Duurzaamheid en bewuster leven is een hot topic. Daarom staat Haarlem in het weekend van 6 en 7 oktober helemaal in het teken hiervan tijdens het eerste ‘duurzaamheidsfestival’ van Haarlem: Mugfest. Het festival wordt gehouden op twee locaties: De Haarlemmer Kweektuin en de Grote Markt. Er is van alles te doen, bijvoorbeeld optredens van Alain Clark en Yorick van Norden. Ook leuk: toegang is gratis!

Mugfest staat in het teken van ‘duurzaam doen’ en wordt georganiseerd door De Groene Mug. Er is het hele weekend veel informatie over hoe je duurzamer kan leven, maar natuurlijk ook veel vermaak. Het festival is zaterdag in de Kweektuin, en zondag op de Grote Markt. In de Kweektuin op zaterdag zijn veel kinderactiviteiten zoals schminken, workshops over voeding, theater van o.a. verhalenverteller Wijnand Stomp, muziek, informatie over duurzaam verbouwen en de kledingruilbeurs Swapfest. Ook kun je hier bij de Biomarkt lekkere groente kopen.

Op zondag is de duurzaamheidsmarkt op de Grote Markt. Met veel groene producten en initiatieven op het gebied van duurzaam leven. Ook is er muziek (o.a. singer/songwriters Yorick van Norden en Alain Clark) en lekker eten. In café Brinkmann zijn lezingen en documentaires. Zo interviewt Brigitte Kool-van Stokkum jonge ondernemers Tatjana van Run en Charlotte de Hoogd, blogster Sara Reijnders en schrijfster Anabelle Meijer inspireren je om duurzamer te leven, en bewoner van het Garenkokerskwartier Andries Tieleman vertelt over zijn training van Al Gore. Het Haarlemse bedrijf Dopper presenteert de documentaire In search of the Changemaker van Sander van Weert.

Er wordt dus flink uitgepakt met het thema duurzaamheid. En wat wij hier hebben genoemd is nog maar een deel. Kijk op www.haarlem.nl/mugfest voor het hele programma. Haarlem moet een duurzame stad worden, die toekomstbestendig is. Tijdens dit festival ontdek je wat je daar zelf aan kan bijdragen, met genoeg vermaak uiteraard.

Mugfest
Zaterdag 6 oktober en zondag 7 oktober
Haarlemmer Kweektuin & Grote Markt
www.haarlem.nl/mugfestHaarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké