Al jaren vieren wij in Haarlem op 5 mei groots Bevrijdingsdag met Bevrijdingspop in de Haarlemmerhout. Sinds een paar jaar kunnen wij daar het Herdenkingsconcert op 4 mei aan toevoegen. Want eerst herdenken, en dan onze vrijheid vieren! Ook dit jaar trapt Haarlem weer af met het Herdenkingsconcert in de Haarlemmerhout.

Herdenkingsconcert Haarlem

Het Herdenkingsconcert wordt gegeven op 4 mei in de Hout, op het podium van Bevrijdingspop. Om 20 uur zijn wij natuurlijk allemaal een minuut stil, de Nationale Herdenking op de Dam wordt live uitgezonden op de grote schermen. Om 20.30 uur kunnen wij een uur genieten van muziek.

Herdenkingsconcert Haarlem

Het concert wordt verzorgt door het Kennemer Jeugd Orkest (onder leiding van Matthijs Broers), de twee gevluchte Syrische zusjes Jawa en Shaza Manla die nu in Haarlem wonen en de band Sue the Night (zij staan ook op 5 mei op het podium). Verder draagt Haarlemse Stadsdichter Nuel Gieles een gedicht voor. Tijdens het concert worden beelden getoond uit het themaproject ‘Levende getuigenissen’ en uit de beeldbank WO2. Een uniek concert dus.

Sue the night

Het Herdenkingsconcert legt een verbinding tussen 4 en 5 mei en is door de setting altijd erg indrukwekkend. Er zijn klapstoeltjes. Zorg wel dat je op tijd bent om er een te bemachtigen. Anders kan staan ook natuurlijk. Het concert is gratis toegankelijk voor iedereen.

Herdenkingsconcert Haarlem
Woensdag 4 mei
Haarlemmerhout, Haarlem
20.00 uur – 21.30 uur
Gratis toegang

Haarlemse nieuwstjes en blogs in je inbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief >

Haarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!