Met dit iets koudere weer zoeken we de fun binnen weer op. Deze maand is de Popronde in Haarlem, Mugfest, herfstmarkt bij de Kweektuin, een wijnproeverij, er wordt Halloween gevierd en veel meer. Check gewoon deze tips voor oktober, wordt het weer een topmaand!

4 t/m 13 oktober: Dutch Sustainable Fashionweek
Tijdens deze tien dagen presenteert dit ‘one of a kind’ Fashion evenement duurzame innovatie, young & established designers en ready-to-wear fashion aan een groot publiek. Er zijn onder andere catwalkshows, festiviteiten, lezingen, winkelroutes, workshops, tentoonstellingen, award-uitreikingen en debatten door heel het land. Het is volledig gericht op op duurzaamheid en innovatief design.
Locatie: Binnenstad van Haarlem
Tijd: Gehele dag
Toegang gratis
MEER INFO >

5 en 12 oktober: Naaicafe bij Sûr Atelier
Bij Sûr Atelier maken Nieuwe Nederlanders een exclusieve kledingcollectie en ze stofferen meubels. Alles wordt in de winkel aan de Gedempte Oude Gracht gemaakt én verkocht. En: er is een leuk cafe bij. Voor de Dutch Sustainable Fashion Week organiseert Sûr Atelier op zaterdag 5 en 12 oktober een Naaicafé. Op deze dagen kun je samen met een Nieuwe Nederlander een duurzame etui / toilettasje maken van reststoffen.
Locatie: Sûr Atelier
Tijd: 10.00 – 17.30 uur
Toegang gratis
www.sur-atelier.nl

5 oktober: Geschiedenisfestival in de Philharmonie
Het Geschiedenisfestival draait allemaal om de geschiedenis. Historici uit binnen- en buitenland zullen de vijf podia van de Philharmonie en drie andere locaties betreden om je mee te nemen naar het verleden. Naast de vele lezingen over alle denkbare historische onderwerpen is er ook muziek, theater, debat, een kinderprogramma, film en meer. Natuurlijk allemaal met als thema geschiedenis.
Locatie: Philharmonie
Tijd: 9.00 – 21.00 uur
Toegang: Regulier ticket € 64,95, studenten ticket € 29,95 en een avond ticket € 17,50
MEER INFO >

5 oktober: Popronde in het centrum van Haarlem
In totaal spelen er 50 acts op 21 deelnemende locaties in de binnenstad. De popronde is een reizend muziekfestival die langs 41 steden gaat. En op zaterdag 5 oktober is Haarlem aan de beurt! Op verschillende locaties in de binnenstad zijn er concerten gratis te bezoeken van allerlei verschillende artiesten. Oa. Foxlane, Lorrèn, Eva van Manen en LO-FI LE-VI komen op zaterdag 5 oktober naar het centrum van Haarlem. Bijzonder dit jaar is de deelname van restaurant Popocatepetl, waar vanaf 22:45 uur de reggae/indie band The Koalaz optreedt.
Locatie: De binnenstad
Tijd: 15.00 – 0.00 uur
Toegang gratis
MEER INFO >

6 oktober: Mugfest op de Grote Markt
Mugfest staat in het teken van duurzaam doen. Laat je verrassen door kindertheater, film en muziek. Je kunt snuffelen langs marktkramen en je laten informeren over duurzame initiatieven. Natuurlijk is er genoeg te eten en drinken. Een duurzaam festival voor iedereen.
Locatie: Grote Markt
Tijd: 12.00 – 17.00 uur
Toegang gratis
MEER INFO >

11 oktober: Take me to church festival met Lucky Fonz III bij de Nieuwe Kerk
Singer-songwriter Otto Wichers is als Lucky Fonz III één van Nederlands meest geliefde en invloedrijke live-artiesten geworden. Zijn shows zijn berucht om hun unieke combinatie van humor, diepgang en ontroering.
 Dit derde Nederlandstalige album van Lucky Fonz III bevat geestige en ingenieuze popmuziek zoals de nummers ’Machteloos’ en ‘App Me’, probeer je glimlach maar eens te bedwingen bij dit muzikale meesterwerk. In intieme setting, in de Nieuwe Kerk, gaat dit hoe dan ook een bijzondere en unieke avond worden!
Locatie: Nieuwe Kerk
Tijd: Open: 19:30 uur, Aanvang: 20:30 uur
Toegang: €23,-
MEER INFO >
TICKETS >

11 oktober (en elke andere vrijdag van de maand): Flexwork Friday bij Tribe Hub
Elke vrijdag kun je bij Tribe Hub vanaf nu komen flexwerken, ook als je geen vast lid bent. Een toffe plek en ook ideaal om andere vrouwelijke ondernemers te leren kennen. Aan het einde van de middag is het tijd voor een drankje!
Locatie: Tribe Hub, Wagenweg 1
Tijd: 9.00 – 18.00 uur
Toegang: € 30 (inclusief koffie, thee en een drankje – 20 euro als je je inschrijft voor de nieuwsbrief)
MEER INFO >

11 of 12 oktober: Proeven tussen de stellingen bij Wijnkoperij Okhuysen
Hét uitgelezen moment om nieuwe wijnen te ontdekken, ze trekken voor dit evenement maar liefst 200 wijnen open! Deze worden gepresenteerd door de wijnmakers zelf, die graag alles vertellen over de wijnen die zij met zoveel liefde gemaakt hebben.
Locatie: Wijnkoperij Okhuysen
Tijd: 12.00 uur – 19.30 uur
Toegang gratis
MEER INFO >

11 oktober: No labels Festival Merol, Smartlappen Karaoke & meer
De eerste editie van No Labels Festival: het nieuwe open minded festival van Haarlem waarbij, de naam zegt het al, niemand een label op zich geplakt krijgt en 100% zichzelf kan zijn! De avond word gevuld met de artiest Merol, bekend van het nummer ‘Lekker met de meiden’, Smartlappen Karaoke en DJ’s. De DJ’s serveren de beste house classics, deep house en tehcno.
Locatie: Patronaat
Tijd: Open: 20:00 u Aanvang: 20:30 u
Toegang: early bird: € 23,50/regulier: € 26,-/ deur: € 28,50
MEER INFO >
TICKETS >

13 oktober: Herfstmarkt in de Haarlemmer Kweektuin
Lekker struinen over de markt in een prachtige omgeving, namelijk de Kweektuin. Er zijn allerlei kramen met verschillende herfstspullen.
Locatie: De Kweektuin
Tijd: 11.00 – 16.00 uur
Toegang gratis
MEER INFO >

13 oktober: Bokketocht in het centrum van Haarlem
Op 13 oktober is het weer bokbierdag! Met maar liefst 12 cafés in Haarlem, die ieder andere bokbieren op tap hebben, kan iedere bierliefhebber zijn of haar hart ophalen. Je kan een routebeschrijving en een stempelkaart aanschaffen voor 5 euro. Zo krijg je bij elk cafe een stempel en een lekker hapje. Bij voltooiing van de tocht (bij 6 stempels) staat er een presentje klaar in het café waar je bent gestart.
Locatie: Centrum van Haarlem
Tijd: 13.00 – 20.00 uur
Toegang gratis
MEER INFO >

17 t/m 19 oktober: In de Wolken festival bij Expo in de Haarlemmermeer
Baby op komst of net vader of moeder geworden? Dan is het In de wolken Festival voor jou the place to be. Meer dan 100 shops en merken presenteren de leukste producten en diensten voor jouw baby’tje. En daarnaast kan je ook heerlijk ontspannen. Zo is er muziek van singer-songwriters, zijn er heerlijke foodtrucks en kan je een tochtje met de waterfiets maken met een lekkere picknickmand erbij. Ook worden er workshops en masterclasses gegeven en is er een adviesplein waar je alles kunt vragen.
Locatie: Expo Haarlemmermeer
Donderdag 17 oktober van 10.00-18.00 uur
Vrijdag 18 oktober van 10.00-21.00 uur
Zaterdag 19 oktober van 10.00-18.00 uur
Toegang: €15,95, kinderen t/m 3 jaar gratis, kinderen vanaf 4 jaar €7,50
MEER INFO >

19 oktober: Museumnacht Kids in Haarlem
Museumnacht Kids is meer dan een nachtelijk bezoekje brengen aan het museum. Je kan dansen, knutselen en speuren! Tijdens Museumnacht Kids openen culturele instellingen hun deuren speciaal voor kids tussen de 4 en 12 jaar oud.
Locatie: Musea in Haarlem
Tijd: 17.00 – 22.00 uur
Toegang: € 7,50
MEER INFO >

25 oktober: Haarlem Halloween optocht en feest in het Patronaat
Trek je zombiepak maar uit de kast want er wordt weer uitgepakt met Halloween in Haarlem. Lekker gek, en vooral: scary. Vrijdagavond 25 oktober start de avond met een heuse optocht door de stad. Met fakkeldragers, steltlopers, zombies en vuurspugers. Daarna is het spooky aangeklede Halloweenfeest in het Patronaat. Als je durft..
Locatie: optocht start op de Grote Markt, feest in het Patronaat
Tijd: optocht 20.30 uur verzamelen, feest start om 21.30 uur
Toegang: optocht gratis, feest vanaf 18 euro
MEER INFO OPTOCHT >
MEER INFO FEEST >

26 oktober: Kreeftfest bij Frisk aan het Spaarne
Bij Frisk organiseren ze een heus Kreeftfest zodra ze een goede prijs kunnen bieden. Onbeperkt kreeft eten aan lange tafels met uitzicht op het water! Voor nu staat de datum op 26 oktober. Houd het Facebookevenement in de gaten voor alle info.
Reserveren kan door een mail te sturen naar reserveer@friskaanhetspaarne.nl.
Locatie: Frisk
Tijd: 18.00 uur
Toegang: n.t.b.
MEER INFO >


Frisk aan het SpaarneHaarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!