Maak je borst maar nat, want in augustus is heel veel leuks te doen in Haarlem. De grote events Haarlem Culinair, Proefpark en Haarlem Jazz bijvoorbeeld. Maar dat is niet alles. Wij hebben de leukste uittips voor je op een rij gezet. Enjoy!

1 t/m 4 augustus: Haarlem Culinair op de Grote Markt
Dit jaar is Haarlem Culinair alweer voor de 25e keer! Elk jaar is dit weer heerlijk. Verschillende restaurants uit Haarlem die samen komen op de Grote Markt met heel veel lekker eten en bijpassende wijnen of bieren. De restaurants die dit jaar meedoen zijn: Restaurant ML, Dodici, Bistrobar Indonesia, Brick, Brasserie Parels, Pand 13, Ome Pietje, Ratatouille, Fortuyn, Restaurant Fris, Bambu, Diga en Ristorante Napoli!
Locatie: Grote Markt
Tijd: 17.00 – 23.00 uur
Toegang gratis
MEER INFO >
En check onze blog over Haarlem Culinair >

2, 9, 16, 23 en 30 augusutus (elke vrijdag): VrijdagMiddagDakBorrel bij DeDakkas
Elke vrijdag in augustus organiseert DeDakkas een gezellige vrijdagmiddagborrel. Lekker borrelen vanaf 17 uur met het mooiste uitzicht op Haarlem en de zon in de duinen zien zakken!
Locatie: DeDakkas
Tijd: 17.00 – 23.00 uur
Toegang gratis
MEER INFO >

3 augustus: Biologische markt in de Kweektuin
Je kunt er terecht voor allerlei biologische, glutenvrije of duurzaam geproduceerde producten. Bv groente, brood, gebak, kaas, worst, jam, honing,wijn, bier, olijfolie en azijn, zero waste verpakkingen en waterzuiveraars. Het is behalve voor je zaterdagse boodschappen doen op de markt ook een gezellige plek om wat te eten en te drinken.
Locatie: De Kweektuin
Tijd: 10.00 – 15.00 uur
Toegang gratis
MEER INFO >

8 augustus: The Black Seeds + Pat Smith bij Rapa Nui
Zomerse strandvibes met de zwoele reggae funk van The Black Seeds op het strand bij Rapa Nui! Patronaat en Rapa Nui presenteren deze band uit nieuw Zeeland op 8 augustus op het Bloemendaalse strand! Vorig jaar werd Gallowstreet al gepresenteerd op deze relaxte plek.
Wereldwijd zijn The Black Seeds bekend om hun unieke zonovergoten mix van reggae, dub, funk en soul. Door hun sterke livereputatie verspreidt hun kenmerkende ‘kiwidub’ zich vanuit thuisland Nieuw-Zeeland via Australie richting Europa en Amerika.
Locatie: Rapa Nui
Tijd: 20.00 uur
Toegang: €26
MEER INFO >

14 t/m 18 augustus: Haarlem jazz & more op de Grote Markt
Door heel de stad staan er verschillende podia met verschillende soorten muziek. Dit jaar zijn er ook weer grote namen aanwezig zoals Glennis Grace, Tabitha en Trijntje Oosterhuis!
Locatie: Binnenstad Haarlem
Tijd: 18.00 – 01:00 uur
Toegang gratis
MEER INFO >

21 augustus: Buitengewone sprookjesavond bij Het Speeleiland
Tijdens deze avond worden kinderen betoverd door de onvoorspelbare verhalenverteller Kabouter Opperbaas, maken zij kennis met Klein Duimpje, gaan zij in het doolhof opzoek naar de Erwt van de Prinses op de Erwt, vertelt het lelijke eendje hoe hij op het Speeleiland terecht is gekomen, zingt Vrouw Holle al zingend haar verhaal en de wolf met de ooievaar vindt het maar raar dat zij vriendjes zijn geworden.
Locatie: Het Speeleiland bij De Veerplas
Tijd: vanaf 17 uur (elk kwartier starten nieuwe groepen)
Meer info >

23 t/m 25 augustus: Proefpark Haarlem in het Kenaupark
Met wel 33 foodtrucks is er op dit foodtruckfestival heerlijk eten te verkrijgen! Er is niet alleen heerlijk eten, maar ook live muziek en jeugdtheater. Neem lekker je kleedje mee en neem plaats op het grasveld.
Locatie: Kenaupark
Tijd: vrijdag 23 augustus 16.00-23.00 uur, zaterdag 24 augustus 12.00-23.00 uur en zondag 25 augustus 12.00-20.00 uur
MEER INFO >

24 augustus: Festival The Brave in de Fruittuin van West in Amsterdam
Festival the brave is het eerste singer-songwriter festival in Nederland op de idyllische locatie, Fruittuin van West (in Amsterdam, maar vanaf Haarlem maar 15 min rijden). Het festival vindt plaats tussen de kersenstruiken en de kippen.
Locatie: Fruittuin van West in Amsterdam
Tijd: 11.00 – 03.00
Toegang: €32,25
MEER INFO >


Festival The Brave

24 – 31 augustus: Haarlemse muggenronde
Een fietsevenement voor de kinderen van Haarlem en omstreken. Je kunt GRATIS meedoen op je stadsfiets, mountainbike, BMX, racefiets.. kortom, op elke fiets, als hij maar veilig is. Voor kinderen tussen de 9 en 15 jaar.
Locatie: Haarlem
Toegang gratis
MEER INFO >

22 augustus: Film aan het water bij Het Veerkwartier
De laatste editie van de openluchtbioscoop Film aan het Water die wij zelf organiseren. Dit keer draait een van de meest bekroonde film van afgelopen jaar: Green Book. Wil je niet missen!
Locatie: Het Veerkwartier
Tijd: 21.30 – 0.00
Toegang: Filmkaartjes met 2 consumpties €16,50
MEER INFO >

29 augustus: Tamino bij Caprera
Patronaat en Caprera presenteren de melancholische indiefolk van de Vlaamse Tamino in het prachtige openluchttheater Caprera. Met zijn meeslepende duistere nummers, waarin soms Arabische invloeden terug te horen zijn, kreeg hij vorige zomers vele festivals stil. Van één ding kun je zeker vanuit gaan, dat is dat deze avond betoverend mooi wordt, middenin de natuur, middenin Bloemendaal.
Locatie: Caprera
Tijd: 19.00 uur
Toegang: €26
MEER INFO >

30 en 31 augustus: Haarlem Tapt Festival in de Bolwerken
Het bierfestival Haarlem Tapt komt naar Haarlem! Op 30 en 31 augustus staan de Bolwerken in het teken van heel veel bier, lekker eten, spelletjes, chillen in het gras, dansen, zingen en heel veel leuke mensen. Het begint om 17 uur beide dagen. Koop wel even een kaartje (circa 7,50).
Locatie: De Bolwerken Haarlem
Tijd: 17.00 uur
Toegang: vanaf 7,50
MEER INFO >


© TK Photography

Woon je in de buurt van Hoofddorp? Daar zijn ook super veel leuke dingen te doen deze maand!
Check ze hier >>

Deze tips kunnen elke dag:
De leukste strandtenten van Zandvoort en Bloemendaal >
De beste terrassen van Haarlem >
Onze favoriete restaurants >
De leukste zwemplekken in en om Haarlem >Haarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!