Van 14 t/m 18 augustus houdt Haarlem haar naam als muziekstad weer hoog met het jaarlijks terugkerende evenement: Haarlem Jazz & More. Vijf dagen lang, drie grote buitenpodia (gratis!) en een indrukwekkend programma. De line-up zit weer vol namen! Onder andere Trijntje Oosterhuis, Wouter Hamel, Tabitha, Uncle Sue, Glennis Grace, Dj Jean, Leona Phillipo met Live Band en Jody Bernal staan allemaal op het podium dit jaar.

01_HaarlemJazz_Bron-Edo-Landwehr

Het hoofdpodium op de Grote Markt biedt een bomvol programma met veel toegankelijke muziek. Hier staan dan ook alle populaire artiesten. Dat zij hier graag optreden mag duidelijk zijn. Een unieke setting en altijd een goede sfeer. Haarlem Jazz start op het hoofdpodium al op woensdag en gaat door tot een knallende zaterdagavond.

Haarlemjazz-2016

11_HaarlemJazz_Bron-Edo-Landwehr

De andere twee buitenpodia staan op de Oude Groenmarkt en het Klokhuisplein. Dit zijn de podia waar je moet zijn voor echte soul en jazz. Hier staan bijvoorbeeld The Dazzle Party, New Harlem Deluxe, Uncle Sue en Buckwheat. Op zondag is er een jazzconcert en kerkdienst in de Grote Kerk (Bavokerk). In de Pletterij is ook muziek op donderdag- en vrijdagavond.

06_HaarlemJazz_Bron-Edo-Landwehr

Het programma van Jazz duurt tot ongeveer middernacht. Daarna nog verder dansen? Dat kan in Club Ruis, daar worden afterparty’s gehouden tot een uur of 5.

03_HaarlemJazz_Bron-Edo-Landwehr

Haarlem Jazz & More is een absoluut Haarlems hoogtepunt. De stad bruist deze dagen, er is muziek, een hoop gezelligheid, fijne (duizenden) mensen en drankjes. Ook dit jaar gaat weer een feest worden tijdens het grootste jazzfestival van Europa. Mogen wij best trots op zijn. Er zijn geen hekken en toegang betalen doen ze niet aan. Top. Tot dan!

Haarlem Jazz & More 2019
Woensdag 14 t/m zondag 18 augustus
Toegang: Gratis
Podia: Grote Markt, Oude Groenmarkt, Klokhuisplein
Binnenpodia: De Pletterij en Bavokerk (op zondag)
www.haarlemjazzandmore.nl
Facebook: www.facebook.com/haarlemjazz

Festivaltijden
woensdag: 18.00 – 00.00 uur
donderdag: 18.00 – 00.00 uur
vrijdag: 18:00 – 01:00 uur
zaterdag: 18:00 – 01:00 uur
zondag: 10:00 – 11:00 uurHaarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!