De zomervakantie is weer voorbij en de zomer komt langzaam op zijn einde, maar in september is er weer genoeg leuks te doen in Haarlem! Wat dacht je van de open monumentendag? Of een super leuk feestje bij de Bison Bowling?

3 september: Proef Spanje bij Viqh
Bij Spanje is een van de bekendste wijnlanden maar we denken al vrij snel aan Verdejo en de rode wijnen uit de Rioja. Maar Spanje heeft ons nog veel meer moois te bieden. Tijdens de wijnproeverij krijgt u verschillende wijnen te proeven waarin mooi de veelzijdigheid van Spanje als wijnland naar voren komt.
Locatie: Viqh
Tijd: 19.30 – 21.30 uur
Toegang: €30,00
MEER INFO >

7 september: PolderGoud festival
PolderGoud Festival is een ramknallend muziekfestival in een industriële settting! Verrassende elementen worden je voorgeschoteld en zorgen voor een constante verschuiving van je aandacht. Voor iedereen die op zoek is naar een te gekke festivaldag in Haarlem door de juiste combinatie van knetterende gitaren, boombastische hiphop, eclectische EDM, energieke cultuur & creativiteit, goed eten en huisgebrouwd PolderGoud Pilsener.
Locatie: A. Hofmanweg 1a, Haarlem
Tijd: 13:00 – 23:00
Toegang: €20,-
MEER INFO >


Poldergoud Festival

7 september: Openluchtbioscoop in Heemstede
Aan de Vrijheidsdreef in Heemstede is op 7 september een grote openluchtbioscoop te vinden! Voor een super gezellige middag met 2 leuke films op een heel groot scherm met de twee topfilms Huisdiergeheimen en Mamma Mia II – Here we go again. Je kan zelf een stoel of kleedje meenemen, of je kunt een stoel huren! Plus lekker eten en drinken in de buitenlucht. Tussen de films door is ook het eerste Heemsteedse Mario Kart Game Kampioenschap.
Locatie: Vrijheidsdreef in Heemstede
Tijd: 15.30 uur start de film Huisdiergeheimen, 20.00 uur start de film Mamma Mia II
Toegang: Kinderticket € 8,00 (t/m 11 jaar) Standaardticket €11
MEER INFO >

8 september: Kweekmuziek in het Kweekcafé
Kweekmuziek is een initiatief van muzikanten uit de omgeving van het Kweekcafe. Middels Kweekmuziek geven we ruimte aan lokale artiesten om hun unieke geluid te laten horen. Van singer-songwriter tot jazz, van modern tot klassiek, van NL tot internationaal. Muzikanten kunnen, in een intieme en zoveel mogelijk akoestische sfeer hun muziek laten klinken.
Locatie: Het Kweekcafé
Tijd: 14.30 – 16.30 uur
Toegang gratis
MEER INFO >

14 september: Openingsfeest in de Toneelschuur
De seizoensopening van de Toneelschuur gaat spetterend van start. Met live muziek, live (video) acts en meer. Club Gewalt en Je Suis Energy slaan de handen ineen om de avond te verzorgen. In alle hoeken en gaten van het theater.
Locatie: Toneelschuur
Tijd: vanaf 21.00 uur
Entree: 5 euro
MEER INFO >

14 en 15 september: Open Monumentendagen in Haarlem
Het thema van dit jaar is ‘Plekken van Plezier’. In Haarlem zijn volop historische ‘plekken van plezier’ te vinden zoals theaters, musea, parken, markten en sportclubs en wat dacht je van zwembad De Houtvaart? Alle monumenten die je tijdens dit weekend kan bezoeken zijn te vinden in het programma boekje op de website.
Locatie: Haarlem
Tijd: Heel het weekend
Toegang gratis
MEER INFO >

14 en 15 september: Korenlint in Haarlem
Haarlem heeft inmiddels al meer dan 60 koren! Tijdens dit weekend kun je naar een aantal luisteren. Leuk in combinatie met de Open Monumentendagen, want de koren staan ook bij sommige monumenten.
Locatie: Haarlem
Tijd: 12.00 – 17.00 uur
Toegang gratis
MEER INFO >

19 september: Kovacs bij de Philharmonie
Sharon Kovacs verraste vriend en vijand in 2013 met haar EP ‘My Love’. Daarop legt de zangeres uit Eindhoven direct alle kwaliteiten bloot; haar warme, opvallende stem zet de stemming op sfeervolle soul- en blues-songs, teksten zijn donker, recht uit het hart en vol bezieling gebracht. Op 19 september presenteert Patronaat de Cheap Smell Tour van de zangeres in Philharmonie Haarlem. Voor album nummer twee ‘Cheap Smell’ werkte ze samen met producer Liam Howe. Afgelopen zomer bracht ze de langspeler uit en dat Kovacs de verwachtingen hierop weer waarmaakt, kunnen we met gemak vaststellen.
Locatie: De Philharmonie
Tijd: Open 19:00
Toegang: €28.50
MEER INFO >

20 september: Patronaat Bowling Club bij de Bison Bowling
Bands kijken tijdens het bowlen! Patronaat en Bison Bowling slaan de handen in een voor het nu al meest besproken feest van het jaar! Op vrijdag 20 september openen de deuren van Bison Bowling voor een goed potje rock’n’roll, vinyl dj’s, dansmuziek, en er mag natuurlijk ook een balletje gegooid worden! Livemuziek, speciaal gebouwde podia op de gekste plekken die je kan bedenken, een geniale 50’s en 60’s soundtrack door het volledige speakersysteem van Bison Bowling, een barbershop, een cocktailbar en natuurlijk de vraag.. is er bittergarnituur? Nee, die andere vraag bedoelen we natuurlijk: naar wie gaat de Patronaat Bowling Cup? Bison Bowling beschikt over 18 bowling banen die je deze avond per team, per uur kan reserveren. Dit is niet in je ticket inbegrepen, maar je hebt wel een leuke Patro-korting op je reservering. Banen zijn te reserveren via deze website.
Locatie: Bison Bowling
Tijd: Open 21:30
Toegang: €15.50
MEER INFO >

21 september: Haarlem Quiz Night in De Lichtfabriek
De pubquizzen in de Lichtfabriek zijn een groot succes! Een groepje fervente pubquizzers organiseert deze avonden. Zij weten dus waar een echte pubquiz aan moet voldoen ? In alle rondes zit ook een Haarlems tintje. Inschrijven kan met een team van 4 tot 6 personen.
Locatie: De Lichtfabriek
Tijd: 20.00 – 23.00 uur
Kosten: €20 per team
MEER INFO >

20, 21 en 22 september: Hille Babbe Festival
In het weekend van 20, 21 en 22 september 2019 vindt voor de eerste keer het Hille Babbe Festival plaats in Haarlem. Een locatietheaterfestival dat de randjes van de stad opzoekt en de verborgen pareltjes van Haarlem zichtbaar wil maken. Verhalen vertellen, theater, muziek, absurdistisch, grappig, theatraal en onderhoudend.
Locatie: Haarlem
Tijd: n.t.b.
Toegang: n.t.b.
MEER INFO >

21 september: De Microclub op het station
Na een spetterende eerste editie is De Microclub op 21 september terug in de Haarlem voor een volle avond dansen op de beste funky- en opzwepende housemuziek. En weer op een bijzondere locatie: wachtkamer 2e klasse op perron 3A van station Haarlem!
Locatie: Station Haarlem, wachtkamer 2e klasse, perron 3A
Tijd: 20.00u – 00.30u
Leeftijd: 23+
Toegang: Early Bird: €15,- Regular: €17,50,-
MEER INFO >

21 september: World Cleanup Day
Haarlem is een duurzame stad. Er wordt steeds meer gedaan door onder andere het scheiden van afval. Daarom doet ook Haarlem sinds dit jaar mee met World Cleanup Day. JCI Kennemerland neemt de binnenstad van Haarlem op zich. In maar liefst twee uur word de binnenstad schoongemaakt. De start is bij Haarlem station en ze eindigen bij La Place in de Haarlemmerhout.
Locatie: Binnenstad Haarlem
Tijd: 10.00 – 12.00 uur
Toegang gratis
MEER INFO >

22 september: Het Vijfhoek huiskamerfestival
Drie voorstellingen in drie verschillende huiskamers in de Vijfhoek. Theater, cabaret, muziek, voor ieder wat wils. Als afsluiter groot feest op het plein met livemuziek (buiten) en silent disco (binnen). Voor de voorstellingen koop je een passe-partout, het feest is voor iedereen toegankelijk.
Locatie: De Vijfhoek
Tijd: 14.30 – 22.00 uur
MEER INFO >

27 september: BORRLS bij Diga
Het welbekende feestje BORRLS is weer terug in Haarlem en dit keer bij restaurant Diga! Een leuke en gezellige avond waarbij je niet tot middernacht hoeft te wachten voordat het begint.
Locatie: Diga
Tijd: 18.00 – 0.00 uur
Toegang: €10,53
MEER INFO >

29 september: Sunday Market bij de Lichtfabriek
Sunday Market is een art, fashion & design market. Het is een platform waar ontwerpers hun eigen creaties aanbieden, maar ook grappige verzamelingen, mooie ambachtelijke delicatessen of coole kids items. De Sunday Market is voor jong, oud, studenten, gezinnen met kinderen, toeristen, iedereen die wil shoppen, browsen en loungen op een relaxte manier en zich graag laat inspireren door de geboden creativiteit.
Locatie: De Lichtfabriek
Tijd: 12.00 – 18.00 uur
Toegang gratis
MEER INFO >

29 september: De Halve van Haarlem
Zondag 29 september is de 35e editie van de Halve van Haarlem. Ook dit jaar kun je weer kiezen uit meerdere afstanden; waaronder het pronkstuk De Halve Marathon. Een prachtig parcours door de mooie Haarlemse wijken en daarna door de groene en duinrijke omgeving van Haarlem. Of je kan gewoon kijken en aanmoedigen natuurlijk!
Locatie: Haarlem
Tijd: 11.00 – 17.00 uur
Toegang gratis (Deelname kosten ligt aan de afstand)
MEER INFO >

Woon je vlakbij of in Hoofddorp?
Check dan hier de uittips in Hoofddorp >Haarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!