Time flies when you’re having christmas fun, maar voor je het weet staat de jaarwisseling weer op de stoep. Oliebollen, champagne, vuurwerk en natuurlijk feest! Wat ga jij doen? Voetjes van de vloer of lekker naar de kroeg? Wij hebben de feesten op oudejaarsavond en nieuwjaarsdag voor je op een rij gezet.

OUDEJAARSAVOND

Huiskamerfeestje bij Bar Boef
Voor de tweede keer geeft stadscafe Bar Boef op oudejaarsavond een ‘huisfeestje’ op Oudjaarsavond. Vanaf 20 uur staan bubbels, oliebollen, hapjes en veel spelletjes zoals twister, sjoelen en Stef Stuntpiloot voor je klaar. Met middennacht wordt er afgeteld en daarna is het flink feesten. De toegang is gewoon lekker gratis.
Tijd: 20.00 – 04.00 uur
Toegang gratis
Facebook event >

oudejaarsavond-haarlem

Fête des Têtes – Toneelschuurcafé
Het Toneelschuurcafe is op 31 december, na het succes van vorige jaren, het podium voor Fête des Têtes. Dit intieme feest (circa 300 man) is voor 25 plussers en op een prachtige locatie midden in het centrum. Dit jaar is de vijfde keer, met als thema Dans la Discotheque. Kom verkleed in jaren ’70 discostijl. Met Haarlemse DJ’s, een verlichte discovloer, hapjes en drankjes.
Tijd: 22.00 – 05.00 uur
Kaarten: €25 (of €20 per kaart als je vier kaarten koopt)
www.facebook.com/fetedestetes

Schermafbeelding 2014-12-23 om 22.32.33

Patronaatje tot het gaatje – Patronaat Haarlem
In het Patronaat gaan ze op 31 december tot het gaatje. Tijdens dit ‘indoor festival’ worden alle gaten van het pand gebruikt. Geen zaal is hetzelfde! In de grote zaal is de karaoke show, in de andere zaal de lekkerste hiphop, R&B en dancehall door de dj’s van Vunzige Deuntjes. In zaal 3 en 4 is Club Trechter, met house, disco en remixen van fijne klassiekers. De Haarlemse techno connaisseurs Ruiskamer​ maken een andere zaal een ravehol, en er is silent disco! Minder leuk: het feest is al uitverkocht, check voor kaarten dus TicketSwap.
Tijd: 1.00 – 07.00 uur
www.patronaat.nl

I Need Rhythm – De Lichtfabriek
Het feest in de Lichtfabriek, groots dus, en zoals eerdere jaren altijd vol. Diverse DJ’s en deuntjes, confetti en bubbels. 18+.
Tijd: 21.00 – 07.00 uur
Kaarten €29,95 (regulier)
Event op Facebook >

XO New Year Party
De XO is open op oudjaarsavond. Voor 7,50 euro (of 10,- aan de deur) kan je naar binnen. Dresscode is ‘dress to impress’ en DJ’s Daphonk en Barry Brand komen draaien.
Tijd: 22.30 – 5.00 uur
Kaarten: €7,50 (€10 aan de deur)
Meer info >

Oud en nieuw haarlem

Eindejaarsfeest – Stiel’s
Muziekcafe Stiel’s is gewoon open. Entree is 7,50 aan de deur of 5 euro in de voorverkoop. Thema is disco & soulnight.
Tijd: 00.30 – 06.00 uur
Kaarten: 7,50 aan de deur
Meer info >

New Year’s Eve at The Wolfhound
De Ierse bar The Wolfhound is gewoon open en viert dat het millenium 18 jaar wordt. Zoals ze zelf zeggen ‘chaotically’. Voor zover wij kunnen zien geen entreekosten.
Tijd: 21.00 – 03.00 uur
Event op Facebook >

NIEUWJAAR

Het nieuwjaarsgala – De Lichtfabriek
Het kost altijd wat moeite om met een lichtelijke kater weer die sjieke kleding aan te trekken, maar de sfeer is altijd fijn. Als vanouds (voor de 27ste keer) weer in de Lichtfabriek met het thema ‘Nachtclub’! Proosten op het nieuwe jaar, met heel veel live acts.
Tijd: 16.00 – 1.30 uur
Kaarten: €39
hetgala.nl

Nieuwjaarsduik
Opfrisser nodig? Duik heel heldhaftig de zee bij Bloemendaal of Zandvoort in of in de Westbroekplas. Daar worden Nieuwjaarsduiken georganiseerd met choco en erwtensoep.
Zandvoort: 14.00 uur – Meer info >
Bloemendaal aan Zee: 14.00 uur – www.reddingsbrigade-bloemendaal.nl
Nieuwjaarsduik bij Villa Westend: duik in de Westbroekplas, 15.00 uur. Met erwtensoep en nieuwjaarsborrel. Meer info >

Nieuwjaarsduik Zandvoort

Fijne jaarwisseling, op een fantastisch 2018!

Mis je feesten in dit lijstje? Comment hieronder zodat wij de lijst zo volledig mogelijk kunnen maken.

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!