Een echt goede cocktailbar met verrassende cocktails, dat is wat nog miste in Haarlem, vonden de eigenaren van Waterline. Aan het Spaarne, in het voormalige pand van Tiki Bar, begonnen zij een cocktailbar met internationale allure waar ze overdag ook nog eens de heerlijkste Nieuw Zeelandse koffie schenken.

Evgeny en Oxana uit Rusland en Glebs en Daria uit Letland wonen al een aantal jaren in Haarlem. Heerlijke stad, vinden ze. Maar ze misten altijd een fijne plek waar ze cocktails konden drinken, zoals je die in Amsterdam en andere wereldsteden wel kent. Deze internationale allure wilden ze graag naar Haarlem halen en dus begonnen ze Waterline. Hier schenken ze de lekkerste klassieke cocktails, maar dan net even anders. Heel leuk, want je gaat zeker verrast worden!

Iedere cocktail krijgt enorm veel aandacht. Zo maken ze bijvoorbeeld zelf hun eigen infusions. Ze gebruiken daarbij alleen ingrediënten van het seizoen en halen deze zoveel mogelijk bij lokale leveranciers. Vaak werken ze met gins van een limited release om net even die extra smaak te bieden. En voor sommige cocktails zijn ze al dagen van tevoren bezig met de voorbereidingen. Waterline is de eerste cocktailbar die de ‘milk clarified cocktail’ naar Haarlem heeft gebracht. Het duurt maar liefst 48 uur om deze cocktail voor te bereiden en het resultaat is verbluffend. Deze cocktail was tijdens de eerste weken het meest populaire op de kaart.

Zelfs een klassieke Margarita smaakt bij Waterline daarom net wat bijzonderder o.a. door de Mezcal die zij toevoegen. En bij de Negroni is de Campari vervangen door Artisjoklikeur. Klinkt misschien een beetje vreemd, maar het smaakt uiteindelijk super. Dat kun je wel aan de bartenders van Waterline overlaten. Ze adviseren je dan ook graag bij het maken van je keuze.

De cocktailkaart past zich ook aan aan de seizoenen. Elke 3-4 maanden verandert de kaart. In zomer staan er frissere cocktails op de kaart, in de winter worden ze wat meer spicy. Ook maken ze speciale cocktails bij speciale feestjes, zoals bijvoorbeeld Halloween of Koningsdag. Altijd uniek, verrassend en met iets onverwachts. Vanaf 19 december is er weer een nieuwe winterse cocktailkaart. Proeven dus!

Vind je een cocktail qua alcohol net iets te heftig? Bij Waterline kun je ook heerlijke non-alcoholic en low-alchohol cocktails drinken. Hiervoor wordt het non-alcoholische destillaat gebruikt. Deze cocktails zijn zo lekker dat je het verschil met een echte cocktail niet eens proeft. Als de cocktail het toelaat wordt er geen ijs aan toegevoegd, maar worden de glazen vooraf gekoeld. De smaak is dan extra puur. Zo kun je echt van de originele smaak van de cocktail genieten.

Overdag is Waterline een koffietentje. Dan kun je hier de lekkerste New Zeeland Roast Coffee krijgen van Blue Zone Espresso uit Zandvoort. Evgeny en Oxana hebben hiervoor gekozen omdat zij fan zijn van Nieuw Zeeland en daar veel zijn geweest. Australische en Nieuw Zeelandse koffie is daarnaast wereldwijd een trend en die wilden ze graag naar Haarlem halen. De heerlijke cake van Waldo en appeltaart met slagroom erbij maken het helemaal af.

Waterline is daarnaast ook nog eens een fijne plek. Niet al te groot, waardoor het persoonlijk aanvoelt. Sfeervol ingericht met gezellige zitjes, een mooie bar en mooie muurschilderingen. ’s Avonds rustige muziek en gedimd licht. De sfeer die bij een goede cocktail hoort. En bij mooi weer kun je natuurlijk heerlijk aan het Spaarne zitten!

Waterline Coffee & Cocktails
Turfmarkt 2
2011 CA Haarlem
Instagram.com/bar.waterline
Barwaterline.com

Openingstijden*
Maandag, dinsdag en woensdag gesloten
Donderdag: 11:00 – 23:00
Vrijdag: 11:00 – 01:00
Zaterdag: 11:00 – 01:00
Zondag: 11:00 – 23:00
*Cocktails vanaf 17.00 uur

Reserveer hier >

Deze blog is gemaakt in samenwerking met WaterlineHaarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!