Bij de term ‘Italian street food’ denk je toch al snel aan zo’n onhandige, grote pizzapunt waar alle toppings vanaf vallen zodra je een hap neemt. Bij Wallet pizza in de Zijlstraat doen ze het nét even anders. Eigenaar Ivan en zijn vrouw Chiara kwamen drie jaar geleden naar Haarlem, werden verliefd op de stad en besloten een jaar geleden om hun droom werkelijkheid te laten worden: een eigen ‘Rosticceria’. Ivan en Chiara komen uit de regio van Napels, waar volgens eigen zeggen pizza een ‘state of mind’ is. Minstens één keer per week móet er pizza gegeten worden. Geen wonder dus dat de pizza daar in allerlei vormen wordt bereid. En al die varianten, oké bijna allemaal, kun je nu proeven bij Wallet Pizza.

 

Wallet Pizza

 

Het menu

Zodra je binnenkomt in het knusse zaakje lachen de rechthoekige pizza’s in Romeinse stijl je toe vanuit de vitrine. Wat opvalt is de grote hoeveelheid vegetarische pizza’s. De toppings van de ‘Stay Green’ pizza wisselen wekelijks, afhankelijk van de groenten van het seizoen. Ingrediënten die, net als alles waar Ivan mee werkt, iedere week vanuit Italië worden geleverd. Een andere favoriet is de ‘Sweet Rome’, met mortadella en een verrukkelijke pistache-pesto. En vraag Ivan zeker om te vertellen over de Siciliaanse oorsprong van de pistache noten!

 

Wallet Pizza Wallet Pizza

 

Culinaire take-away

Verhalen vertellen is overigens óók een reden geweest om een zaak te openen. Ivan zag dat de meeste Italiaanse restaurants in Nederland heel klassiek zijn. Voor hem geen witte tafelkleedjes en Italiaanse klassieke muziek, maar een kleine zaak, gericht op take-away. Zo willen ze een andere culinaire kant van Italië laten zien en heeft Ivan ook de tijd om zijn klanten meer te vertellen over de oorsprong van de gerechten en ingrediënten.

 

Wallet Pizza

 

En nog meer lekkers

Het Italiaanse take-away concept komt helemaal samen in de ‘Pizza portafoglio’. Vrij vertaald een ‘portemonnee pizza’, oftewel Wallet Pizza. Het logo op het raam verraadt al een beetje wat je ervan kunt verwachten. Een gewone Napolitaanse Pizza Margherita (je weet wel, zo’n ronde), maar dan twee keer dubbel gevouwen en gepresenteerd in een papiertje om direct op te eten. Een andere unieke lekkernij die ook zeker onder de noemer street food valt is de ‘Montanarine’. Een kleine gefrituurde pizza in verschillende smaken. En ja, die zijn machtig.

 

Zijlstraat

De Italiaanse keuken is voor heel veel mensen bekend. Maar als je openstaat voor een nieuwe culinaire ervaring is Wallet Pizza een unieke plek in Haarlem en zeker de moeite waard om te bezoeken. Een erg goed teken is dat er veel Italianen komen, dus dat zegt genoeg. Buon appetito!

 

Contact

Wallet Pizza
Zijlstraat 35
2011 TK, Haarlem
walletpizza.nl

facebook.com/walletpizzareal
instagram.com/wallet_pizza

 

Openingstijden

Maandag
Gesloten
Dinsdag
15.00 – 21.30
Woensdag
15.00 – 21.30
Donderdag
15.00 – 21.30
Vrijdag
15.00 – 22.00
Zaterdag
15.00 – 22.00
Zondag
15.00 – 22.00

 

 


Nog een paar foto’s van Wallet Pizza zelf

 

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké