Koningsdag staat voor de deur! Feesten zoals je gewend bent, op vrijdag 27 april. In Haarlem kan weer gestruind worden langs de vrijmarkten, kermis en uiteraard de muziek. De voetjes gaan van de vloer rond de Grote Markt, de Vijfhoek, Nieuwe Groenmarkt, bij de Raaks, in het Kenaupark en meer! Waar niet eigenlijk? Haal je oranje outfit maar vast uit de kast, want de voorpret kan beginnen. Wij hebben hieronder de leukste feestelijkheden voor je op een rijtje gezet.

Lange Herenstraat
Vlakbij het station voor Café de Lange Heer staat een buitenpodium waar van je van 11.00 tot 22.00 uur kan dansen, genaamd ‘De heer is Koning’. Op dit podium draaien de DJ’s disco, deephouse, techhouse, techno en electro plaatjes voor jullie. Hier zijn alle ingrediënten aanwezig: buiten stage, buiten bar, dik geluidsysteem, dansjes, sjansjes, zonnestralen en nog veel meer gezelligheid! Check hier het Facebookevent.

K-day Kenaupark
In het Kenaupark wordt het ook dit jaar weer gezellig! Er is een vrijmarkt, live muziek, een springkussen, drankjes en foodtrucks. Heel geschikt voor families. Van 08.00 tot 19.00 uur. Meer K-day in het Kenaupark >

11209616_1594226470824739_2731732410166868490_n

Vijfhoek
Koningsdag in de leukste kleine straatjes van de Haarlemse vijfhoek. Bij Café de Vijfhoek is het van 13 tot circa 22 uur zoals elk jaar beregezellig met leuke mensen bier en muziek. Onder andere Bagjuice, Fox and the provo’s en Conserve Allstars staan hier. Café van Gunsteren heeft ook een podium voor de deur met o.a. Mare (look-a-like van Imca Marina), een Annie de Rooy look a like en zanger Jos Zwart. Op het podium bij Cafe ’t Kantoor live entertainment van 13.00 uur tot 19.00 uur.

Zijlstraat
De Zijlstraat vierde vorig jaar voor het eerst dit feestje, en wegens succes dit jaar weer! Ter hoogte van nummer 21 in de Zijlstraat staat het podium van Zijl-Fest voor de Koning. Georganiseerd door Uiltje bar, Het Wapen van Bloemendaal, Louisiana Lobstershack en Café De Flapcan. Op het podium FunkyVinyl DJ’s. De stijl is hier Rock ‘n Roll, Reggae, Hiphop, Latin, Jazz, Soul, Disco, Funk. Meer info >

Op en rond de Grote Markt
Midden op de Grote Markt staat de kermis lekker aanwezig te zijn. Wij ontwijken hem liever. Gelukkig wordt achter de Bavokerk op het Klokhuisplein flink gefeest bij Van Beinum. Er is hier traditiegetrouw van 15 tot 23 uur friet, bier en muziek (Fullscale & Goodgrip, Dano & Alexander Koning, Van Beinum Soundsystem en meer). Op de Grote Markt is ook een podium bij XO, en het is altijd gezellig bij de kroegen zoals De Studio.

Koningsdag-Haarlem-21

Lange Veerstraat
Bij de Polo Bar is vanaf 14.00 uur bier en podium met DJ Tijn en Flexy Frank. Altijd gezellig hier! Iets verderop haal je bij Kadetje van Edje een heerlijk broodje bal en een biertje onder het genot van muziek. Meer info >

Raaks Hortusplein – Jopenkerk
Op dit plein, beter bekend als het plein voor de Jopenkerk, is een programma vol live muziek. Vanaf 15 uur staat de coverband The Family op het podium. Een mix van pop, rock en disco. Om 18 uur sluit DJ Raymond de dag af. Hij maakt er een feestje van en draait muziek waar je gegarandeerd op gaat dansen.
Meer info >

Vrijmarkten
In de hele stad worden van 07.00 tot 17.00 uur vrijmarkten georganiseerd om unieke items te scoren. Er zijn speciale locaties aangewezen hiervoor. Een overzicht vind je hier.

Koningsdag-Haarlem-1

Een overzicht met alles wat er te doen is op 27 april staat op de site van Haarlem Marketing.

Zo heb je een mooi lijstje bij de hand voor Koningsdag. Enjoy!

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!