Het is inmiddels traditie geworden: in augustus trekken wij het park in voor het foodtruckfestival ProefPark. Hij kan dit jaar ook weer in de agenda, want op 23, 24 en 25 augustus is het zover. In het gezellige Kenaupark kunnen wij drie dagen genieten van heerlijke gerechten, en natuurlijk draait dit festival naast lekker eten ook om de gezelligheid, drankjes en muziek.

Dit jaar staan maar liefst 33 foodtrucks op je te wachten met samen zo’n 99 streetfood gerechten uit alle windstreken. Van veganistische hotdog tot Thaise curry, en Mexicaanse quesadilla tot Hollandse poffertjes. Iedereen kan zijn smaak hier dus vinden! Naast het lekkere eten zien de rijdende keukens er altijd heel origineel uit. Net als de namen trouwens, zoals Anton’s Meals on Wheels, Sergeant Pepper, Grillende Keukenmeiden, Food from the South en Dos Chicas. Proefpark Haarlem richt zich voornamelijk op de ‘eerlijke keuken’. Verse ingrediënten, biologisch en streekproducten.

ProefPark-Haarlem-2017

Middenin het park is een grote bar, een lekker drankje hoort er tenslotte bij. Nieuw dit jaar is alcoholvrij bier van de tap. Om de grote bar staan drie pagode tenten voor de specialere drankjes. Speciaalbieren bijvoorbeeld (12x), verschillende wijnen van over de hele wereld en scroppino’s!

Tussen het happen door is er muziek, DJ’s, ontspanning en vermaak voor de kids. Check het programma per dag hier. Kickzy organiseert bijvoorbeeld verschillende kinderactiviteiten zoals schminken, en is er een kindertheater. Daarnaast kan je ook nog een biercollege volgen om alles te weten te komen over bier in één uurtje tijd.

ProefPark-Haarlem-2017-01

Natuurlijk is er ook muziek. Live bands, zoals WRLDbeat, Fat Wallet en Uncle Sue. En DJ’s zoals Nifty en Radical Rupert.

Alle ingrediënten zijn aanwezig voor een topweekend. Proefpark is al jaren een groot succes in Haarlem, en ook dit keer belooft het weer een weekend te worden om van te smullen. Toegang is gratis. En de sfeer relaxt, geen urenlange wachtrijen maar op zijn Haarlems fijn.

Proefpark Haarlem 1

Proefpark Haarlem – Kenaupark Haarlem (vlakbij Haarlem Station)
Gratis toegang
www.proefparkhaarlem.nl
Event op Facebook >

Vrijdag 23 augustus
16.00 – 23.00 uur

Zaterdag 24 augustus
12.00 – 23.00 uur

Zondag 25 augustus
12.00 – 20.00 uurHaarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie