Bij het Haarlemse Dolhuys, oftewel het ‘museum van de geest’, was op 28 juli de eerste editie van het gratis micro-festival ‘Dwaze Dinsdag’. Een succes! Het was lekker druk en dwaas in het park en bij Museumcafé Thuys. Op 18 en 25 augustus nog twee edities van Dwaze Dinsdag. Tijd om terug en vooruit te blikken naar dit event met ‘a hole lot of weirdness’.

Dwaze Dinsdag

“De eerste editie was gelijk een leuk succes”, vertelt Maurice Koelemeij, organisator vanuit het Dolhuys van dit micro-festival. “Ondanks het druilerige weer hadden wij zo’n 160 bezoekers die genoten van het lekkere eten, drankjes, live muziek en de vele gekke programma-onderdelen. Zo was het de hele avond druk bij het Pillensjoelen en het Schemerlampenbos maar ook bij de Crazy Silent Disco werd er lekker meegezongen met Britney Spears’ “Crazy”.”

DSC03108

FullSizeRender 5

De Dwaze Dinsdagen beginnen rond etenstijd om 17 uur. Strijk neer op je picknickkleed of op het terras van Thuys. Dit alles ligt aan het water en in het park. “Een ideale locatie om met lekker weer te vertoeven en te genieten van een hapje en een drankje”, aldus Maurice. Perfect dus voor deze ‘normale’ dinsdag. Het museumcafé heeft overigens een eigen ingang en is geopend van dinsdag tot en met zondag. “Ook los van het museum kun je dus ons café en park bezoeken.”

Dwaze-Dinsdag-Dolhuys-3

Iedere Dwaze Dinsdag is er live muziek en veel weirdness. So, sit back and relax! “Met een klein team creatieve geesten broeden we telkens op de nieuwe programma onderdelen voor de Dwaze Dinsdag. ‘Waanzin’ is een mooi thema om mee aan de slag te gaan”, vertelt Maurice. Op 18 augustus treedt de band Bird On The Wire op. Kom tussendoor struinen in het schemerlampenbos of een potje pillensjoelen.

BirdonthewireHCB

Het museumcafé Thuys buigt zich over de menu’s op de Dwaze Dinsdagen. Maurice: “Ook komende editie kan er voor een leuk budget weer lekker worden gegeten. Bijvoorbeeld een lekkere hamburger, noodles of salade.” Ook buiten de Dwaze Dinsdagen staat dit overigens op de kaart.

Het-Dolhuys

Lekker krankzinnig allemaal. Het hangt in de lucht op deze plek, want het Dolhuys was vroeger de plek waar alle mensen met een steekje los woonden. Sinds 10 jaar kun je in museum het Dolhuys op ontdekkingstocht door de (on)volmaakte geest, met al haar fascinerende aspecten. De lijn tussen gek en normaal is hier dunnetjes. “De Dwaze Dinsdagen zijn voor een grote doelgroep dus een leuke manier om met het museum en museumcafé Thuys in contact te komen”, zegt Maurice. Laten wij nou wel houden van een beetje weirdness. Tot Dwaze Dinsdag op 18 en 25 augustus.

Dwaze Dinsdag in het Dolhuys
18 augustus & 25 augustus
Van 17.00 – 00.00 uur
Toegang is gratis
Facebook event >

Museum Het Dolhuys
Schotersingel 2
2021 GE Haarlem
Tel 023 5410670
www.hetdolhuys.nl

Haarlemse nieuwstjes en blogs in je inbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief >

Haarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!