Yes, de lente is er! En in april zijn er weer, naast de befaamde vrijmarkt op Koningsdag, zat dingen te doen in Haarlem. De leukste hebben wij weer voor je op een rijtje gezet.

5 t/m 13 april: De nieuwe Bavo Bloeit!
De Nieuwe Bavo bloeit is een indrukwekkend bloemevenement in de imposante Nieuwe Bavo, die door 150 studenten wordt omgetoverd in een sprookjesachtige locatie. De kathedraal, die samen met onder meer de Sagrada Familia in Barcelona in de Top 5 staat van belangrijkste kerken in Europa, biedt tien dagen lang een spectaculair schouwspel van kleur, geur en licht.
Locatie: Leidsevaart 146
Tijd: 10.00 – 16.30 uur (zondag vanaf 12.00 uur)
Toegang: € 6, Kinderen € 3 (5 t/m 14 jaar – t/m 4 gratis)
MEER INFO >

De nieuwe Bavo: Haarlem Bloeit!

6 april: KiKa Cocktailworkshop bij Zocher in Haarlem
De befaamde barman Pank neemt jou in anderhalf uur mee in de wereld van het cocktail shaken! Tijdens deze workshop leer je de kneepjes van het vak en als een ware bartender shake jij een speciale cocktail speciaal ontworpen door Pank! De volledige opbrengst gaat naar KiKa!
Locatie: Zocher (Baan 7, Haarlem)
Tijd: 14.30 – 16.00 uur
Toegang: €25,00
MEER INFO >

7 april: Stadsstrand de Oerkap weer open!
Vanaf 5 april is de Oerkap, ons favoriete stadsstrand, weer open!
Op 7 april hebben ze daarom vanaf 16:00 uur een Zondag-Buurt-VasteGasten-Borrel-Gezelligheid. Dat betekend weer lekker zitten met dat koude drankje, voetjes in het zand en uitzicht over het Spaarne.
Locatie: De Oerkap
Tijd: 16.00 uur
Toegang gratis
MEER INFO >

9 april: Wijnmakersdiner bij restaurant De Zeeuw
Deze avond wordt een spannend 4-gangen menu met Mediterrane invloeden gekookt. Hierbij proef je de wijnen van Casa Rojo, soms wel 2 per gang! Je maakt kennis met de belangrijkste druiven en wijngebieden van Spanje. Er zijn slechts 25 plaatsen beschikbaar dus snel reserveren is wijs.
Locatie: restaurant De Zeeuw
Tijd: 18.30 – 22.30 uur
Toegang: €79 all-in
MEER INFO >

11 april: Miss Montreal in de Schouwburg!
Miss Montreal, de band van Sanne Hans, komt met haar vierde programma naar de Nederlandse theaters. In ‘Fu-Fu-Fu-F♥ck it’ staan alle ervaringen centraal die Sanne de afgelopen twee jaar opdeed. Sanne heeft ervaring opgedaan als jurylid bij ‘The Voice Of Holland’, bij het uitbrengen van een album met hele mooie persoonlijke liedjes, het hebben van hits als ‘Writing Stories’ en ‘A Million Ways’ en het non-stop live spelen. Het was af en toe vallen-en-opstaan en vooral leren jezelf te blijven in een hectische wereld. Sanne zou Sanne niet zijn, als ze zich hier niet met een lach doorheen had geslagen. Verheug je dus op een heerlijke, openhartige en humoristische avond.
Locatie: Stadsschouwburg
Tijd: 20.15 uur
Toegang: v.a. € 23,65 inclusief drankje en garderobe
MEER INFO >

12 april: Waldemar Torenstra, Thijs Römer en Frederik Brom in de Schouwburg
De komedie ‘Art’ is een van de bekendste en succesvolste toneelstukken van de Franse schrijfster Yasmina Reza. In deze fonkelnieuwe uitvoering kruipen Waldemar Torenstra, Thijs Römer en Frederik Brom in de huid van drie vrienden, die al bekvechtend over een wit schilderij hun vriendschap testen. Het begint allemaal als Serge voor een idioot hoog bedrag een hypermodern doek koopt en zijn vrienden Mark en Ivan uitnodigt om het te komen bewonderen. Mark vindt het een draak van een werk, een reactie die Serge in het verkeerde keelgat schiet. Ivan probeert de boel te sussen – over smaak valt niet te twisten, toch? – maar gooit onbedoeld olie op de al verhitte discussie. Al snel wordt het schilderij een excuus om elkaar eens goed de waarheid te zeggen. Zetten ze zo hun vriendschap op het spel?
Locatie: Stadsschouwburg
Tijd: 20.15 uur
Toegang: v.a. € 24,68 inclusief drankje en garderobe
MEER INFO >

12 april: Proeven tussen de stellingen bij Okhuysen
Ook deze proeverij wordt er weer een om niet te vergeten. Honderden wijnen om te proeven, fijne kortingen, een tombola en maar liefst drie nieuwe Spaanse producenten komen! Waaronder Sandra Bravo van Sierra de Toloño, Tim Atkins benoemde haar onlangs tot ‘Young Winemaker of 2019’. Dus, laat het voorjaar maar komen, ontdek nieuwe wijnen en geniet!
Locatie: Wijnkoperij Okhuysen, Küppersweg 19
Tijd: 12.00 – 19.30 uur
Toegang gratis
MEER INFO >

12 april: FRITS bij Vooges Centraal
Op vrijdag 12 april is de allereerste editie van Frits in Haarlem! Dus zet ‘m alvast met koeienletters in je agenda. Graag nodig ik jullie uit voor deze eerste editie bij… Vooges Centraal!
Locatie: Vooges Centraal
Tijd: 18.00 – 0.00 uur
Toegang: 7,50 aan de deur. PIN ONLY!
MEER INFO >

13 april: Lentemarkt bij de Vrije School de Lindeboom
Op zaterdag 13 april is er een super leuke lentemarkt op Vrije School de Lindboom. Er zijn veel leuke kinderactiviteiten zoals ponyrijden, poppentheater in lentesfeer, paasfiguren vilten voor aan je paastak, broodjes bakken boven het vuur en zaadbommetjes maken. Ook zijn er kraampjes met ambachtelijke, antroposofische producten uit de streek en een gezellige kinderrommelmarkt. Er is koffie en thee met verse zelfgebakken taart en tijdens de lunch wordt er soep geserveerd met brood of een stuk heerlijk hartige taart.
Locatie: Korte Verspronckweg 7-9, Haarlem
Tijd: 11.00 – 15.00 uur
Toegang gratis
MEER INFO >

13 april: Ruilebuiten kledingruil bij het Veerkwartier
Deze kledingruilbeurs zal nieuw leven JOUW kast inblazen! Kleding is vaak alles behalve duurzaam geproduceerd en dan wordt vaak 50% ook nog eens nauwelijks gedragen. Met onze kijk op duurzaamheid, dragen wij een steentje bij. Duik in je kledingkast en neem mee wat jij niet meer draagt; het kan zo maar de lieveling worden van een ander. Voor elk goedgekeurd item krijg je een bonnetje waarmee je kunt shoppen voor JOUW nieuwe favoriete item! Ook kinder- en mannenkleding is welkom.
Locatie: Het Veerkwartier
Tijd: 14.00 – 17.00 uur
Toegang: €3,-
MEER INFO >

13 & 14 april: Bloemencorso
Het is weer tijd voor de Bloemencorso! En dat betekent naast de mooie bloemen, dat het ook weer tijd is voor leuke kortingen in de Kleine Houtstraat! De straat staat vol met diverse kraampjes waar je de leukste spullen kunt scoren.
Locatie: Kleine Houtstraat
Tijd: 10.00 – 18.00 uur
Toegang gratis
MEER INFO >

14 april: Jazz op zondag bij het Veerkwartier
Het Veerkwartier organiseert, in samenwerking met de Haarlemse gitarist Erik Sinnige, maandelijkse intieme jazzconcerten. En waar kan dat beter dan bij Het Veerkwartier. Een plek waar muziek tot leven komt en gasten graag verwend worden door muzikale pareltjes. Elke maand nodigt Erik, met zijn trio, een special guest uit. Deze maand is dat Lily Latuheru.
Locatie: Het Veerkwartier
Tijd: 16.00 – 18.00 uur
Toegang gratis
MEER INFO >

20 april: Letterwandelen door Haarlem
Studio SuZ organiseert voor de tweede keer de letterwandeling door Haarlem. We starten met koffie en lekkers bij Bar Wolkers, wandelen door Haarlem op zoek naar lettertypes en lunchen op een unieke plek bij Hello I’m Local. Na nog een kleine wandeling landen we in de middag bij Tea my Dear en volg je een workshop handletteren met heel veel tips&tricks voor het tekenen van letters. Uiteraard neem je alle inspiratie die we de dag hebben opgedaan in de mooie stad Haarlem mee in deze workshop. Tijdens de workshop drink je heerlijke thee en is er nog meer lekkers. Een dag vol inspiratie en een dag om op een heel andere manier Haarlem te leren kennen.
Locatie: start bij Bar Wolkers, Gedempte Oude Gracht
Tijd: 10.00 – 16.00 uur
Toegang: €89,-
MEER INFO >

20 april: Heemsteedse Bosfair
Vele kramen vormen een slinger door het bos. De leuke producten en diensten worden aangeboden. Denk hierbij aan: fashion, kaas, worst, accessoires ,planten en bloemen en nog veel meer.
Locatie: Groenendaalse Bos in Heemstede
Tijd: 11.00 – 17.00 uur
Toegang gratis
MEER INFO >

21 & 22 april: Paasbrunch bij Rapa Nui!
Een heerlijke uitgebreide paasbunch op 1e of 2e paasdag bij Papa Nui. Het enige wat je hoeft te doen is aan te schuiven, de rest word verzorgd.
Locatie: Rapa Nui
Tijd: 11.00 – 13.00 uur
Toegang: Volwassenen € 24,50 / Kids tot 12 jaar € 15,00
MEER INFO >

21 april: Yoga & Flexontbijt bij de DAKKAS
Starten met een uurtje Yoga met uitzicht over een wakker wordend Haarlem! Aansluitend kan je een ontbijtje op het terras of lekker in de kas bestellen. Zeker een goeie start van de ochtend om de rest van de dag heerlijk te kunnen genieten. En het is voor alle niveaus!
Locatie: De DAKKAS
Tijd: 9.15 – 10.15 uur, inloop vanaf 9.00 uur
Toegang: €15,- (exclusief Ontbijt)
MEER INFO >

22 april: Festival 2 turven hoog bij de Schouwburg
Festival 2 Turven Hoog bestaat 20 jaar. En daarom vieren we op 22 en 23 april feest in Haarlem. Met een extra feestelijk festival waar je als vanouds heel veel mooie (nieuwe) voorstellingen kunt komen kijken, uit binnen- en buitenland. We halen ook een paar prachtige voorstellingen van de afgelopen jaren terug, zodat je kleine broertje of zusje ze deze keer ook kan zien. En natuurlijk zijn de kunstinstallaties er weer om lekker in te spelen en te ontdekken. Dus, verzamel al je vriendjes en vriendinnetjes, papa’s en mama’s, opa’s en oma’s en kom naar 2 Turven Hoog, het mooiste theater- en kunstfestival voor de allerkleinsten van 0 t/m 6 jaar.
Locatie: Stadsschouwburg & Philharmonie
Tijd: 9.00 – 17.30 uur
Toegang verschillende per voorstelling.
MEER INFO >

25 april: Rob de Nijs in de Philharmonie
Een artiest met een oeuvre zoals Rob de Nijs dat heeft opgebouwd, zou makkelijk op zijn lauweren kunnen rusten en de succesnummers van weleer het werk laten doen. Terwijl nieuwe trends kwamen en gingen, staat zijn ster al jaren fonkelend aan de hemel. Velen werden groot met zijn prachtige liedjes en het einde is nog lang niet in zicht.
Locatie: Philharmonie
Tijd: 20.15 uur
Toegang: v.a. € 27,76 inclusief drankje en garderobe
MEER INFO >

27 april: Koningsdag op het dak!
Vinyl komt terug, zoals het hoort! Tijdens Zwarte Liefde staat vinyl dan ook centraal. DJ’s draaien een fijne selectie van hip hop, rnb, disco, funk en soul. We gaan even helemaal terug naar het ambacht en de charme van kraken en overslaan! Kom een cocktail drinken, de zon in de duinen zien zakken of gewoon een dansje doen bij Zwarte Liefde!
Locatie: De DAKKAS
Tijd: 15.00 – 20.00 uur
Toegang gratis, let op vol=vol!
MEER INFO >

27 april: 2MANYDJs in het Patronaat
De after van Koningsdag vier je in het Patronaat! Daar gaan om 23.00 uur de deuren open voor AM:Klub DJ’s, Sjamsoedin, en een 2-uur lange DJ-set van 2MANYDJS. De avond wordt geopend door de Amsterdamse DJ Sjam Sjamsoedin die al meer dan vijftien jaar in de electronische muziek te vinden is. De DJ’s van AM:KLUB zorgen voor de plaatjes rondom Sjamsoedin en 2MANYDJS deze avond. Dansbaar en fris, energiek en lekker in de mix. En tot slot 2MANYDJS met de altijd verrassende meestermixen van het duo laten ze al jaren de grootste festivals, zalen en clubs helemaal los gaan. Van indiepop en soulclassics, funk- en discofavorieten – geen genre is veilig voor de bijzondere aanpak van de DJ’s.
Locatie: Patronaat
Tijd: 23.00 – 04.00 uur
Toegang: earlybird: €18,- voorverkoop: €23,50,-
MEER INFO >

Hele maand april: Haarlem Bloeit!
In april (en mei) is Haarlem dé bloemenstad van Nederland. In deze periode staan niet alleen de bloemenvelden rondom de stad in bloei, ook Haarlem zelf biedt extra geur en kleur. Onder de noemer Haarlem bloeit! zijn er evenementen, tentoonstellingen en activiteiten die met de bloem te maken hebben. Zo laat de stad zien hoe je kunst, cultuur en bloemen feestelijk met elkaar kunt verweven. Natuurlijk zijn ook de vele restaurantjes, cafeetjes en winkelstraatjes van de historische binnenstad in voorjaarsstemming!
MEER INFO >

Bloemencorso HaarlemHaarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!