Knus, origineel, beregezellig, cultureel, muzikaal en typisch Haarlems, dat is het Huiskamerfestival. Nestel je gezellig in één van de 13 huiskamers van de bewoners van de Vijfhoek. Zij stellen tijdens dit unieke festival op zondag 17 september hun huiskamer ter beschikking als podiumplaats. Lekker op de bank, tussen de vazen, schilderijen en fotolijstjes in.

huiskamerfestival-haarlem haarlem-vijfhoek-huiskamerfestival

Het Huiskamerfestival is een mix van cabaret, muziek en toneel. Aanstormend talent laat in de verschillende huiskamers zien wat zij zo goed kunnen. Meeslepend en grappig. Juist de intieme huiskamersfeer maakt dit festival uniek. Struinend door de gezellige straatjes van de Vijfhoek ga je als bezoeker van het Huiskamerfestival drie huiskamers, en dus ook drie verschillende optredens af. Je kiest zelf welke, vol = vol. Er zijn namen die wij al eerder voorbij hebben zien komen op dit festival zoals Jan J. Pieterse, Van der Laan & Woe en Johan Hoogeboom. Nieuw zijn bijvoorbeeld Lonneke Oort (AFK Sonneveldprijs), Yora Rienstra (bekend van o.a. Toren C) en Spruijt en Opperman. Er is zelfs een heuse mystery guest.

Vanaf 18.00 uur wordt het plein van de Vijfhoek omgetoverd tot festivalterrein(tje), met live optredens, silent disco (binnen), drankjes en dansjes. Ook beregezellig dus, want dat is het eigenlijk altijd in de Vijfhoek. Toegang tot het plein is gratis en voor iedereen. Een leuke manier om toch sfeer te proeven als je geen kaartjes hebt voor de voorstellingen.

Wil je wel naar de voorstellingen (ja!)? Het festival is erg populair en de kaartjes binnen een sneltreinvaart uitverkocht. Zorg dus dat je de kaartverkoop niet mist. Die is zondag 10 september van van 13.00 tot 15.00 uur in Café De Vijfhoek.

vijfhoek-huiskamerfestival optreden-huiskamerfestival

Het Huiskamerfestival
Zondag 17 september
Vanaf 14.30 uur (18.00 uur start feest op het Vijfhoekplein)
Kaartverkoop: zondag 10 september van 13.00 tot 15.00 uur bij Café de Vijfhoek

Café de Vijfhoek
Wolstraat 20
2011 ZA Haarlem
Facebook/hethuiskamerfestivalHaarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!