Haarlem barst van de leuke restaurants voor lunch en diner. Dit nodigt uit tot veel uit eten gaan, alleen de portemonnee wordt daar minder blij van. Daarom zijn wij fan van de RestaurantKaart. Hiermee krijg je 50% korting op je foodrekening voor jou en je tafelgenoten. En die is te gebruiken voor diner, maar ook voor lunch. De kaart is trouwens ook leuk als cadeau voor de feestdagen. In Haarlem zijn ruim 40 restaurants aangesloten, en wij gingen proeven bij Morris aan het Spaarne.

Morris is ruim een jaar open, en nu al een van onze favorieten. Je kunt hier lunchen, dineren of lekker borrelen. Met mooi weer lekker buiten, want het terras aan het Spaarne is misschien wel de mooiste van Haarlem. Alles op het menu van Morris in handgemaakt. Het eten is niet te ingewikkeld, stoer, terug naar de basis maar wel heel smaakvol. De lunchkaart bestaat uit sandwiches, steamed buns, salades, soep en burgers; het staat allemaal op. Wij gingen voor de sandwich met eiersalade (huisgemaakt uiteraard, en met truffel!), de steamed bun met pulled pork en de sandwich met filed american (ook huisgemaakt). Dat overal aandacht aan besteed is proef je. Goede smaken met een twist. De Italiaanse Burger is trouwens ook een aanrader!

Ga je in de avond eten bij Morris? Verwacht dan een goed stuk vlees, een hele vis of haan. Daarbij heerlijke side dishes zoals Friethoes frites, tuinbonen doperwten mix met chorizo en mint of Italiaanse salade. Vergeet niet een cocktail te bestellen. Die zijn verrukkelijk!

De sfeer bij Morris is heel relaxt. Zoals eigenaren Max en Floris zelf zeggen: ‘Informeel, maar professioneel’. Het interieur is industrieel, met veel gebruik van hout, planten, steen en muurschilderingen. Er staan hoge en lage tafels. Voorin aan de hoge tafels kan iedereen bij elkaar aanschuiven. Lekker informeel dus. In de avond komen veel mensen hier voor een drankje, dat maakt de sfeer compleet.

De rekening voor onze uitgebreide lunch was 34 euro, maar door Restaurantkaart gaat er 15 euro af en hoeven wij nog maar 19 euro af te rekenen. Fijne prijs voor zo’n middagje tafelen!

Over RestaurantKaart
Na het tonen van jouw digitale kaart via de handige RestaurantKaart app ontvang je 50% korting op je foodrekening voor jou en je tafelgenoten. Er geldt geen speciaal menu, je bestelt gewoon à la carte. Dit geldt dus voor lunch en diner. In Haarlem zijn ruim 40 restaurants aangesloten. Wist je trouwens dat de RestaurantKaart nu de eerste maand gratis is? Daarna kost hij slechts 6,99 per maand (maar die heb je er dus zo uit).

Cadeau geven? Deze maand wordt RestaurantKaart verpakt in een mooie zwarte cadeaubox, en er zijn kaarten voor 3, 6 of 12 maanden. Ze stoppen allemaal automatisch. Meer info vind je hier.

Morris
Spaarne 36
2011 CJ Haarlem
restaurantmorris.nl
Facebook.com/morrishaarlem

Openingstijden
Dinsdag t/m zondag van 12.00 – 23.00 uur (de bar is wel een uurtje langer open)

Dit is een Sponsored StoryHaarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké