Als je mij ergens vaak kunt vinden dan is het wel bij Wolkers op de hoek van het Spaarne en de Gedempte Oude Gracht. Waarom? Omdat het lekker licht is, de sfeer fijn, het eten lekker en betaalbaar en de inrichting voelt als een woonkamer. Voor koffie, ontbijt en lunch konden wij hier al terecht, maar sinds kort is Wolkers ook open voor diner. Op het menu: stoof. Nu kun je hier dus echt de hele dag blijven hangen 🙂

Door de laagdrempelige sfeer voelt iedereen zich thuis bij Wolkers. En de menukaart is precies zo: ontbijt zoals een croissant of yoghurt met granola, lunch zoals een broodjes, soep, tosti’s en salade. Onze favorieten: broodje Tuna Melt, broodje huisgemaakte bal gehakt (stiekem toch heel lekker) en een geroosterd broodje met hummus, avocado en pijnboompitjes. De koffie is van White Label en er staan nog veel meer fijne drankjes op de kaart. De verse smoothies zijn een aanrader! De lunch vult goed en de prijzen zijn leuk; voor 6 euro heb je een bord vol.

Wolkers is dus sinds kort ook in de avond open. Op het menu: stoof. Er zijn zes verschillende soorten stoofpotjes en een extra variant voor de kids met een ‘Wolkie knuffeltje’ erbij. De porties zijn niet heel groot, dus het idee is dat je mixt & matcht. Alle stoofpotjes zijn tussen de 5,50 en 8,50. Het bereiden kost de hele dag – want dat hoort bij stoof – niet iets wat je thuis snel doet dus. Naast runderstoof, visstoof en Marokkaanse kipstoof zijn er ook vegan en vega opties. Eigenaar van Wolkers Hans: “Je kunt hier voor 50 euro eten, maar ook voor een tientje. Of het een snelle hap wordt of uitgebreid tafelen kies je dus lekker zelf.” Ga je voor een lange avond tafelen? Kies dan bijvoorbeeld soep vooraf, voor bij de stoof wat lekkere bijgerechten en natuurlijk een toetje zoals warme stoofpeertjes met chocolade ijs of een van de huisgemaakte taarten van Van der Zoete.

Aanrader voor bij het eten zijn de eigen biertjes die Wolkers brouwt: pils, wit of tripple bier. Natuurlijk zijn er ook lekkere wijnen en andere drankjes.

Wolkers werkt sinds kort ook samen met Vrienden van het Spaarne door boottochten te organiseren. Zij hebben een grote sloep die je kunt afhuren (minimaal 10 personen). Wolkers verzorgt de hapjes en de drankjes. Hoe uitgebreid en hoe lang bepaal je zelf. Dat klinkt goed toch? Meer info staat op de site.

Wolkers is zo’n plek waar je uren kunt vertoeven. Er liggen altijd verse kranten en tijdschriften voor je klaar. Door de grote ramen is het lekker licht en is er altijd wat te zien. Bij mooi weer duiken wij graag het terras aan het Spaarne op. Door de vele planten, leestafel, open keuken en het vintage / industriële interieur voelt het als thuis. Let ook even op de kunst aan de muur. Steeds weer van een andere kunstenaar en dit is ook te koop.

Als je toch bij Wolkers bent kijk dan ook even in de leuke vitrine bij de kassa. Deze ligt vol met te gekke spulletjes zoals sieraden, kaarten en servies wat te koop is. En dit is nog niet alles, Wolkers organiseert ook regelmatig workshops en thema-avonden. Er is zelfs een paar keer per jaar een ‘voor Noppes’ avond. Deze avond is – juist – het eten gratis. En dit doen ze echt alleen omdat ze het leuk vinden. Gewoon een gezellige avond en eens wat teruggeven aan de maatschappij. Mooi initiatief! Op de Facebookpagina vind je meer informatie hierover.

Bar Wolkers
Gedempte Oude Gracht 139
2011 GP Haarlem
Tel: 023-5347524
www.barwolkers.nl

Openingstijden
Maandag tm woensdag 08:00 – 17:00
Donderdag en vrijdag van 08:00 – 23:00
Zaterdag van 09:00 – 23:00
Zondag van 10:00 – 17:00Haarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké