De Generaal Cronjéstraat heeft sinds kort een smakelijke nieuwe aanwinst: wijnwinkel Wijnpand! Ben je een wijnliefhebber (zijn we dat niet bijna allemaal?), dan zul je deze winkel beschouwen als je nieuwe walhalla. Maar ook bierfanaten en fans van sterkere dranken worden niet vergeten bij Wijnpand. In de winkel van maar liefst 270 m2 is genoeg ruimte om een breed assortiment wijnen uit alle uithoeken van de wereld, een flinke selectie aan ambachtelijke bieren (natuurlijk ook van Haarlemse bierbrouwerijen) en ook nog eens een groeiende collectie gedistilleerde dranken tentoon te stellen. Dus voor ieder wat wils! Na een flinke verbouwing is Wijnpand open voor klanten en hopelijk ook gauw voor proeverijen. Wij namen een kijkje!

 

 

Al eerder sloegen eigenaar van het Wijnhuis in Heemstede, Maarten de Koning, en voormalig eigenaar van Pand 13, Pieter Mollerus, de handen ineen voor een webwinkel vol heerlijke wijnen. De website bleek een groot succes, maar de ondernemers misten toch ook het contact met hun klanten. Tobias Schuijt, Pieter Mollerus en Myrthe Mollerus sloegen aan het brainstormen. Zo ontstond het idee voor een nieuwe wijnwinkel, opgebouwd uit jarenlange ervaring en alle succesfactoren van eerdere zaken. En waar past zo’n concept beter dan in de Cronjé? In het opkomende centrum van Haarlem-Noord stond het pand op nummer 170 te koop, wat een perfecte locatie bleek voor de spiksplinternieuwe hotspot.

 

 

Bij Wijnpand word je ontvangen als eregast. Niet gek, want het gehele team komt oorspronkelijk uit de horeca en weet als geen ander hoe je van een winkelbezoek een ware ervaring kan maken. Sommelier en mede-eigenaar Tobias weet alles over de wijnen in de zaak, helpt enthousiast bij het uitzoeken van de perfecte smaakcombinaties en deelt graag zijn kennis over de wijnen en hun historie. Dat is leuk, want alle wijnen in de wijnwinkel zijn van bevriende wijnboeren of speciale wijnhuizen en hebben stuk voor stuk een interessant verhaal.

 

 

Ook liggen er al plannen klaar om binnenkort zo nu en dan proeverijen te organiseren in de speciale ‘Tasting Room’ van de zaak, waarbij alles wordt verteld over de oorsprong van de wijnen en de verschillende smaken en het combineren ervan.

 

 

Kortom: we zijn erg blij met de komst van Wijnpand en zullen hier zeker vaker te vinden zijn!

 

Contact

Wijnpand
Generaal Cronjéstraat 170
2021 JN, Haarlem
023 785 4105

Openingstijden

Maandag
13.00 – 19.00
Dinsdag
10.00 – 19.00
Woensdag
10.00 – 19.00
Donderdag
10.00 – 19.00
Vrijdag
10.00 – 19.00
Zaterdag
10.00 – 18.00
Zondag
10.00 – 18.00

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké