Wie zegt dat je alleen leuke hotspots in het centrum van Haarlem hebt, heeft zeker geen gelijk! Aan de Zijlweg zit namelijk een nieuwe aanwinst die juist net buiten het centrum van Haarlem ligt. ZIJL82 is er voor iedereen die gedurende de dag een relaxte plek zoekt voor een goede kop koffie, ontbijt, lunch of later op de dag een borrel. Een ideale plek om nieuwe mensen te leren kennen en even uit de drukte van de stad te ontsnappen. Er zijn bordspellen aanwezig, magazines, boeken en je dwaalt weg in de mooie kunstwerken en sfeervolle inrichting van het café. 

 

ZIJL82 Café

 

Koffie als startpunt

Eigenaren Marnix en Jurrijn zijn al aardig bekend in Haarlem. Zo zijn ze begonnen met het Koffiekantoor in de Lange Veerstraat in een gezellig pand (waar nu Waldo in zit!). 

 

ZIJL82 Café

 

Complete transformatie 

Voorheen was in het pand van ZIJL82 een Chinees restaurant gevestigd, al vanaf de jaren ’70. Er was dus veel werk aan de winkel om het pand volledig te transformeren tot hoe het nu is. Door te kijken naar foto’s uit het stadsarchief van Haarlem ontdekten Marnix en Jurrijn dat het oorspronkelijke ontwerp van het gebouw hoge, open ramen had. Deze kenmerken zijn hersteld, waardoor er nu enorm veel daglicht naar binnen valt en de zaak binnen en buiten ademt. Groen mos, vogelgeluiden in de toiletten en de vele dieren die terug te vinden zijn in verschillende kunstobjecten maken ZIJL82 tot een prachtig en uniek geheel. 

 

 

Kunst en zo

Marnix en Jurrijn zijn gek op kunst. Alles wat je om je heen ziet heeft een verhaal. Ze vinden het belangrijk dat alles makkelijk begrijpbaar en goed interpreteerbaar is voor iedereen, jong en oud. Vraag ernaar als je bij ze bent. Ze vinden het super leuk om je mee te nemen in hun reizen, verhalen en achterliggende gedachten. Leuk weetje: de kopjes waar de mannen koffie in schenken zijn door Jurrijn zelf handgemaakt!

 

 

Lekker lokaal

ZIJL82 probeert zoveel mogelijk samen te werken met andere Haarlemse ondernemers. Daarom zetten ze het liefst gerechten op de kaart van lokale en regionale ondernemers. De appeltaart komt bijvoorbeeld  Appeltaart Imperium, tevens te vinden op de Zijlweg. De straat voelt echt als een klein dorp. Alle ondernemers in de buurt kennen elkaar en zowel eigenaar als bewoner houdt van een gezellig praatje. En dat kan vanaf nu gezellig bij ZIJL82!

 

Contact

Zijl82
Zijlweg 82Z
2013 DL, Haarlem
zijl82.nl
instagram.com/zijl82haarlem

Openingstijden

Maandag, gesloten
Dinsdag, 09:00 – 17:00
Woensdag, 09:00 – 17:00 
Donderdag, 09:00 – 17:00 
Vrijdag, 10:00 – 18:00
Zaterdag, 10:00 – 18:00
Zondag, 11:00 – 18:00

 

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké