Een film kijken in de buitenlucht, het heeft iets magisch. Samen met Het Veerkwartier organiseren wij voor het vierde jaar de openluchtbioscoop ‘Film aan het Water’. De filmavonden met uitzicht op de Veerplas zijn een groot succes. Dit jaar zijn er vier edities. Op 30 mei trappen wij af met de eerste filmavond. Een speciale dit keer, want wij draaien een echte klassieker en jij mag kiezen welke: The Truman Show of Dirty Dancing. Meeste stemmen gelden en op de avond zelf wordt bekend welke wij draaien. Spannend!

Meteen kaartjes kopen? Dat kan hier >

Openluchtbioscoop-Haarlem-Film-aan-het-Water-18

Stel je voor: de zon gaat onder, de sterren verschijnen, je pakt een drankje, gaat lekker zitten op het gras, kijkt naar het water van de Veerplas en in deze setting kijk je film. Daar wil je bij zijn.

Donderdag 30 mei: The Truman Show of Dirty Dancing
Wij starten dit jaar met een echte klassieker. Gewoon, omdat die heerlijk zijn. Jij mag kiezen welke! Stemmen kan hieronder door een comment achter te laten, via Facebook of Instagram. Je kunt natuurlijk ook gewoon komen en verrast worden. Dirty Dancing (1987) is de hit uit de jaren 80 over een meisje (Baby) op vakantie met haar ouders verliefd wordt op haar dansleraar. Een heerlijke film! The Truman Show (1998) gaat over Truman (Jim Carrey) die al zijn hele leven in het stadje Seahaven woont. Wat hij niet weet is dat dit stadje volhangt met camera’s en zijn hele leven 24 uur per dag live op tv uitgezonden wordt. Een levensechte soap dus waar hijzelf niks van weet. Na 10.909 uitzenddagen gebeurt er iets wat Truman aan het twijfelen zet, en langzaam komt hij achter de waarheid. Een knap gemaakte film waar eigenlijk heel veel van nu terugkomt.

Het programma:
Daghappen (optioneel) 18.00 – 21.30 uur
Aanvang film 21.30 uur
Start film rond 22.00 uur

Er zijn kaartjes te koop met en zonder eten. Kom je alleen voor de film? Zorg dan dat je er om 21.30 uur bent, de film start met zonsondergang.

Filmkaartjes met 2 consumpties en koptelefoon:
Early birds €14.50
Normaal €16.50

Filmkaartje met daghap & 2 consumpties en koptelefoon:
Early birds €29.50
Normaal €31.50

Om zeker-te-weten dat je deze avond niet mist (en dat wil je niet) is het slim om snel kaartjes te kopen, want op = op.

Let op! De meeste zitplekken zijn op het gras, en een paar op het terras. Neem dus een kleedje of stoeltje mee. Een dekentje of dikke trui is ook handig voor als het koud wordt. Iedereen krijgt tijdens de film zijn eigen koptelefoon voor het geluid. Het is niet de bedoeling dat er eigen drank meegenomen wordt.

Openluchtbioscoop-Haarlem-Film-aan-het-Water-20

Openluchtbioscoop-Haarlem-Film-aan-het-Water-15

Naast deze klassieker op 30 mei zijn er nog 3 edities:
20 JUNI: Eighth Grade
18 JULI: Call me by your name
22 AUGUSTUS: The Green Book

Daarover later meer. We hopen je te zien bij Film aan het Water van deze zomer!

Film aan het Water
Donderdag 30 mei
Het Veerkwartier Haarlem
A. Hofmanweg 62
2031 BL Haarlem
Tickets >
Facebook event >

Bereikbaarheid
Openbaar vervoer: op loopafstand van station Haarlem Spaarnwoude
Parkeren: gratis voor de deur
Fietsen: dat is natuurlijk het aller-gezondste en parkeren kan ook voor de deur.

Bij heel slecht weer
Bij heel slecht weer gaat het helaas niet door. Check op de dag zelf om 17 uur Facebook van Het Veerkwartier of Haarlem City Blog. Het kaartje is dan geldig voor een andere avond met dezelfde film. We doen niet aan refund.

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!