De maand juni is aangebroken en dat betekent dat de eerste festivals in Haarlem weer gaan plaatsvinden. Maar ook leuke markten, workshops en onze eigen openluchtbioscoop Film aan het Water!

2 juni: HUGO BOSS Letterenloop in Bloemendaal
De unieke sfeer en het prachtige parcours maken dit sportieve evenement al jaren één van de mooiste runs van Noord-Holland. De magische lus door Openluchttheater Caprera en de iconische beklimming van het Kopje van Bloemendaal zorgen voor een uniek parcours. De ijsbaan Haarlem als start en finish is het bruisende middelpunt en zorgt voor een familiale gezelligheid. Met jouw deelname zorg je er tevens voor steun aan Run4Schools. Een prachtig goed doel waarbij kinderen in de armste wijken van Zuid-Afrika door sport en spel gestimuleerd worden naar school te komen.
Locatie: Ijsbaan Haarlem
Tijd: 10.00 uur start de 10 km run
Toegang gratis
MEER INFO >

6 juni: Wijncursus bij Mica Coffee Bar
Wil je leren hoe wijn wordt gemaakt? Hoe je die aroma’s in je glas kunt onderscheiden? Welke wijn goed bij je eten past?
Dan is deze wijncursus zeker een aanrader! Je krijgt een welkomstcava en 6 wijnen die avond, een cursusboekje en natuurlijk heel veel handige tips & tricks.
Locatie: Mica Coffee Bar
Tijd:
Toegang: € 35,- p.p.
MEER INFO >

Nacht van vrijdag 7 op 8 juni: Luilakmarkt aan de Raamvest
Een potjes- en plantenmarkt die op vrijdag 7 juni begint om 16:00 uur en de hele nacht doorloopt tot de volgende ochtend (8 juni) circa 11.00 uur (de Luilakochtend). Naast plantjes en bloemetjes kun je ook heel veel lekkers eten!
Locatie: Raamvest
Tijd: 7 juni 16.00 – 8 juni 11.00 uur
Toegang gratis
MEER INFO >

8 juni: Veerplasfestival bij De Veerplas
Na 2 zonovergoten en uitverkochte edities is het intieme, knusse, gezellige, veelzijdige dancefestival aan Haarlems mooie Veerplas terug op zaterdag 8 juni! DJ’s, live-acts, foodtrucks, entertainment, springkussens, strand, veel gekkigheid en natuurlijk het fijnste publiek, worden ook dit jaar weer lekker in het zonnetje gezet.
Locatie: De Veerplas
Tijd: 13.00 – 23.00 uur
Toegang: € 30,95
MEER INFO >

10 juni: Haarlem Draait Door op de Grote Markt
Op deze dag staan er draaiorgels op diverse plekken in de binnenstad. Ook kan je een bezoekje nemen aan het museum!
Locatie: De Grote Markt
Tijd: 11.00 – 17.00 uur
Toegang gratis
MEER INFO >

14 juni: Frits bij Vooges Centraal
Zin in een leuk feestje dat niet tot in de late uurtjes doorgaat? Dit feest begint al om 18.00 uur! De DJ’s draaien de lekkerste House en Disco platen, maar zullen je ook zeker verrassen met heerlijke RnB en hitjes.
Locatie: Vooges Centraal
Tijd: 18.00 uur
Toegang: € 10,00 aan de deur. PIN ONLY!
MEER INFO >

15 juni: Buitengewoon Kinderfestival bij Camping De Lakens
Het creatieve, actieve en speelse kinderfestival met Dolle muzikale talenten, uitdagende activiteiten, foodtrucks en heel veel gekkigheid! Zaterdag 15 juni bij Camping de Lakens Bloemendaal aan zee.
Locatie: Camping De Lakens
Tijd: 12.00 – 20.00 uur
Toegang: 4 t/m/ 14 jaar €15,00, volwassenen €10,00
MEER INFO >

15 juni: Ecofest bij het Tennispad
Er zal live-muziek waarbij jonge Haarlemmers een podium wordt geboden om zichzelf te laten zien. Daarnaast zijn er ook meer gevestigde artiesten. Tijdens het festival zal een chef kok prachtige gerechten serveren. Geheel vegetarisch en met seizoensgroenten. Verder kan je je bezighouden met workshops en activiteiten van verschillende ecoprojecten en een kijkje nemen bij de duurzame ondernemershoek.
Locatie: Tennispad 2
Tijd: 12.00 – 21.00 uur
Toegang gratis
MEER INFO >

15 juni: Houtnacht in de Haarlemmerhout
Als onderdeel van het Houtfestival is er zaterdagavond ook de Houtnacht! Verschillende artiesten zullen deze avond optreden. En er is natuurlijk genoeg lekker eten te krijgen.
Locatie: Haarlemmerhout
Tijd: 18.00 – 0.00 uur
Toegang gratis
MEER INFO >

15 juni: Vrienden van Zandvoort Live
Een Zandvoorts festival met heel veel muziek, lekker eten en nog veel meer! Heerlijk aan het strand en veel gezelligheid. Onder andere een optreden van Jeroen van der Boom.
Locatie: Badhuisplein
Tijd: 14.00 – 0.00 uur
Toegang gratis
MEER INFO >

16 juni: Houtfestival in de Haarlemmerhout
In de Haarlemmerhout zijn er optredens op vier verschillende podia met naast muziek ook dans, film, (beeldende) kunst en (kinder)theater. Voor jong en oud valt er dus genoeg te ontdekken tijdens het festival!
Locatie: Haarlemmerhout
Tijd:
Toegang gratis
MEER INFO >

18 t/m 21 juni: Avondvierdaagse door de binnenstad
Heerlijk wandelen door de binnenstad van Haarlem met honderden andere mensen. Dat kan tijdens de avondvierdaagse! Je kunt je van te voren inschrijven bij verschillende winkels in Haarlem, Heemstede en Spaarndam. Je kan je ook op de avond zelf inschrijven (het is dan €1,50 duurder).
Locatie:
Tijd:
Toegang: €5
MEER INFO >

20 juni: Film aan het water bij Het Veerkwartier
Haarlem City Blog & Het Veerkwartier presenteren voor het 4e jaar samen met Outdoor Cinema: Film aan het Water. De openluchtbioscoop aan het Veerplas. Stel je voor: de zon gaat onder, de sterren verschijnen aan de hemel, je neemt een drankje, gaat er lekker bij zitten met uitzicht op het water van de Veerplas en in deze setting kijk je film. Op 20 juni draait de film Eigtht Grade die de publieksprijs won op het Sundance Film Festival. Daar wil je bij zijn!
Locatie: Het Veerkwartier
Tijd: 21.30 uur
Toegang: €16.50 (filmkaartjekaartje met twee consumpties)
MEER INFO >

22 juni: Haarlem Quiz Night speciale midzomer editie in De Lichtfabriek
Een nieuwe pubzuiz in Haarlem! De eerste editie in januari was een groot succes, dus komende maand kunnen we weer. Een groepje fervente pubquizzers organiseert deze avonden. Zij weten dus waar een echte pubquiz aan moet voldoen ? In alle rondes zit ook een Haarlems tintje. Inschrijven kan met een team van 4 tot 6 personen. Deze pubquiz is trouwens ook weer op 16 maart.
Locatie: De Lichtfabriek
Tijd: 20.00 – 23.00 uur
Kosten: €20 per team
MEER INFO >

28, 29 en 30 juni: Eten op rolletjes bij de Lichtfabriek
Ontdek nieuwe smaken bij één van de keukens op rolletjes. Er is aanbod voor iedereen! Plof met de hele familie neer op een picknickkleed en deel hapjes met elkaar. Maak nieuwe vrienden aan één van de grote houten tafels. Doe met je kinderen mee in het poppentheater of schuif aan bij het schminken.En sluit de dag af met de lekkerste live muziek van lokale bandjes en DJ’s!
Locatie: De Lichtfabriek
Openingstijden:
Vrijdag van 16:00 uur tot 23:00 uur
Zaterdag van 13:00 uur tot 23:00 uur
Zondag van 13:00 uur tot 22:00 uur
Toegang gratis
MEER INFO >

29 juni: Zomer in de Zaanen in het Zaanenpark
Tijdens Zomer in de Zaanen kun je genieten van muziekoptredens, gezellige activiteiten en smakelijke versnaperingen. En dat alles onder het motto ‘voor de buurt, door de buurt’. Kleine en grote bands op het podium, kinderen met eigen knutselwerkjes op het grote veld en eten en drinken in kramen en karren.
Locatie: Zaanenpark
Tijd: 14.00 – 23.00 uur
Toegang gratis
MEER INFO >

30 juni: Boekenmarkt op de Grote Markt
Deze zondag is het weer tijd voor de Haarlemse boekenmarkt. Veel kraampjes op de Grote Markt en rondom de Bavo kerk met allerlei boeken. Leuk om lekker langs te struinen!
Locatie: Grote Markt
De gehele dag
Toegang gratisHaarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!