Yoga is hot! Zelfs zo hot dat wij een eigen Yogafestival in Haarlem hebben. Dit jaar op 23 en 24 september in het stadspark De Haarlemmer Kweektuin. Voor iedereen, van kinderen tot mannen, van de ervaren yogi tot beginner. Er is een veelzijdig programma vol workshops, lezingen, meer dan 35 soorten lessen van lokale en nationaal bekende docenten, massages, een bazaar en natuurlijk lekker eten en drinken.

yogafestival haarlem

Yoga is niet voor niks zo ontzettend populair. Het is de ideale manier om goed voor je lijf te zorgen en even rust te vinden in ons vaak zo drukke leventje. Het thema dit jaar is het vierde chakra. Die staat voor liefde, openheid en verbinding. Dat geeft maar weer aan dat er een hele filosofie achter yoga schuil gaat. Of je dat nu interessant vindt of liever gewoon wilt weten welke yoga bij jou past; het kan. Docenten uit Haarlem geven lessen, maar ook grote namen zoals Marieke de Lange, Johan Noorloos en yogi Ram zijn er. Schrijver en meditatieleraar Tijn Touber verzorgt de opening.

Foto_YFH_familieyoga

Groot fan zijn wij van het festivalterrein dit jaar. De Haarlemmer Kweektuin is een fijn stadspark, waar ook Yogacentrum Innerwork in het mooie pand Huis ter Cleeff en het Kweekcafe in een grote kas te vinden zijn. Dit zijn allemaal onderdelen van het terrein. Zoals het hoort bij een festival is er een handig blokkenschema gemaakt.

Voor kids van 1 tot 16 is er een kinderprogramma met verschillende yoga en dans. Ook is er een familieyoga. In de speciale lezingentent kun je lekker even luisteren naar inspirerende sprekers.

Yogafestival Haarlem 2

Om de festivalsfeer compleet te maken is er natuurlijk eten en drinken, en kun je rondstruinen op de gezellige bazaar. Yoga en gezonde voeding gaan hand in hand. Het eten is dan ook zoveel mogelijk van lokale cateraars, biologisch, gezond en lekker! Vuur&Vlam zorgt voor FeelGood lunch, taarten en meer. Er is ook een verantwoorde snoepkraam en IJsbaart van Tijn Baart – oftewel waterijsjes van onder andere ‘verloren fruit’. Een tijdje niks doen kan ook. Ga liggen in het gras, zitten op een bankje, genieten van het park. Het wordt een ontspannen weekend!

Yogafestival Haarlem
23 en 24 september van 10.00 tot 18.00 uur
Kweektuin Haarlem
Kleverlaan 9
2023 JC Haarlem
www.yogafestivalhaarlem.nl

Kaarten
Weekendkaart: €85
Dagkaart: €55
Losse les: €20Haarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!