Het woonkamerfestival Gluren bij de Buren is al een paar jaar een groot succes in Haarlem. Dit jaar dus gewoon weer! Op 9 februari worden 126 woonkamers weer omgebouwd tot podium, waar lokale artiesten hun kunsten komen vertonen. De keuze dit jaar is groter dan ooit, want er zijn maar liefst 378 optredens.

Gluren-bij-de-buren-Haarlem-5

Het concept is simpel. De artiest speelt op het vloerkleed en de bank dient als tribune. Elke artiest geeft drie keer een optreden van maximaal 30 minuten en elke voorstelling is gratis te bezoeken. Reserveren is ook niet nodig. Alle wijken van Haarlem doen mee. De hele middag kunnen wij genieten van de 378 optredens. Ze zijn heel uiteenlopend: muziek, dans, theater en cabaret is diverse genres. Er is dit jaar gezorgd voor zoveel mogelijk Haarlems talent. Lastig kiezen natuurlijk uit zoveel optredens. Tip: begin in je eigen buurt. Meteen leuk om echt te ‘gluren bij de buren’. Om het de bezoekers makkelijk te maken zijn er verschillende looproutes uitgestippeld.

Gluren bij de buren Haarlem 3

Gluren bij de buren Haarlem 1

Gluren bij de Buren is gratis toegankelijk. Dit festival komt helemaal voort uit liefde voor muziek, georganiseerd door vrijwilligers en optredens van muzikanten die zich graag aan ons laten horen. Leuke bijkomstigheid: je komt nog eens ergens. In een woonkamer in die mooie buurt, een woonboot of cultureel gebouw. In elke huiskamer staat een spaarpot waar je een vrijwillige bijdrage in kunt doen. Benieuwd naar het programma? De programmakant ligt op verschillende plekken in Haarlem, of kijk op www.glurenbijdeburen.nl/haarlem.

Gluren bij de Buren Haarlem 2

Gluren bij de Buren
Zondag 9 februari 2020
Vanaf 12 uur
Toegang: gratis
www.glurenbijdeburen.nl/haarlemHaarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké