Het kan je niet ontgaan zijn: 18 tot 24 december staat het Glazen Huis van 3FM Serious Request in Haarlem, op de Grote Markt. Het belangrijkste doel is geld ophalen voor de stille ramp.

De hele stad is al in rep en roer, er worden acties gepland en zelfs al geld ingezameld. De kerstklanken rinkelen al. Wij zijn er klaar voor, en super trots dat onze stad gastheer mag spelen dit jaar!

DJ’s
De 3FM DJ’s Coen Swijnenberg, Gerard Ekdom en Domien Verschuuren laten zich vanaf 18 december vrijwillig opsluiten in het Glazen Huis, en wonen dus 6 dagen lang op onze Grote Markt.

DJ's Glazen Huis Haarlem

Wie, wat, waar?

De start van het Glazen Huis is donderdag 18 december. Om 20.15 uur treedt de Ierse singer-songwriter Hozier op, en om 20.40 uur gaan de dj’s worden het huis in!

Grote Markt
Hier staat het Glazen Huis en de brievenbus om je donatie achter te laten. Op het podium hier diverse activiteiten en optredens gedurende de week verzorgd door 3FM.

Nieuwe Groenmarkt
Ook een podium met dagelijks optredens georganiseerd door het Patronaat, Røring en Gitaarlem. Hier is ook een groot scherm met live verbinding met de Grote Markt tijdens de opening en finale.

Hortusplein
Bij de Raaks staan chalets met eten, drinken en speciaal Serious Request Jopenbier. Hier ook een groot scherm met live verbinding met de Grote Markt.

Nieuwe Kerksplein
Hier vooral voor kinderen activiteiten zoals schminken, knutselen en dansen.

Slaapgasten
Welke artiesten komen slapen in het Glazen Huis? Nou, deze:
Donderdag 18-12: Guus Meeuwis
Vrijdag 19-12: Jacqueline Govaert
Zaterdag 20-12: Johnny de Mol
Zondag 21-12: Nick en Simon

Line-up finale
Er is natuurlijk veel muziek! Tijdens de finale op 24 december wordt het opgehaalde eindbedrag bekend gemaakt. Dan zijn er spetterende optredens van de Haarlemse band Chef’Special, Jett Rebel, Dotan, Kensington, Jacqueline Govaert, Afrojack en Mr. Probz. Let op, want dit is niet op de Grote Markt maar op het Houtplein. Optredens beginnen om 16 uur en de avond zal duren tot circa 23.30 uur. Liever vanaf de bank meemaken? 3FM, 101TV en NPO3 (Nederland 3 zeg maar) zenden het event live uit.

Artiesten-Serious-Request-Haarlem

Themanummer
De Haarlemse Jacqueline Govaert schreef het themalied voor Serious Request 2014. Ze zong ‘Make More Sound’ live in de studio bij Giel.

Serious Request wedding chapel
Haarlem heeft deze dagen een stukje Las Vegas in town! Zeg opnieuw ‘Ja’ tegen elkaar in de trouwkapel in de etalage van Van Duivenboden. Kies een eigen trouwambtenaar (Marijke plas, Guusta Veldman, Marian van Ooijen of Joanne Littooij). Natuurlijk is er muziek, een akte, een foto en bubbels bij de buren Meneer Frans. Opnieuw trouwens kan al vanaf 50 euro. Lollig toch? Vier de liefde! Inschrijven kan op www.trouwambtenaarkiezen.nl.

Zelf een actie doen om geld in te zamelen? Check de pagina Kom in Actie hier.

Haarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké