Het is alweer bijna zover: kerstvakantie. De meeste kinderen zijn twee weken vrij, en dan is een beetje vermaak voor de hele familie meer dan welkom. Een aanrader, en inmiddels Haarlemse traditie, is de familievoorstelling Scrooge in de Stadsschouwburg. Het kerstspektakel van Charles Dickens wordt inmiddels voor de vierde keer vertoond, elk jaar in een compleet nieuw jasje. Dit jaar groter en specialer dan ooit!

Scrooge is dus te zien in de Stadsschouwburg, en daarheen gaan is al een uitje op zich. Een plaatje van buiten, en zeker ook van binnen. Tussen 19 december en 16 januari zijn 16 voorstellingen te zien van het kerstspektakel. In de middag en in de avond. De voorstelling zit vol muziek, humor en dans en is leuk voor kinderen vanaf 8 jaar. Maar ook voor volwassenen natuurlijk, want het verhaal van Dickens is inmiddels een echte klassieker. Wie kent hem niet?

Even om het geheugen op te frissen: het verhaal gaat over de norse en gierige rijkaard Scrooge die woont in Londen in de 19e eeuw. Kerst vindt hij maar onzin, hij verdient liever geld. Maar tijdens de nacht voor kerst krijgt hij onverwacht bezoek. Eerst van de geest van zijn overleden compagnon Marley (ook zo’n vrek) die hem komt vertellen dat hij zijn leven moet beteren. Anders eindigt hij net als hem. Hij kondigt aan dat er die nacht nog drie geesten zullen verschijnen. Scrooge wordt flink op zijn plaats gezet, maar of hij ervan gaat leren? Het verhaal is zoals wij hem kennen, maar de vorm, het decor, de mensen op het podium en erachter zijn compleet nieuw.

De regie dit jaar is in handen van Javier Lopéz Piñón en beroemde Haarlemse ontwerper Rieks Swarte zorgt voor de fantasierijke droomwereld. Dat doet hij met prachtige decors, grote poppen en veel humor. Ook de cast bestaat voornamelijk uit Haarlemmers: hoofdrolspelers Bert Bunschoten en Wigbolt Kruijver van Toneelgroep het Volk, spelers van de Haarlemse Toneelgroep en ruim dertig kinderen van diverse Haarlemse scholen. Een leuke mix tussen professionals en amateurs, volwassenen en kinderen. Wij mochten al even kijken bij de repetities, en wij kunnen zeggen: het wordt echt een visueel spektakel!

Dat Scrooge en kerst een perfecte combinatie zijn blijkt maar weer. De voorstellingen in Haarlem zijn een groot succes. Al jaren op een rij. Wij kunnen wel zeggen: een Haarlemse traditie. De voorstelling duurt ongeveer 1,5 uur. Met humor en een serieuze noot, leuk voor jong en oud. Perfect voor de donkere kerstdagen. Bij zijn? De kaartjes gaan snel, maar zijn nog te koop via de Schouwburg.

Scrooge – een visueel kerstspektakel
Stadsschouwburg Haarlem
Van 19 december 2018 t/m 6 januari 2019
16 voorstellingen (’s middags én ’s avonds)
Kaarten vanaf € 14,- (kind) en € 24,- (volw.)

Meer info & kaarten >Haarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké