Hij komt, hij komt! Altijd een groot spektakel in Haarlem, en toch stiekem voor volwassenen ook heel leuk: de Sinterklaasintocht. Op zondag 17 november is het zover. Traditiegetrouw stoomt dan de pakjesboot het Spaarne weer door. Wij krijgen er toch altijd een beetje jeugdige vreugdekriebels van.

sinterklaasintocht-haarlem

Met de Pakjesboot over het Spaarne

De goedheiligman komt natuurlijk niet alleen. Hij wordt vergezeld door vele Pieten en zijn paard Amerigo. Voor de kleine Haarlemmers een groot feest, met pepernoten en al. Pakjesboot 12 vaart over het Spaarne vanaf de zuidelijke richting. Om 13.00 uur is het moment surprême, dan meert de boot aan voor de Koudenhoorn (ter hoogte van de Valkestraat).

Stoet door de stad

Als Sint en de Pieten aan wal staan gaan zij richting de Grote Markt. De stoet gaat feestend door het centrum. De route is als volgt: vanaf het Spaarne (bij Teylers Hofje) richting de Damstraat naar de Oude Groenmarkt, dan door de Grote Houtstraat richting het zuiden. Bij het Proveniershofje (bij Juffrouw zonder zorgen) gaat de stoet de Gierstraat in, linksaf de Gedempte Oude Gracht op en dan rechts de Zijlstraat in naar de Nieuwe Groenmarkt, langs de Krocht en via de Smedestraat naar de Grote Markt. Rond 14.00 uur verwelkomt onze burgemeester Sinterklaas en de Pieten daar. Dan is er feest, met liedjes, pepernoten en natuurlijk handjes van Sinterklaas.

Kom er eens kijken!

Intoch Sinterklaas
Zondag 17 november
13.00 – 16.30 uur
www.sintintochthaarlem.nl</aHaarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!