Time flies when you’re having christmas fun, maar voor je het weet staat de jaarwisseling weer op de stoep. Oliebollen, champagne, vuurwerk en natuurlijk feest! Wat ga jij doen? Voetjes van de vloer of lekker naar de kroeg? Wij hebben de feesten op oudejaarsavond en nieuwjaarsdag voor je op een rij gezet.

OUDEJAARSAVOND

Uit eten
Het is lastig om ze te vinden, maar een paar restaurants zijn open op oudejaarsavond. Wij hebben ze op een rij gezet. Bekijk ze hier.

Huiskamerfeestje bij Bar Boef
Voor de derde keer geeft stadscafe Bar Boef op oudejaarsavond een ‘huisfeestje’. Vanaf 20 uur staan bubbels, oliebollen, hapjes en veel spelletjes zoals twister, sjoelen en dansspel Just Dance voor je klaar. Met middennacht wordt er afgeteld en daarna is het flink feesten. De toegang is gewoon lekker gratis.
Tijd: 20.00 – 05.00 uur
Toegang gratis
Facebook event >

oudejaarsavond-haarlem

Fête des Têtes – Toneelschuurcafé
Het Toneelschuurcafe is op 31 december, na het succes van vorige jaren, het podium voor Fête des Têtes. Dit intieme feest (circa 300 man) is voor 25 plussers en op een prachtige locatie midden in het centrum. Dit jaar is de zesde keer, met als thema Masquerade. Dus doe een mooi masker op naar dit gemaskerd bal. Met Haarlemse DJ’s, hapjes en drankjes.
Tijd: 22.00 – 05.00 uur
Kaarten: €25 (of €20 per kaart als je vier kaarten koopt)
www.facebook.com/fetedestetes

Schermafbeelding 2014-12-23 om 22.32.33

Patronaatje tot het gaatje – Patronaat Haarlem
In het Patronaat gaan ze op 31 december tot het gaatje. Tijdens dit ‘indoor festival’ worden alle gaten van het pand gebruikt. Geen zaal is hetzelfde! Van hiphop, R&B, echte klassiekers en diso: het is er allemaal. Minder leuk: het feest is al uitverkocht, check voor kaarten dus TicketSwap.
Tijd: 1.00 – 07.00 uur
www.patronaat.nl

XO New Year Party
De XO is open op oudjaarsavond. Voor 7,50 euro (of 10,- aan de deur) kan je naar binnen. Dresscode is ‘dress to impress’ en DJ’s Daphonk komt draaien.
Tijd: 22.30 – 5.00 uur
Kaarten: €7,50 (€10 aan de deur)
Meer info >

Oud en nieuw haarlem

Eindejaarsfeest – Stiel’s
Bij Muziekcafe Stiel’s toosten ze op het nieuwe jaar. Vanaf 00.30 uur zijn ze open en de champagne staat klaar. De beste discoknallers van toen en nu en de lekkerste Guilty Pleasures komen voorbij. Entree is 7,50 aan de deur of 5 euro in de voorverkoop.
Tijd: 00.30 – 06.00 uur
Kaarten: 7,50 aan de deur
Meer info >

Bar Number 5
Cocktailbar Bar Number 5 is op oudejaarsavond gewoon open! Wel feestelijk natuurlijk. Vanaf 22 uur is er een DJ, en de dresscode is dress to impress. De toegang is gratis.
Meer info >

New Year’s Eve at The Wolfhound
De Ierse bar The Wolfhound is ook open. Kom gezellig meedansen, -zingen en feesten. Voor zover wij kunnen zien geen entreekosten.
Tijd: 22.00 – late uurtjes
Event op Facebook >

Raecks oud & nieuw
Wijnbar Raecks opent voor het eerst haar deuren op oudejaarsavond. Het wordt een gezellige avond met hapjes, wijn, bier, champagne en vuurwerk. Entree is gratis.
Meer info >

NIEUWJAAR

Het nieuwjaarsgala – De Lichtfabriek
Het kost altijd wat moeite om met een lichtelijke kater weer die sjieke kleding aan te trekken, maar de sfeer is altijd fijn. Als vanouds (voor de 28ste keer) weer in de Lichtfabriek met het thema ‘Guilty Pleasures’! Proosten op het nieuwe jaar, met heel veel live acts.
Tijd: 16.00 – 1.30 uur
Kaarten: €40
hetgala.nl

Happy New Year ABBA borrel bij Frisk
Frisk aan het Spaarne ligt prachtig aan het Spaarne. Omdat ABBA bij 1 januari hoort is hier van 14 tot 18 uur heel veel ABBA, maar natuurlijk ook gezelligheid.
Meer info >

Nieuwjaarsduik
Opfrisser nodig? Duik heel heldhaftig de zee bij Bloemendaal of Zandvoort in of in de Westbroekplas. Daar worden Nieuwjaarsduiken georganiseerd met choco en erwtensoep.
Zandvoort: 14.00 uur – Meer info >
Bloemendaal aan Zee: 14.00 uur – www.reddingsbrigade-bloemendaal.nl
Nieuwjaarsduik bij Villa Westend: duik in de Westbroekplas, 15.00 uur. Met erwtensoep en nieuwjaarsborrel. Meer info >

Nieuwjaarsduik Zandvoort

Fijne jaarwisseling, op een fantastisch 2019!

Mis je feesten in dit lijstje? Comment hieronder zodat wij de lijst zo volledig mogelijk kunnen maken.

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!