De maand mei starten we natuurlijk met Bevrijdingspop in de Hout. Maar daarnaast zijn er nog zat andere dingen te doen! Wat dacht je van een wijncursus of proeverij, of stekjes ruilen bij het Veerkwartier om weer leuke plantjes in huis te kunnen neerzetten?

4 mei: Biologische markt in de Kweektuin
Je kunt er terecht voor allerlei biologische, glutenvrije of duurzaam geproduceerde producten. Bv groente, brood, gebak, kaas, worst, jam, honing,wijn, bier, olijfolie en azijn, zero waste verpakkingen en waterzuiveraars.
Het is behalve voor je zaterdagse boodschappen doen op de markt ook een gezellige plek om wat te eten en te drinken.
Locatie: De Kweektuin
Tijd: 10.00 – 15.00 uur
Toegang gratis
MEER INFO >

4 mei: Herdenkingsconcert in de Haarlemmerhout
Na de 2 minuten stilte vind op 4 mei op het hoofdpodium van Bevrijdingspop het herdenkingsconcert plaats. Hier treden het kennemer jeugd Orkest en Van Dik Hout onder andere op.
Locatie: Haarlemmerhout
Tijd: 20.00 uur
Toegang gratis
MEER INFO >

5 mei: Bevrijdingspop in de Haarlemmerhout
Op zondag 5 mei is het weer tijd voor Bevrijdingspop! Er zijn weer veel gave artiesten die optreden die dag, zoals Miss Montreal, Jett Rebel en Van Dik Hout!
Locatie: Haarlemmerhout
Tijd: 12.00 – 0.00 uur
Toegang gratis
MEER INFO >

8 mei: Club3voor12NH met Nemsis & Bartek live bij Woodstock!
Club3voor12NH reist verder naar de volgende locatie: Woodstock Bloemendaal. Vorig jaar bouwden we hier een super lekker feestje, wat we dit seizoen dubbel en dwars over doen. Uitzicht op zee, voetjes in het zand, toffe muziek en een biertje in je hand. Laat je schoenen thuis en kom dansen!
Locatie: Woodstock Bloemendaal
Tijd: 19.00 – 0.00 uur
Toegang gratis
MEER INFO >

9 mei: Wijncursus bij Mica Cofee Bar door Baltazar
Hier leer je hoe wijn wordt gemaakt, hoe je de aroma’s in je glas kunt onderscheiden en welk eten daar dan bij past. Natuurlijk met de lekkere wijnen van Baltazar! Baltazar zoekt bij kleinschalige en jonge wijnboeren en –boerinnen naar mooie, onontdekte wijnen. Wij kiezen niet voor grote importeurs en volumes, maar investeren in getalenteerde en onafhankelijke wijnboeren door heel Europa.
Locatie: Kleine Houtstraat 103
Tijd: 19.30 – 22.30 uur
Toegang: 35,-
MEER INFO >

10 mei: Wijnproeverij bij Bar Wolkers
Samen met je vrienden, ouders of collega’s naar een wijnproeverij! Je krijgt 7 heerlijke wijnen en Bar Wolkers zorgt voor bijpassende hapjes.
Locatie: Bar Wolkers, Gedempte Oude Gracht 139
Tijd: 19.30 – 22.30 uur
Toegang: € 29,50
MEER INFO >

11 mei: Stekjes ruilen bij het Veerkwartier
Stekjes ruilen van je favoriete kamer- en tuinplanten met andere liefhebbers om zo je kamer te vergroenen of je tuin op te vrolijken voor de zomer. Heb je geen stekjes, maar wil je wel graag mee doen, kan je stekjes krijgen van het plantenasiel voor een kleine prijs. Ondertussen kan je natuurlijk genieten van al het lekkers dat het Veerkwartier te bieden heeft.
Locatie: Het Veerkwartier
Tijd: 14.00 – 16.00 uur
Toegang gratis
MEER INFO >

12 mei: Glennis Grace in het Patronaat
In 2018 heeft Glennis Grace letterlijk en figuurlijk haar grenzen verlegd. 2019 is het jaar waarin de Amsterdamse zangeres, dé verrassing van America’s Got Talent afgelopen jaar, en komend najaar met haar Whitney Houston-tribute ‘Whitney’ in Ahoy te zien, verder gaat op de ingeslagen weg, ditmaal in haar eigen vertrouwde Nederland.
Glennis is al jaren meer dan we van haar horen en lezen. Haar nieuwe clubtour, mét eigen band, is het startsein om zichzelf nog meer te laten zien: nog persoonlijker, nog toegankelijker, nog meer eigen muziek, nog meer Glennis. “Meer van Mij”, dus.
Locatie: Patronaat
Tijd: 19.30 uur
Toegang: € 28,50
MEER INFO >

12 mei: Moederdag special, oud & eindyoga bij Ervaar Rust!
Je wordt samen met je kind meegenomen in een mooi verhaal waarin je gaat bewegen, dansen, spelen en masseren. De leeftijd van de kinderen is van 4 tot en met 9 jaar. Samen ontspannen op moederdag!
Locatie: Ervaar Rust, Kleverparkweg 70zw, Haarlem
Tijd: 10.30 – 12.0 uur
Toegang: €20,-
MEER INFO >

12 mei: Lente workshop: Botanisch tekenen in de Kweektuin
De lente laat zich momenteel in de Haarlemmer Kweektuin op haar mooist zien. Je leert vooral goed kijken naar vorm, lijn, kleur en contrast. Met behulp van de verschillende tekenmaterialen teken jij hoe je de bloemen en planten ziet.
Locatie: De Kweektuin
Tijd: 13.30 – 16.30 uur
Toegang: € 27,50 per les. Deze prijs is inclusief alle materialen en een drankje en plankje zoet van Kweekcafe.
MEER INFO >

17, 18 & 19 mei: Kunstroute in de vijfhoek
Het thema voor de kunstroute dit jaar is Lucide Dromen. De kunstroute is een wandeling door de vijfhoek waarbij je mooie kunst bij winkels en mensen thuis kan bewonderen!
Locatie: De Vijfhoek
Tijd: De gehele dag
Toegang gratis
MEER INFO >

18 mei: Kids markt bij de Kweektuin
Geef kinderkleding en speelgoed een tweede kans en kom naar de gezelligste Haarlemse kinderkleding- en speelgoedmarkt. Ook kun je de natuur ontdekken in de Natuurspeeltuin, op zoek naar kabouters op het kabouterpad of bij de diertjes kijken. Ook kun je genieten van een lekker drankje met iets lekkers in het Kweekcafé.
Locatie: De Kweektuin
Tijd: 9.30 – 13.30 uur
Toegang gratis
MEER INFO >

18 mei: Silent kinderbioscoop
Op 18 mei word de locatie “Onder De Toren” omgetoverd in een junglefeest voor de Silent Kinderbioscoop. Er wordt een groot scherm geplaatst waar kinderen (met hun ouders) hun favoriete jungle film kunnen bekijken, voor het geluid krijgen ze een koptelefoon op, net als bij een silene disco. Alle kinderen mogen als hun favoriete dier verkleed komen en bij aankomst kunnen ze zich dan laten schminken. Na het schminken zijn er nog andere spellen en activiteiten te doen voordat de film begint, allemaal jungle gerelateerd.
Locatie: Onder De Toren
Tijd: 18.30 – 21.00 uur
Toegang: Kinderen €10,61, volwassenen €5,11
MEER INFO >

19 mei: Seinfestijn Food & Lifestyle Market
Seinfestijn is een klein, maar gezellig festijn met een mix van leuke, originele producten en cadeautjes, workshops, lekker eten en inspiratie. Het festijn vindt plaats bij het Seinwezen aan de Kinderhuissingel in Haarlem. Een bijzondere plek, gelegen tussen de sporen en zelf nog een antieke trein.
Locatie: Seinwezen
Tijd: 12.00 – 18.00 uur
Toegang gratis
MEER INFO >

17, 18, 23, 24 en 25 mei: Theatervoorstelling VISWIJS bij Landgoed Elswout
Landgoed Elswout opent op 5 avonden in mei haar poort voor de theatervoorstelling VISWIJF met in de hoofdrol de vislopers van Zandvoort. Theatergroep LAVA verandert het landgoed tussen 20 en 22 uur tot het podium van een muzikale en humoristische voorstelling over visvrouwen, over de zee, over Noord-Holland en de onlosmakelijke relatie die zij met elkaar hebben. Dit alles in samenwerking met een viswijvenkoor, langs het originele visloperspad.
Locatie: Landgoed Elswout
Tijd: 20.00 – 22.00 uur
Toegang: € 20,- volwassenen, € 15,- jongeren tot 18 jaar
MEER INFO >

22 t/m 26 mei: Dinner Train in Haarlem!
Deze week is de Dinner Train in Haarlem! Een trein rit waarbij je een heerlijk 4-gangen menu krijgt met bijpassende biertjes of wijn. De opstap is op Haarlem station. Eten met een mooi en wisselend uitzicht, want de trein gaat ook echt rijden. Kan je er deze week helaas niet bij zijn? Check dan zeker even de website, want ze komen ook nog in andere steden.
Locatie: Haarlem station
Tijd: 17.00 uur of 19.30 uur
Toegang: vanaf €49,- per persoon
LEES MEER >

25 mei: Kookworkshop bij Sisicily
Kook je eigen Siciliaanse 3 gangendiner en schuif daarna aan voor een gezamelijk diner aan de lange tafels.
Locatie: Sisicily, Spaarne 32
Tijd: 18.00 uur
Toegang: 50,00 ex drank en 65,00 incl. 3 wijn en koffie
MEER INFO >

25 mei: Kleverparkfestival
De 35e editie van het Kleverpark Festival staat voor de deur en wordt nog leuker, verrassender, spannender, uitgebreider en leerzamer dan voorgaande jaren. Tijdens het Kleverpark Festival veranderen Kleverparkweg, Schotersingel en Van Ostadestraat in het festival-terrein met veel echte Haarlemse producten, mode, ‘good food’, accessoires, workshops, muziek en in de aangrenzende straten een gezellige rommelmarkt. Een dag die jong en oud niet mag missen!
Locatie: Kleverpark
Tijd: 10.00 – 19.00 uur
Toegang gratis
MEER INFO >

25 mei: Haarlem Shoppingnight
Op 25 mei kan er tot middernacht volop worden geshopt en zijn er aantrekkelijke kortingen. Er is tijdens de Haarlem ShoppingNight veel aandacht voor de kunst van het winkelen oftewel ‘The Art of Shopping’. Dat is het thema van deze editie. Ook diverse horecagelegenheden sluiten met speciale acties aan bij de Haarlem ShoppingNight!
Locatie: Haarlem Centrum
Tijd: 18.00 – 0.00 uur
Toegang gratis
MEER INFO >

26 mei: Soulfood 6 bij de Lichtfabriek
Een uniek maandelijks zondag namiddag evenement in De Lichtfabriek in Haarlem. Met Live muziek van onder andere Berget Lewis, DJ’s zoals Funksoulbrothers, een top restaurant uit de regio en een mooie selectie bijzondere dranken. En uiteraard bij mooi weer naar buiten!
Locatie: De Lichtfabriek
Tijd: 15.00 – 22.00 uur
Toegang: €21,60 incl. welkomstbubbels
MEER INFO >

30 mei: Film aan het water bij het Veerkwartier!
Een film kijken in de buitenlucht, het heeft iets magisch. Samen met Het Veerkwartier organiseren wij voor het vierde jaar de openluchtbioscoop ‘Film aan het Water’. De filmavonden met uitzicht op de Veerplas zijn een groot succes. Dit jaar zijn er vier edities. Op 30 mei trappen wij af met de eerste filmavond. Een speciale dit keer, want wij draaien een echte klassieker en jij mag kiezen welke: The Truman Show of Dirty Dancing. Meeste stemmen gelden en op de avond zelf wordt bekend welke wij draaien. Spannend!
Locatie: Het Veerkwartier
Tijd: aanvang 21.30 uur
Toegang: €16,50 incl. 2 consumpties
MEER INFO >

31 mei: Pubquiz bij Meneer Frans
Onder het genot van een lekker drankje en hapje je hersenen aan het werk zetten tijdens deze gezellige en leuke avond bij Meneer Frans. In teams van maximaal 6 personen tegen elkaar strijden!
Locatie: Meneer Frans
Tijd: 20.00 – 23.00 uur
Toegang: €2,50 per persoon
MEER INFO >

Zo kom je mei wel door! Als laatste nog een paar tips die leuk zijn voor elke dag:
> 10x de beste terrassen van Haarlem
> Stadsstrand de Oerkap
> 9x speciaalzaken met heerlijk eten en drinken
> Nieuw: Fabienne Chapot store
> Koffiebar MogadorHaarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!