Hij komt, hij komt! Altijd een groot spektakel in Haarlem, en toch stiekem voor volwassenen ook heel leuk: de Sinterklaasintocht. Op zondag 18 november is het zover. Traditiegetrouw stoomt dan de pakjesboot het Spaarne weer door. Wij krijgen er toch altijd een beetje jeugdige vreugdekriebels van.

sinterklaasintocht-haarlem

De goedheiligman komt natuurlijk niet alleen. Hij wordt vergezeld door vele Pieten en zijn paard Amerigo. Voor de kleine Haarlemmers een groot feest, met pepernoten en al. Pakjesboot 12 vaart over het Spaarne vanaf de zuidelijke richting. Om 13.00 uur is het moment surprême, dan meert de boot aan voor de Koudenhoorn (ter hoogte van de Valkestraat).

Als Sint en de Pieten aan wal staan gaan zij richting de Grote Markt. De stoet gaat feestend door het centrum. De route is als volgt: vanaf het Spaarne gaan ze de Gedempte Oude Gracht op, dan rechts de Zijlstraat in, daarna de Nieuwe Groenmarkt op, langs de Krocht en via de Smedestraat naar de Grote Markt. Rond 14.00 uur verwelkomt onze burgemeester Sinterklaas en de Pieten daar. Dan is er feest, met liedjes, pepernoten en natuurlijk handjes van Sinterklaas.

Kom er eens kijken!

Intoch Sinterklaas
Zondag 18 november
13.00 – 16.30 uur
www.sintintochthaarlem.nl

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!