Voorzichtig begint de lente in Haarlem en daarmee staat ook het festivalseizoen voor de deur. Wie wordt daar niet vrolijk van? Bevrijdingspop op 5 mei is in Haarlem zeker één van de hoogtepunten op muziekgebied. De voorpret is begonnen, want de line-up is bekend!

Bevrijdingspop Haarlem 2016

Het Houtpodium
Op het hoofdpodium opent dit jaar niemand minder dan Douwe Bob, die wij natuurlijk kennen van het Songfestival en ‘De beste singer songwriter van Nederland’. Verder kun je hier Rilan & the Bombardiers zien, 3FM Serious Talent in 2012 en Haarlemmers. Ook treden Spinvis, Jonna Fraser (kersverse winnaar 3FM talent 2017), Michelle David & The Gospel Sessions, Bombino en Alpha Blondy hier op. De Jeugd van Tegenwoordig is de grote slotact. Willie Wartaal, Vjèze Fur, Faberyayo en Bas Bron vormen deze hiphopgroep. Wie kent ‘Get Spanish’ en ‘Watskeburt’ niet? De Jeugd heeft ook de mooie taak om Ambassadeur van de Vrijheid te zijn dit jaar. Vjèze Fur: “Vrijheid is een moeilijk en groot thema. Daarom vind ik het heel belangrijk dat we ambassadeurs zijn. Om er – ook al is het maar een klein beetje – invulling aan te geven.”

Van alle ambassadeurs (ook van de Jeugd) worden dit jaar voor het eerst mini-documentaires gemaakt. Ze worden hierin allemaal gevolgd en geïnterviewd over vrijheid, over wat dit voor hen betekent. Op bevrijdingsfestivals.nl kan je ze volgen.

Bevrijdingspop-Haarlem-2017

Bevrijdingspop 2015 Haarlem 3

Jupilerpodium
Op dit rood-wit-blauwe podium presenteert traditiegetrouw Joshua Baumgarten de line-up. Winnaar van de Rob Acda Award Tony Clifton start hier. Jungle By Night brengt hier een lekkere mix van afrofunk en jazz. DJ Gregor Salto draait een lekkere mix van house, latin-jazz en soul. Chocolate Puma sluit af met een dansbare set van stevige house. Verder op dit podium: PYN, Radio Eliza, Sevn Alias, Indian Askin, RONDÉ en Fountain of Youth.

bevrijdingsdag-haarlem_0 bpop-haarlem_0

Kinderfestival
Met de kinderen kun je het beste terecht in het Florapark. Er is hier ook een podium met optredens van Mariska Simon: Dikkie Dik en de taart, Ruth Bakker: Loet Moet, Dirk Scheele, Mylène & Rosanne en Bibi & de Nielsjes.

Bevrijdingspop vindt plaats in de Haarlemse Hout. Rond de 150.000 bezoeken deze dag Haarlem. Om 12.00 uur gaan de poorten van het festivalterrein open, toegang is gratis. Je kunt slenteren langs de bekende marktkraampjes, er is werelds eten en natuurlijk te drinken (eigen eten en drinken is niet toegestaan). Maar het draait deze dag om de muziek. Meer informatie over het festival, de bands en het programma is te vinden op www.bevrijdingspop.nl. Of volg ons natuurlijk 🙂

Bevrijdingspop Haarlem 2016

Haarlemse nieuwtjes en blogs in je inbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief >

Haarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!