Uit eten gaan, wij houden ervan! Dan ben je in Haarlem aan het juiste adres. Met een ruime keuze aan leuke restaurants kan de keuze nog best lastig zijn: waar ga je heen? In deze serie ‘Vorkje prikken bij’ proeven wij steeds bij een ander bekend Haarlems restaurant die aangesloten staat bij RestaurantKaart. Hiermee krijg je maar liefst 50% korting op je foodrekening voor jou en je tafelgenoten. Zo vaak je maar wilt! Dat is toch een leuke bijkomstigheid. Dit keer proeven we bij het bourgondische Pand 13.

Bij Pand 13 eet je verschillende hapjes die je lekker met elkaar kunt delen. Deze ‘shared dining’ gerechtjes zijn ideaal als voorgerecht. Wij kozen voor een kaasplankje met heerlijke pittige kaasjes en charcuterie van exclusieve worsten en hammetjes. Daarbij uiteraard de signature dish: peking eend met komkommer, wortel, lente-ui en hoisin. Als laatste hapje aten wij stukjes vlees geserveerd in splinter dunne rijst-achtige wraps. En wat een smaken! Al redelijk voldaan begonnen we aan het hoofdgerecht: een frisse Heezer geitenkaas salade met gerookte paprika chips, en voor mijn zus een bierstoof met frites. Niet te ingewikkeld, maar goed van kwaliteit. Precies waar Pand 13 voor staat.

Pand 13 ligt aan de levendige Kruisstraat en heeft de ambiance van een eetcafe. Bij binnenkomst worden wij met open armen ontvangen door eigenaar Pieter, die ook tussendoor veel komt vertellen over de gerechten. Het restaurant zit altijd lekker vol met een leuke mix van Haarlemmers en dagjesmensen die op het terras zijn blijven hangen. Je kunt hier ook prima blijven hangen voor de borrel. Echt Bourgondisch genieten.

Het moment van de waarheid: de rekening. Van het uiteindelijke totaalbedrag van €73,70 betaalden we uiteindelijk dankzij RestaurantKaart voor twee personen nog maar €43,95. Dat klinkt toch fijn voor een totaal verzorgd diner buiten de deur op de zondagavond! Van het geld dat ik daarmee heb bespaard kan ik op mijn komende vakantie in Bali zomaar nog 2 keer uitgebreid uit eten gaan.

Over RestaurantKaart
Na het tonen van jouw digitale kaart via de handige RestaurantKaart app ontvang je 50% korting op je foodrekening voor jou en je tafelgenoten. Er geldt geen speciaal menu, je bestelt gewoon à la carte. In Haarlem zijn ruim 30 restaurants aangesloten, en je kunt de kaart gebruiken voor lunch en diner. Wist je trouwens dat de RestaurantKaart nu de eerste maand gratis is? Daarna kost hij slechts 6,99 per maand (maar die heb je er dus zo uit).

Pand 13
Kruisstraat 13
2011 PV Haarlem
www.pand13.nl

Openingstijden
Ma: gesloten
Di, wo, do: 11:30 – 1:00
Vr-Za: 11:30 – 2:00
Zo: 13:00 – 1:00

Dit is een Sponsored StoryHaarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!