Hij komt, hij komt! Altijd een groot spektakel voor de kleintjes in Haarlem, maar toch stiekem voor volwassenen ook heel leuk: de Sinterklaasintocht. Op zondag 14 november is het zover. Ten minste, als het allemaal doorgaat. Traditiegetrouw stoomt dan de pakjesboot het Spaarne weer door. Wij krijgen er toch altijd een beetje jeugdige vreugdekriebels van. Wil je weten waar de Sint allemaal langs gaat en waar je het best kunt staan? Wij zetten het voor je op een rij!

(Let op: houd de coronamaatregelen goed in de gaten via Rijksoverheid.nl, want ze veranderen met de week).

 

sinterklaasintocht-haarlem

 

Met de Pakjesboot over het Spaarne

De goedheiligman komt natuurlijk niet alleen. Hij wordt vergezeld door vele Pieten en zijn prachtige paard Amerigo. Voor de kleine Haarlemmers een groot feest, met pepernoten en al. Pakjesboot 12 vaart over het Spaarne vanaf de zuidelijke richting. Rond 13.00 uur is traditiegetrouw het moment suprême, dan vaart het vrolijke gezelschap de stad binnen.

 

Stoet door de stad

Vanwege de coronamaatregelen blijft de stoomboot dit jaar varen en stappen de Sint en zijn Pieten niet aan wal. De boot vaart tot aan Spaarndam, dus ergens tussen de Lange Brug (de Verfrollerbrug) en Spaarndam kun je het best een plekje zoeken. Op donderdag 25 november kun je Sinterklaas en zijn Pieten wel op het land ontmoeten. Tussen 19.00 en 21.00 uur zijn ze in de stad te vinden, te voet en te paard. Het is dan ook koopavond, dus gelijk een goede gelegenheid om door de Gouden Straatjes te wandelen.

 

De Sint in Heemstede

Ook het gezellige Heemstede slaat Sinterklaas niet over. Op zaterdag 13 november komt het gezelschap al aan bij onze buren. De Sinterklaasintocht begint rond 11.30 uur bij het Molentje van Groenendaal, waarna de stoomboot zijn weg vervolgt richting het raadhuis en de burgemeester Sinterklaas ontvangt. Alles gaat natuurlijk gepaard met muziek en dans. Om ongeveer 13.45 uur stoppen de festiviteiten en is het tijd om thuis na te genieten en misschien al het schoentje te zetten.

 

Oh, kom er eens kijken!

 

Nog even op een rij

Sinterklaasintocht Haarlem
Zondag 14 november
13.00 – 16.30 uur
www.sintintochthaarlem.nl

Sinterklaasintocht Heemstede
Zaterdag 13 november
11.30 – 13.45 uur
www.heemstede.nl/intocht-sinterklaas

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!