Ontbijt-, koffie- en lunchspot Wolkers zit nu een paar jaar op de hoek van het Spaarne en de Gedempte Oude Gracht. Sindsdien zit ik hier bijna elke week. Omdat het lekker licht is, de sfeer fijn is, het eten lekker en het uitzicht geweldig. Wolkers heeft nu een nieuwe eigenaar. Gelukkig blijft Wolkers gewoon Wolkers, maar net een tikkeltje anders.

Wat vooral opvalt is dat de looks zijn aangepakt. De muren zijn groen, er hangt een grote foto aan de muur, er is een hoge tafel bijgekomen en de wc’s zijn een beleving geworden (de muren hangen vol met rollen). Dit is nog niet alles, er zijn namelijk nog meer plannen. Zo komt er een grote kast tegen de fotomuur vol planten. Het visitekaartje – de open keuken en het vintage / industriële interieur – is gebleven.

Door de laagdrempelige sfeer voelt iedereen zich prettig bij Wolkers. De kaart is niet veranderd. Nog steeds volop keuze: ontbijt zoals een croissant of yoghurt, lunch zoals broodjes, soep, tosti’s en salade, en ook fijne drankjes. Onze favorieten: broodje Tuna Melt, broodje bal gehakt (stiekem toch heel lekker) en een geroosterd broodje met kip, avocado en pijnboompitjes. De lunch vult goed en de prijzen zijn leuk; voor 6 euro heb je een bord vol.

Wolkers is zo’n plek waar je prima wat uurtjes kunt vertoeven. Er liggen altijd verse kranten en tijdschriften voor je klaar. Door de grote ramen is het lekker licht en is er altijd wat te zien. Bij mooi weer duiken wij graag het terrasje op. Klein, maar fijn. Aan de kleintjes is ook gedacht. Op de kaart boterhammetjes met jam, pindakaas en appelstroom. Voor de dorst is er ranja met een rietje.

Wat ze meer willen gaan doen bij Wolkers zijn workshops en thema avonden. Denk aan speciale diners met stand-up comedy, NLP introductiecursussen, handletteren en meer. Op de Facebookpagina vind je meer informatie hierover.

Bar Wolkers
Gedempte Oude Gracht 139
2011 GP Haarlem
Tel: 023-5347524

Openingstijden:
Maandag tm woensdag 08:00 – 17:00
Donderdag en vrijdag van 08:00 – 23:00
Zaterdag van 09:00 – 23:00
Zondag van 10:00 – 17:00

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie