Het is inmiddels traditie geworden: in augustus trekken wij het park in voor het foodtruckfestival ProefPark. Hij kan dit jaar ook weer in de agenda, want op 24, 25 en 26 augustus is het zover. In het gezellige Kenaupark kunnen wij drie dagen genieten van heerlijke gerechten, en natuurlijk draait dit festival naast lekker eten ook om de gezelligheid, drankjes en muziek.

Dit jaar staan maar liefst 33 foodtrucks op je te wachten met samen zo’n 99 streetfood gerechten uit alle windstreken. Van veganistische hotdog tot Thaise curry, en Mexicaanse quesadilla tot Hollandse poffertjes. Iedereen kan zijn smaak hier dus vinden! Naast het lekkere eten zien de rijdende keukens er altijd heel origineel uit. Net als de namen trouwens, zoals Anton’s Meals on Wheels, Ès-Tante-Tapas, Sergeant Pepper, Vietnamama en Dos Chicas. Proefpark Haarlem richt zich voornamelijk op de ‘eerlijke keuken’. Verse ingrediënten, biologisch en streekproducten.

ProefPark-Haarlem-2017

Middenin het park is een grote bar, een lekker drankje hoort er tenslotte bij. Nieuw dit jaar is alcoholvrij bier van de tap. Om de grote bar staan drie pagode tenten voor de specialere drankjes. Speciaalbieren bijvoorbeeld (12x), verschillende wijnen van over de hele wereld en scroppino’s!

Tussen het happen door is er muziek, DJ’s, ontspanning en vermaak voor de kids. Check het programma per dag hier. Ontspan bijvoorbeeld even met een stoelmassage van ‘Ontspannen jij’, ga naar de theatertent met voorstellingen van Hermans Weet Raad en leg de dag vast in de photobooth. Kickzy organiseert verschillende kinderactiviteiten zoals schminken, en in de hoek van Kinderopvang Op Stoom kunnen de kleinsten ‘foodtruckje spelen’.

ProefPark-Haarlem-2017-01

Natuurlijk is er ook muziek. Live bands, zoals de ‘Bibi en de Nielsjes’, Juicy en Uncle Sue. En DJ’s zoals Nifty en Radikal Rupert.

Alle ingrediënten zijn aanwezig voor een topweekend. Proefpark is al jaren een groot succes in Haarlem, en ook dit keer belooft het weer een weekend te worden om van te smullen. Toegang is gratis. En de sfeer relaxt, geen urenlange wachtrijen maar op zijn Haarlems fijn.

Proefpark Haarlem 1

Proefpark Haarlem – Kenaupark Haarlem (vlakbij Haarlem Station)
Gratis toegang
www.proefparkhaarlem.nl
Event op Facebook >

Vrijdag 24 augustus
16.00 – 23.00 uur

Zaterdag 26 augustus
12.00 – 23.00 uur

Zondag 27 augustus
12.00 – 20.00 uur

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie