Het weekend van 2 en 3 juli is weer een bijzondere in Haarlem met twee nieuwe evenementen. Op zaterdag 2 juli is het mooie Spaarne het decor van een 5 uur durend openluchtconcert op het water: het SpaarneConcert. Met licht klassieke klanken, opera en talentvolle singer-songwriters. Dit is meteen de kick off naar de volgende dag. Op zondag 3 juli duiken honderden zwemmers datzelfde Spaarne in voor een twee of vijf kilometer lange zwemtocht. Tijdens Swim To Fight Cancer is het doel zoveel mogelijk geld inzamelen voor meer kankeronderzoek en educatie.

Spaarne-Haarlem

Het podium van het SpaarneConcert (een initiatief van Haarlem Spaarne Boulevard) staat in het Spaarne ter hoogte van de Damstraat. Door de open plek genoeg ruimte voor honderden luisteraars. Van een VIP arrangement, je eigen boot met een picknickmand of een plekje op de kade. Er zijn betaalde plekken voor en naast het podium waar je met een sloep of boot kunt aanleggen. Dat geeft natuurlijk wel de perfecte ervaring 🙂 Vanaf de zijkant kade meegluren is gratis.

spaarneconcert2-1500x794

Er is een leuk afwisselend programma vanaf 19 uur. Een greep uit het programma: winnares Gitaarlem Aina, jazztrio Eduardo Blanco, zangeres Sandra van Nieuwland, singersongwriter Yorick van Norden, violiste Suzanne Groot met Jaap Stork aan de piano en wereldse muziek van Toko2Go. We hoeven jullie niet te vertellen dat het Spaarne een prachtdecor is, dus wij kijken uit naar dit nieuwe evenement!

spaarneconcert-haarlem

Op zondag 3 juli gaat Haarlem zwemmen voor de strijd tegen kanker tijdens Swim To Fight Cancer. Uiteraard een prachtig doel is waar veel geld voor nodig is. Eén op de drie mensen krijgt namelijk kanker en bijna iedereen kent wel iemand die getroffen is door deze ziekte. Er zijn twee zwemtochten uitgestippeld, van 2 of 5 kilometer. Meedoen kan op twee manieren. Zwem zelf mee en laat je sponsoren. Dat kan individueel, als een team of als bedrijf. Duik je liever niet zelf het water in? Doneer dan! Dat hebben deze helden wel verdiend. Doneren kan hier.

Swim to fight cancer Haarlem 1

Het evenement Swim To Fight Cancer begint om 12 uur. Dan duiken de deelnemers van 5 km het water in. Om 13 uur starten de deelnemers van 2 km. De route die wordt gezwommen gaat voor de 5 km vanaf de Oerkapkade (Minckelersweg) via het Spaarne richting de start van de 2 km, de Verfrollerbrug. Vanaf daar zwemmen deelnemers weer terug naar de finish. Niet iedereen gaat tegelijk, er wordt namelijk gestart in waves. Altijd wel wat te zien, en deze zwemmers kunnen onze aanmoediging (en donatie!) zeker gebruiken.

Swim to fight cancer Haarlem 2

SpaarneConcert
Zaterdag 2 juli
19.00 uur – middernacht
www.spaarneconcert.info
Event op Facebook >

Swim To Fight Cancer
Zondag 3 juli
12.00 – 16.00 uur
Meedoen, doneren of meer informatie? Check haarlem.swimtofightcancer.nl
Facebook.com/SwimtoFightCancer023

Haarlemse nieuwstjes en blogs in je inbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief >

Haarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!