De maand juli is de maand dat de zomervakantie echt begint, maar ook de maand dat er weer veel leuke dingen (buiten) te doen zijn in en rondom Haarlem! Dit zijn onze tips voor juli op een rij. Enjoy!

28 juni t/m 7 juli: Koorbiënnale
10 dagen lang, op diverse locaties in Haarlem en Amsterdam de mooiste internationale vocale topensembles. Misschien niet het eerste genre muziek waar je aan denkt, maar de locaties zijn verrassend (zoals in het bos) en het programma is indrukwekkend.
Locatie: Diverse locaties
Tijd: Zie programma
Toegang: Gratis en betaalde concerten
MEER INFO >

5 juli: Grachtenloop langs de Haarlemse grachten
Vrijdag 5 juli is het alweer tijd voor de 25e editie van de grachtenloop! De loop gaat door het centrum van Haarlem en langs de grachten. Je kan kiezen voor de 5 of 10 km. En er is natuurlijk veel gezelligheid, live bandjes en DJ’s!
Locatie: Haarlem Centrum
Tijd: 19.00 uur
Toegang: Toegang gratis. Deelnemen? 5 km – € 12,- 10 km – € 14,-
MEER INO >

6 juli: Spaarnestad Concert aan de Nieuwe Gracht
Een concert aan het Spaarne. Tijdens deze avond kan je naar verschillende muziek luisteren. Zo komt Roel van Velzen, maar komt er ook een jongeren big band uit Haarlem, New Harlem Deluxe. Je kan vanaf de kant kijken, of je kan een ligplaats reserveren als je een bootje hebt!
Locatie: Nieuwe Gracht
Tijd: 19.00 uur
Toegang gratis
MEER INFO >

6 juli: The Public Domain in Schalkwijk
The Public Domain is een stuk, gecomponeerd door de Amerikaanse componist David Lang, voor 1000 zangers in de openbare ruimte. Op 6 juli word dit stuk uitgevoerd in Schalkwijk op het Leonardo da Vinciplein
Locatie: Leonardo da Vinciplein, Schalkwijk – Haarlem
Tijd: 17.00 uur
Toegang gratis
MEER INFO >

7 juli: Feelgood summermarket in de Kweektuin
De markt inspireert tot een bewuste levensstijl. En dat kan op een hele leuke en sociale manier! Laad je op tijdens een ‘bewuste’ wandeling in de prachtige groene tuin. Haak aan voor een yogasessie of massage midden in de natuur. Of repareer je gekoesterde kapotte kledingstuk middels een spel: ‘Golden Jewelry’. Shop bij lokale designers en ambachtslieden die goed omgaan met grondstoffen, mensen en milieu. En ontdek wat ‘goed’ eten voor jou en de wereld om je heen kan betekenen.
Locatie: De Kweektuin
Tijd: 11.00 – 17.00 uur
Toegang gratis
MEER INFO >

10 juli: Haarlem Skate Night
Skaten door het centrum van Haarlem met muziek en heel veel anderen. De deelname is gratis en je hoeft je ook niet in te schrijven!
Locatie: Haarlem Centrum
Tijd: 20.00 – 22.00 uur
Toegang gratis
MEER INFO >

12 t/m 14 juli: Openingsweekend van het nieuwe VRcafe in Haarlem
Van 12 t/m 14 juli kan iedereen een heel weekend langskomen in het cafe voor een gratis Virtual Reality voorproefje en een kijkje bij het nieuwste uitje van Haarlem. Op zaterdag 13 juli is er zelfs een DJ en een bbq, waarbij je voor 5 euro mee kan eten!
Locatie: Stationsplein 38
Tijd: Het gehele weekend
Toegang gratis
MEER INFO >

Vanaf 13 juli: Rondleiding sterrenwacht in het Teylers Museum
Beklim het hoogste puntje van Teylers Museum: de Sterrenwacht bovenop de Ovale Zaal. En bewonder het uitzicht! Elke zaterdag en zondag in de zomervakantie (13 juli t/m 1 september) van 13:00 – 14:00 uur en van 14:00 – 15:00 uur.
Locatie: Teylers museum
Tijd: vanaf 13.00 uur
Toegang gratis (excl. museum entree)
MEER INFO >

13 juli: Zwarte liefde bij Rapa Nui
Een super leuk feest bij de strandtent Rapa Nui! Tijdens Zwarte Liefde staat vinyl centraal. DJ’s draaien een fijne selectie van hip hop, rnb, disco, funk en soul.
Locatie: Rapa Nui
Tijd: 16.00 – 0.00 uur
Toegang gratis
MEER INFO >

14 juli: Veerfest bij Het Veerkwartier
Het Veerkwartier bestaat 4 jaar, dus vieren ze een feestje! Denk aan workshops, kledingruilen, live muziek en lekker eten en drinken.
Locatie: Het Veerkwartier
Tijd: 11.00 – 22.00 uur
Toegang gratis
MEER INFO >

17 t/m 20 juli: Parksessies in de Haarlemmerhout
Parksessies is een vierdaags, multidisciplinair kunstfestival in de Hout.
Locatie: Haarlemmerhout
Tijd: Gehele dag
Toegang gratis
MEER INFO >

18 juli: Film aan het Water bij het Veerkwartier
Deze openluchtbioscoop organiseren wij zelf samen met Het Veerkwartier. Met uitzicht op het water van de Veerplas kijk je een film. En wat voor een! Dit keer draaien wij Call my by your name. Deze film moet je zien. Frisse lucht en relaxte sfeer, hier wil je bij zijn!
Locatie: Het Veerkwartier
Tijd: 21.30 uur
Toegang: Filmkaartjes met 2 consumpties €16,50
Meer info >

20 juli: Strandverblijf bij The Barefoot Cottage Zandvoort
Voetjes in het zand, lekkere beats, sangria, zonnetje, veel hilariteit en je uitleven op het springkussen. Dat zijn toch de ultieme ingrediënten voor een topdag aan het strand? Zaterdag 20 juli is er weer Strandverblijf in Zandvoort. Het ultieme strandfeestje van de organisatie van het succesvolle Dagverblijf.
Locatie: The Barefoot Cottage Zandvoort
Tijd: 13.00 – 23.00 uur
Toegang: €22,50 per persoon
MEER INFO >

26 juli: Pubquiz bij Meneer Frans
Een gezellig avondje quizzen bij Meneer Frans! Onder het genot van een lekker drankje of een hapje eventjes de hersenen kraken.
Locatie: Meneer Frans
Tijd: 20.00 uur
Toegang: €2,50 per persoon
MEER INFO >Haarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké