De hele maand augustus kunnen wij gratis terecht in de Janskerk voor een tentoonstelling van de oudste foto’s van onze stad. Herken je de plekken op de foto terug, hoe was het toen, waar staat jouw huis? De tentoonstelling ‘Haarlem na sluitertijd’ toont foto’s van 1847-1920 uit het Noord-Hollands archief. Een unieke blik in het verleden!

Foto-Janskerk_Fotograaf-Jan-Willem-Scholten

Op de tentoonstelling wordt veel werk getoond van de eerste fotografen van Haarlem. Het geeft meteen een goede indruk van Haarlem toen en de verandering van onze stad. Want Haarlem was en is prachtig.

De oudste originele Haarlemse foto uit de collectie van het Noord-Hollands Archief is van Fotograaf Eduard Asser. Deze is genomen rond 1855 bij de Kleine Houtpoort, met Eduard Asser himself op de foto. De poort is inmiddels jammergenoeg afgebroken, wat de foto extra speciaal maakt.

Persfoto_HaarlemNaSluitertijd

Naast foto’s is er tijdens de tentoonstelling meer te doen. Ga op de foto met fotograaf Eduard Asser en speel games. Vooral leuk: een interactief scherm maakt het mogelijk om historische foto’s te vergelijken met het hedendaagse straatbeeld (‘streetview’). Toen en nu.

Parallel aan de tentoonstelling loopt een fotowedstrijd. Voor alle fans van Haarlem en foto’s maken erg interessant. Maak een te gekke en originele foto van onze stad en upload deze uiterlijk 24 augustus 2014 via www.haarlemopdekaart.nl. Er worden vijf prijzen weggegeven waaronder een workshop fotografie bij Foam Fotografiemuseum en een publicatie in stadsglossy HRLM. De moeite waard dus!

Persfoto2_HaarlemNaSluitertijd
Jongen in visserstrui, Grote Houtstraat bij de Anegang, Cornelis H.W. ten Burggencate (1903).

Fototentoonstelling ‘Haarlem na sluitertijd’
Toegang gratis
Janskerk
Jansstraat 40
Haarlem
www.noord-hollandsarchief.nl

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag 9.00 – 17.00 uur
Derde zaterdag van de maand: 9.00 – 17.00 uur
Zondag 31 augustus 12.00 – 17.00 uur

Haarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké