Uit eten gaan, wij houden ervan! Dan ben je in Haarlem op de goede plek. Maar waar ga je heen? In deze serie ‘Vorkje prikken bij’ proeven wij steeds bij een ander bekend Haarlems restaurant die aangesloten is bij RestaurantKaart. Hiermee krijg je 50% korting op je foodrekening voor jou en je tafelgenoten. Dat is toch een leuke bijkomstigheid. Dit keer proeven we bij tapasrestaurant El Pincho.

Is er iets gezelligers tafelen dan tapas? De tafel bezaaid met kleine schaaltjes, kommetjes en bordjes vol met de lekkerste gerechtjes. Bij El Pincho eet je tapas in alle varianten. Vlees, vis of vega. Een geflambeerd Chorizoworstje hier en een houtenplak met Iberische ham aangevuld met een glas notenlikeur daar. Een kleurrijk geheel om van te watertanden. Telkens prik je je vorkje in een ander schaaltje; telkens proef je weer een andere smaak. Wij genoten van patatas bravas, gamba’s, gefrituurde aubergines, rauwe tonijn met sesam en wasabimayonaise, biefstukjes in sojasaus en kippendij met champignons. Stuk voor stuk heerlijk! Fles rood erbij van de goed gevulde drankkaart of ga voor een van de Spaanse speciaalbieren. Op de kaart staan ook heerlijke cocktails. Afsluiten doen wij met een dessert. Ook in tapasvorm, oftewel kleine smakelijke porties.

El Pincho is gevestigd in dat mooie hoekpand aan de Riviervischmarkt met uitzicht op de Sint Bavo-kerk. Midden in de stad dus. Binnen is het knus, aangenaam en gezellig. Een donker houten bar, een klassiek ornament aan het plafond en de muren zijn prachtig behangen. De uitgestalde wijnen en schilderijen met stieren creëren een Spaanse sfeer. Wat een charme. Maar wel stijlvol. Onder andere vanwege de moderne hout gesneden lampen die een prettig licht verspreiden. De bediening loopt rond met plateaus vol met de mooiste gerechtjes. Vlot en snel als je weer zin hebt in een nieuwe tafel vol tapas.

Met RestaurantKaart vindt ook de portemonnee uit eten gaan geen straf: wij krijgen 50% korting op de foodrekening. Dat geldt dus voor mijzelf, en mijn tafelgenoot. Van de rekening à €109 bleef nog maar €67,50 over. Dat scheelt zo’n €40! Kan ik fijn besteden aan een aantal goede flessen wijn, dat ene zomerjurkje of, waarom niet, nog een keer uit eten gaan.

Over RestaurantKaart
Na het tonen van jouw digitale kaart via de handige RestaurantKaart app ontang je 50% korting op je foodrekening voor jou en je tafelgenoten. Er geldt geen speciaal menu, je bestelt gewoon à la carte. In Haarlem zijn ruim 30 restaurants aangesloten, en je kunt de kaart gebruiken voor lunch en diner. De RestaurantKaart is nu de eerste maand gratis, en daarna kost hij 6,99 per maand (maar die heb je er dus zo uit).

El Pincho

Riviervischmarkt 17-19

2011HJ Haarlem
www.elpincho.nl

Openingstijden
Maandag t/m donderdag 17:00 – 22:00

Vrijdag 16:30 – 23:00

Zaterdag 16:00 – 23:00

Zondag 16:30 – 22:00

Dit is een Sponsored StoryHaarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!