Bier is hot. De goudgele rakker drinken wij al jaren graag, zeker in de zon op het terras, maar het gaat inmiddels wel wat verder dan dat. Speciaalbieren volop. De smaak, de brouwerij, het percentage alcohol; overal wordt mee geëxperimenteerd. Dit in combinatie met spijs, oftewel lekker eten, is de overtreffende trap. Op zondag 3 juli wordt in Haarlem de eerste BierSpijs wandeling van Nederland georganiseerd aan het Spaarne. Bij diverse restaurants proef je deze dag speciaalbier met heerlijke gerechtjes. Wil je bij zijn!

BierSpijs-Wandeling-Haarlem-3

bier

De BierSpijs wandeling is dé manier om speciaalbier te proeven, lekker te eten en de leuke restaurants aan het Spaarne te bezoeken. Zo kom je nog eens ergens. Het loopje van plek naar plek is ook genieten, want het Spaarne is natuurlijk een prachtig stuk Haarlem. Van 15.00 tot 20.00 uur gaan Het Pakhuis, Brasserie Tour de France, Roast, Wolkers, Spaarne66 en Ome Pietje je verrassen met IPA’s, BIPA’s, Dubbels en Bruin, Blond en Bockjes. Oftewel hip bier, met hun lekkerste gerechten.

BierSpijs-Wandeling-Haarlem-7

De echte bierliefhebber kan nog iets verder gaan. Bij Spaarne66 en Brasserie Tour de France is Bierbrouwer Gulpener aanwezig om te vertellen over de fijne kneepjes van het BierSpijs combineren. Zo leer je ook nog eens wat.

BierSpijs-Wandeling-Haarlem-8

BierSpijs-Wandeling-Haarlem-2

Naast de BierSpijs wandeling is het Spaarne in hetzelfde weekend (2 en 3 juli) het decor van het SpaarneConcert en Swim To Fight Cancer. Het bruist duidelijk aan het Haarlemse water! Kaarten zijn hier te koop voor €55 per persoon. Doe de wandeling lekker op je eigen tempo, en kies zelf in welk restaurant je begint. Cheers!

BierSpijs-Wandeling-Haarlem-6

BierSpijs Wandeling
Spaarne Haarlem
Zondag 3 juli
15.00 – 20.00 uur
Deelnemers: Spaarne66, Wolkers, Het Pakhuis, Ome Pietje, Roast Chicken Bar, Brasserie Tour de France
Tickets €55 pp, op = op

Event op Facebook >
Koop hier tickets >

Haarlemse nieuwstjes en blogs in je inbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief >

Haarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!