Opgedoken in de Smedestraat: de nieuwe borrel- en cocktailbar Wigbolt. Deze plek staat geheel in het teken van drankjes in de avond. Een relaxte bar met ongedwongen sfeer welke niet alleen in Haarlem is, maar ook barst van de Haarlemse accenten. Wij gingen uit op warenonderzoek, oftewel, een avondje doorzakken!

Wigbolt-Haarlem-5

Wigbolt-Haarlem-7

Die Haarlemse accenten komen meteen al terug in de naam. Want ook al begon er bij ‘Wigbolt‘ niet meteen een lampje bij ons te branden, het is wel typisch Haarlems. Namelijk de voornaam van meneer Ripperda, de man die leiding gaf aan de Haarlemmers tijdens het beleg van Haarlem. Het portret van Wigbolt Ripperda schittert als schildering op de muur. Dat is niet het enige, in de hele bar komt Haarlem terug. Portretten van Kenau, oude boeken over de stad, op de kaart en ook de eigenaren zijn echte muggen.

Wigbolt-Haarlem-4

Thomas Straatman en Bob van den Bree zijn bekende in de Haarlemse horecawereld, vrienden en tevens trotse eigenaren van de brand new bar Wigbolt. Initiatieven zoals Haarlem Jazz, Club Ruis en diverse strandtenten staan op hun CV. Het werd nu tijd voor een eigen plek, waar zij hun passie voor horeca en lekkere drankjes kwijt kunnen. Dat is gelukt! Bij Wigbolt kun je van ’s middags tot ’s avonds ontsnappen aan hectiek met een goed drankje en een hoop gezelligheid.

Wigbolt-Haarlem-2

Wigbolt-Haarlem-3

De passie voor het vak en de stad komt terug in de kaart. Cocktails dragen namen zoals Haarlemse Mule, Can Kenau Martini en Bob’s cup of tea. Naast originele namen zijn ze om te smullen. Wigbolt is trotse bezitter van maar liefst 100 verschillende wodka’s, barst van de whisky’s, bieren, gin, wijn en jenever. Vul het drankje aan met een kaasplankje, Kenau’s plankje met diverse vleeswaren, olijven of een andere borrelhap.

Wigbolt-Haarlem-6

Wigbolt-Haarlem-8

Onze avond duurde lang bij Wigbolt, toen het licht aanging naar de uitgang. Geslaagd dus, en voor herhaling vatbaar!

Wigbolt-Haarlem-1

Contact

Bar Wigbolt
Smedestraat 21
2011 RE Haarlem
www.barwigbolt.nl
Tel (0) 23 2025 970

 

Openingstijden

Ma en di: gesloten
Wo: 18:30 tot 01:00
Do: 18:30 tot 01:00
Vrij: 16:00 tot 02:30
Za: 16:00 tot 02:30
Zo: 16:00 tot 01:00

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké