Koningsdag staat voor de deur! Feesten zoals je gewend bent, op zaterdag 27 april. In Haarlem kan weer gestruind worden langs de vrijmarkten, kermis en uiteraard de muziek. De voetjes gaan van de vloer rond de Botermarkt, de Vijfhoek, Nieuwe Groenmarkt, bij de Raaks, in het Kenaupark en meer! Waar niet eigenlijk? Haal je oranje outfit maar vast uit de kast, want de voorpret kan beginnen. Wij hebben hieronder de leukste feestelijkheden voor je op een rijtje gezet.

Lange Herenstraat
Vlakbij het station voor Café de Lange Heer staat een buitenpodium waar van je van 11.00 tot 23.00 uur kan dansen, genaamd ‘De lange heer is Koning’. Op dit podium draaien de DJ’s disco, deephouse, techhouse, techno en electro plaatjes voor jullie. Hier zijn alle ingrediënten aanwezig: buiten stage, buiten bar, dik geluidsysteem, dansjes, sjansjes, zonnestralen en nog veel meer gezelligheid! Check hier het Facebookevent.

K-day Kenaupark
In het Kenaupark wordt het ook dit jaar weer gezellig! Er is een vrijmarkt, live muziek, een springkussen, drankjes en foodtrucks. Heel geschikt voor families. Van 08.00 tot 19.00 uur. Meer K-day in het Kenaupark >

11209616_1594226470824739_2731732410166868490_n

Vijfhoek
Koningsdag in de leukste kleine straatjes van de Haarlemse vijfhoek. Bij Café de Vijfhoek is het van 13 tot circa 22 uur zoals elk jaar beregezellig met leuke mensen bier en muziek. Onder andere The Bouncers & DJ Jimmy and his 7 inches staan hier. Bij Café van Gunsteren en Cafe ’t Kantoor is het ook altijd gezellig druk en altijd wat te doen. Zeker de moeite waard om even langs te gaan dus!

Zijlstraat
In de zijstraat wordt er weer een Funky feestje gevierd! Ter hoogte van nummer 21 in de Zijlstraat staat het podium van Zijl-Fest voor de Koning. Georganiseerd door Uiltje bar, Het Wapen van Bloemendaal, Louisiana Lobstershack en Café De Flapcan. Op het podium staat van 14.00 tot 20.00 uur de FunkyVinyl DJ’s. De stijl is hier Rock ’n Roll, Reggae, Hiphop, Latin, Jazz, Soul, Disco, Funk. Meer info >

Op en rond de Grote Markt
Midden op de Grote Markt staat de kermis lekker aanwezig te zijn. Wij ontwijken hem liever. Gelukkig wordt achter de Bavokerk op het Klokhuisplein flink gefeest bij Van Beinum. Er is hier traditiegetrouw van 15 tot 23 uur friet, bier en muziek (Fullscale & De Snorren DJ Team, ’t vlaggenschip en meer). Op de Grote Markt is het ook altijd gezellig bij de kroegen zoals De Studio natuurlijk!
Meer info over Koningsdag op het Klokhuisplein >

Koningsdag-Haarlem-21

Lange Veerstraat
Bij de Polo Bar is vanaf 14.00 uur bier en podium met DJ Tijn en Flexy Frank. Altijd gezellig hier! En genoeg eettentjes om even lekker tussendoor wat te weten, zoals pizzabar Nolita.

Raaks Hortusplein – Jopenkerk
Op dit plein, beter bekend als het plein voor de Jopenkerk, is een programma vol live muziek. Om 13 uur beginnen ze met Spotify: the best of all times. Het leuke is, jij kan hier zelf jouw favo nummers aan toevoegen! Vanaf 15 uur staat de coverband The Family op het podium. Een mix van pop, rock en disco. Om 17 uur sluit DJ Jay eL de dag af. Hij maakt er een feestje van en draait muziek waar je gegarandeerd op gaat dansen.
Meer info >

Vrijmarkten
In de hele stad worden van 07.00 tot 17.00 uur vrijmarkten georganiseerd om unieke items te scoren. Er zijn speciale locaties aangewezen hiervoor. Een overzicht vind je hier.

Koningsdag-Haarlem-1

Een overzicht met alles wat er te doen is op 27 april staat op de site van Haarlem Marketing.

Zo heb je een mooi lijstje bij de hand voor Koningsdag. Enjoy!Haarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!