Het Veerkwartier aan de Veerplas is naast een heerlijk buitenpaviljoen om even uit de drukte van de stad te ontglippen ook een plek waar van alles georganiseerd wordt. Elke maand is er een uitgebreid programma vol workshops, activiteiten voor kids, muziek en dans. Zo ook in het weekend van 27 en 28 mei. Dan is het Veerkwartier het decor voor een heuse opera. Niet in een stijve concertzaal, maar net anders. De opera La Voix Humaine wordt beide avonden opgevoerd vanaf 21 uur, met vooraf om 19 uur een Table d’Hote.

2016_veerkwartier_3034

Bij opera denk je wellicht meteen aan een beetje stijve bedoeling. Maar dit is zeker anders. Het Veerkwartier bestaat uit een kas en oude containers. Binnen veel planten en een intieme no nonsense sfeer. Deze plek is dus bij uitstek een spot om eens opera te proberen. Met op de achtergrond de Veerplas en later op de avond de sterrenhemel boven je.

Het-Veerkwartier-Haarlem-25

Om de avond in Franse sferen te houden kun je vanaf 19 uur aanschuiven bij de Table d’Hote. Dat is eten aan lange tafels in de kas met voor-, hoofd- en nagerecht op schalen geserveerd. Inclusief 2 glazen Franse wijn en tafelwater. Zoals wij van Het Veerkwartier gewend zijn is het eten gemaakt met streekgerechten en erg smaakvol. De opera start om 21 uur. Liever zonder eten naar de opera? Dat kan natuurlijk ook.

2016_VeerKwartier_3093

De opera La Voix Humaine (De menselijke stem) komt uit 1928, en werd als geschreven door Jean Cocteau als toneelmonoloog voor een vrouw. Het stuk ging in 1930 in première in Parijs met de befaamde actrice Berthe Bovy. In 1958/59 heeft componist Francis Poulenc er een opera van gemaakt. De vrouw in het stuk voert een moeilijk telefoongesprek met haar ex-partner en probeert hem onder druk te zetten en een schuldgevoel aan te praten. De opera is in de jaren hierna groot geworden en opgevoerd in diverse theaters in Europa.

IMG_8788

IMG_8789

Nu in het Veerkwartier verzorgt Michelle Mallinger de sopraan. Pianist Charlie Bo Meijering verzorgt de muziek. Beide studeerde aan het conservatorium. Regisseur Hans Nieuwenhuis is al sinds 1978 actief in de Nederlandse opera. Samen een ervaren cast dus, die een prachtige voorstelling neerzetten.

Op vrijdag 27 mei en zaterdag 28 mei kun je genieten van ‘opera net even anders’ La Voix Humaine bij Het Veerkwartier. De sfeer blijft knus. Op beide avonden is plek voor maximaal 50 personen.

Opera bij het Veerkwartier
La Voix Humaine (1959)
Vrijdag 27 mei om 19.00 uur aan tafel & opera om 21.00 uur | event op Facebook >
Zaterdag 28 mei om 19.00 uur aan tafel & opera om 21.00 uur | event op Facebook >

Kaarten en prijzen
€ 22,50 inclusief drankje naar keuze (huiswijntje, biertje van de tap of een frisje)
€ 55,- inclusief Table d’Hote
Tickets vrijdag >
Tickets zaterdag >

Het Veerkwartier
A. Hofmanweg 62
2031 BL Haarlem
Tel 023 – 583 43 77
www.hetveerkwartier.nl

Fotocredits Veerkwartier: Hans Guldemond

Haarlemse nieuwstjes en blogs in je inbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief >

Haarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké