Op een van de beste locaties in de stad, namelijk aan de Grote Markt, vind je een heerlijk restaurant: Zini. De Frans-Italiaanse basis van de kaart wordt aangevuld met een verrassend Koerdisch tintje. Bij Zini ben je welkom voor lunch en diner, maar ook om een kop koffie of een borrel te drinken. Daarnaast kun je met mooi heerlijk mensen kijken op het terras, want de Grote Markt is natuurlijk the place to be. Eigenaren Marjolein en Hawar stralen met hun zaak uit dat iedereen hier welkom is, op bijna elk moment van de dag. Zo ook wij! Dus we gingen gezellig langs en schreven een blog.

 

Zini Grote Markt Koerdisch restaurant

 

De keuken

Bij Zini op het menu vind je flink wat gerechten die je qua naam misschien wel kent. Maar zoals ze het hier serveren, heb je het waarschijnlijk nog nooit gehad. De moeder van Hawar (waarnaar het restaurant ook deels vernoemd is) kon ook fantastisch koken. Hawars vader was arts en nam vroeger vaak mensen mee naar huis die door bombardementen dakloos waren geraakt. In de keuken werd er vervolgens voor al deze mensen gekookt, of het er nu tien of honderd waren. Alles volgens oorspronkelijk recept, maar dan gewoon meer.

 

Zini Grote Markt Koerdisch restaurant

 

Ook in de keuken van Zini is de invloed van Hawars moeder nog vindbaar. De westerse gerechten krijgen vaak een heerlijke Koerdische twist. Hawar experimenteert graag, maar houdt altijd in gedachten wat zijn moeder ervan zou vinden.

 

Lunch Grote Markt Haarlem

 

Menu

Op de lunchkaart van Zini zijn een aantal internationale lunchklassiekers te vinden, zoals ceasar salade, verse burgers en verschillende belegde broodjes. De broodjes zelf staan in de omgeving wel bekend om de heerlijke kruiden die erin verwerkt zijn, dus ook hier zeker geen ‘normaal’ broodje.

 

Lunch Grote Markt Haarlem

 

De avondkaart is een verhaal apart. Bij Zini kun je namelijk kiezen tussen een twee- of driegangenmenu. Maar in plaats van een specifiek voor-, hoofd- en nagerecht, kies je hier lekker precies waar je zin in hebt. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor de carpaccio en een portie lamsfilet, maar ook voor een spinaziesalade, daarna een burrata en tot slot een portie beef tataki. Daarnaast hebben ze elke week een weekspecial, los van de kaart. Een verrassing dus!

 

Hapjes en drankjes

Ook voor de liefhebbers van een borrel op de namiddag (of eerder, wat maakt het uit!) heeft Zini een mooie kaart. Hierop vind je verschillende (speciaal)bieren, wijnen en lekkere cocktails. Dat in combinatie met wat verrassende borrelhapjes, gaat ongetwijfeld zorgen voor een gezellige middag of avond. Misschien op het gezellige terras?

 

Terras Grote Markt Haarlem

 

Alles is familie

De naam Zini komt van de eerste twee letters van de moeders van Hawar en Marjolein; Ziba en Nicole. Hier smelten de Koerdische en Nederlandse cultuur dus al in samen. Wat verder nog leuk is om te weten, is dat Marjolein en Hawar schoonbroer- en zus zijn. Al eerder werkten ze samen in hun eigen IT-bedrijf, en dat beviel goed. Nu hebben ze al een tijdje het succesvolle Zini. Een ding is zeker: deze twee zijn volledig op elkaar ingespeeld. En dat merk je!

 

Hawar Zini
Eigenaar Hawar (links) en chef ?

 

Verborgen ruimte

Is het druk in de stad? We vertellen je een van onze geheimen: bij Zini lijkt het vaak helemaal vol, maar ze hebben boven nog extra ruimte. Met uitzicht op de Grote Markt en dus de Bavo kerk. Dat weten veel mensen niet!

 

 

 

Als je twijfelt tussen een snelle hap en fine dining, moet je bij Zini zijn. Je hebt zelf in de hand hoe of wat of wanneer, maar er staat hoe dan ook altijd iets lekkers op tafel. Het eten is lekker en gezond en staat snel op tafel!

 

 

Contact

Zini
Grote Markt 19
2011 RC, Haarlem
Tel 023 202 9702
www.zinihaarlem.nl

facebook.com/zinihaarlem
instagram.com/zinihaarlem

 

Openingstijden

Maandag, gesloten
Dinsdag, 11.00 – 22.00
Woensdag, 11.00 – 22.00
Donderdag, 11.00 – 22.00
Vrijdag, 11.00 – 22.00
Zaterdag, 11.00 – 22.00
Zondag, 11.00 – 22.00

Reserveer hier meteen je tafeltje

 

Deze blog is gemaakt in samenwerking met Zini.

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké