Weer een nieuw festival in Haarlem! Op zondag 31 mei, de dag na Edit Festival, is de eerste editie van 12INCH Festival bij de Veerplas. Dit keer geen techno of DJ’s, maar old school jaren tachtig en negentig deuntjes. Flipperkasten, huiskamersfeer en plaatjes draaien zijn de ingrediënten voor deze zondag. Dit festival is dan ook voor alle generaties.

12INCH Festival Haarlem

Vinyl staat centraal tijdens 12INCH Festival. Je kunt bijvoorbeeld zelf plaatjes (laten) draaien. Op drie podia zijn er DJ’s, bands en crossovers met een knipoog naar het tijdperk van de 12INCH. Van Abba tot ZZ-Top. Voor ieder wat wils dus.

Een festival is geen festival zonder acts en optredens. De line-up van 12INCH bestaat uit de Rotterdamse band The Kik, seventies en eighties met de Poproadshow (van het populaire tv programma), Sven Hammond, Rilan & The Bombardiers, Roog, Sander KLeinenberg, en kies jouw favo single op het Single Feestje en Kris Kross Amsterdam. Veel ‘oh ja’ en ‘ken je die nog’ momentjes dus!

12INCH FESTIVAL  Haarlem 2

12INCH is er voor de hele familie. Dat betekent dat de kids ook van harte welkom zijn. Er zijn speciale goedkopere tickets voor kinderen, en op het terrein is er genoeg voor ze te doen. Zo staat er een disco springkussen, en is er een knutselhoek met oud Hollandsche spelletjes. Een oppas hoeft dus niet geregeld te worden voor deze dag.

12INCH

Het festival heeft meteen ambities, want komende jaren wil 12INCH dé plek worden waar verschillende generaties bij elkaar komen. Een plek waar vooral muziek bij elkaar komt, en iedereen zijn muziekpassies kan delen. Het festivalterrein aan de Veerplas gaat vanaf 13 uur open en sluit (het is tenslotte zondag) om 21 uur.

12INCH Festival
Zondag 31 mei, 2015
Veerplas Haarlem
Tijd: 13:00 tot 21:00 uur
Kaartjes: v.a. € 15,- (early bird)
www.12-inch.nl

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!
facebook.com/haarlemcityblog
twitter.com/haarlemcityblog
instagram.com/haarlemcityblog
pinterest.com/haarlemcityblog

Haarlemse nieuwstjes en blogs in je inbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief >

Haarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké