Als je een Haarlemmer vraagt waar je de beste steak kunt eten, is de kans groot dat The Golden Bull wordt genoemd. Dit kleine restaurant in de Zijlstraat is misschien geen super hippe hotspot, maar wel een restaurant dat absoluut de moeite waard is wanneer het om steaks gaat. The Golden Bull is ook nog eens aangesloten bij RestaurantKaart, waarmee je 50% korting krijgt op je je foodrekening voor jou en je tafelgenoten.

De keuze aan steaks is hier reuze. The Golden Bull importeert namelijk vlees vanuit de hele wereld: Argentinië, Amerika, Ierland, Nieuw-Zeeland en als pronkstuk op de kaart boterzacht Japanse Wagyu Beef. Waarom dit vlees zo mals is? Het gerucht is dat de runderen dagelijks worden gemasseerd, luisteren naar klassieke muziek en zelfs af en toe een biertje drinken. En dat ze zo verwend worden is terug te proeven in het vlees.

Met al deze mogelijkheden is het natuurlijk niet gemakkelijk een keuze te maken. Eigenaar Kamal vertelt je maar al te graag over zijn assortiment en helpt je bij je keuze. Of je kan -net als ik- een proeverij nemen. Een mals stukje ossenhaas van de Nieuw-Zeelandse Hereford en een stuk Argentijnse ossenhaas. De één wat zachter, de ander met wat meer bite, maar allebei waanzinnig lekker! En The Golden Bull heeft ook een uitgebreide wijnkaart dus vergeet niet een mooi glas rode wijn uit te zoeken. Ook hier is Kamal bereid je goed te adviseren over welke wijn goed bij welk stuk vlees past. Ook zuivert hij de wijnen aan tafel. Hiermee krijgt de wijn heel veel zuurstof waardoor hij zachter van smaak wordt. Ook in whiskeys zijn ze bij The Golden Bull gespecialiseerd; van verschillende Highland whiskey’s uit Schotland tot een Hakushu 12 uit Japan. Maar vraag ook hier vooral advies van Kamal en zijn personeel!

Dat je hier voor een mooi stuk vlees aan het goede adres bent is wel duidelijk, maar als je naast vlees ook heel erg van vis houdt hebben ze daar ook aan gedacht. Zo kan je gewoon surf & turf bestellen of een stukje Noorse Zalm. Mijn suggestie voor het dessert? De crème brûlée, die wordt aan tafel voor je gekarameliseerd!

Over RestaurantKaart
Na het tonen van jouw digitale kaart via de handige RestaurantKaart app ontvang je 50% korting op je foodrekening voor jou en je tafelgenoten. Er geldt geen speciaal menu, je bestelt gewoon à la carte. Dit geldt dus voor lunch en diner. In Haarlem zijn ruim 30 restaurants aangesloten. Wist je trouwens dat de RestaurantKaart nu de eerste maand gratis is? Daarna kost hij slechts 6,99 per maand (maar die heb je er dus zo uit).

The Golden Bull
Zijlstraat 39
2011 TK Haarlem
Tel: 023 5319733
thegoldenbull.nl

Openingstijden
Maandag – Zaterdag
van 17:00 – 23:30Haarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké