Verdrietig dat de zomer is afgelopen? Nee joh! Ook de herfst is een prachtige periode, je moet het alleen even zien. Gelukkig weten ze in Zandvoort precies waar we moeten zoeken. In oktober is het paringstijd voor de damherten uit de Waterleidingduinen en naar aanleiding hiervan organiseert Zandvoort in samenwerking met veel Zandvoortse ondernemers een themamaand vol ‘wilde’ activiteiten: Zandvoort Goes Wild! De gehele maand oktober is er van alles te beleven: van wildwandelingen tot wilddiners en van surflessen tot wildpluk workshops. Wij zochten de leukste activiteiten voor je uit!

 

 

Zandvoort Goes Wild draait dus primair om het paringsseizoen (de bronsttijd) van de damherten. Vanzelfsprekend is een van de hoofdactiviteiten dan ook de excursie met een gids door de Amsterdamse Waterleidingduinen, waar je het indrukwekkende paringsritueel van de herten met eigen ogen kunt zien. Erg gaaf om eens meegemaakt te hebben en ook leuk met (iets oudere) kids. Op 10, 17, 18, 24 en 31 oktober kun je deze wildwandeling volgen. Speciaal voor de kleintjes zijn er wildwandelingen voor kids op 13, 14 en 15 oktober.

Oktober is ook de laatste maand waarin al onze favoriete strandpaviljoens nog open zijn, dus daar willen we natuurlijk nog even op bezoek gaan. Vanaf november zullen er nog vijf strandtenten op het strand geopend zijn, de andere 30 mogen pas volgend jaar hun deuren weer openen. We moeten er dus nog even van genieten zolang het kan!

 

 

Een paar andere hoogtepuntjes:

Bodhi Goes Wild – 3 oktober (bij slecht weer evt. week later)
Op zaterdag 3 oktober biedt Bodhi Beach een uniek & dagvullend programma aan: een wandeling van twee uren door de duinen onder leiding van een natuurgids, een 4-gangen wildmenu en een plekje in de buitenbios voor de film ‘Into the Wild’.

Een 3-weekse SUP- of surfcursus – start 3 of 4 oktober
Tijdens Zandvoort Goes Wild kun je bij The Spot terecht voor surf- en SUP-lessen. In een drieweekse cursus (voor volwassenen) maak je kennis met deze vormen van watersport.

 

 

Safaritocht – 4 en 17 oktober
Tijdens deze tocht kom je verschillend wild tegen, zoals damherten, vossen en Schotse Hooglanders. Je gaat de paden af en de gids vertelt je alles over het gebied, de dieren en de planten die er leven. Ook leuk met kids!

Wilddiner bij Tent 6 – 7, 14 en 21 oktober
In oktober verwent Strandpaviljoen Tent 6 je met een heerlijk wild menu. Geniet voor een van de laatste keren dit jaar van eten om je vingers bij af te likken, goed gezelschap en een schitterende zonsondergang.

Workshop wild illustreren – 7, 14 en 21 oktober
Op drie woensdagen in oktober trakteer je jezelf op een workshop ‘wild’-schilderen / illustreren. In twee uren leert local artist Joan Bergmans je hoe je zelf schitterende creaties kan maken. Uiteraard allemaal met het thema ‘wild’.

 

 

Dagje vogelen – 11 oktober
Vogels zijn trendy! Doordat de Kennemerduinen direct aan zee liggen, kun je hier de indrukwekkende vogeltrek onder de juiste omstandigheden heel goed bewonderen. In oktober beleeft deze najaarstrek het absolute hoogtepunt, dus de perfecte gelegenheid om (onder begeleiding van enthousiaste, ervaren gidsen) eens een kijkje te nemen.

Bockbiermiddag – 11 oktober
Proef de lekkerste bokbieren tijdens de bockbiermiddag bij Het Wapen van Zandvoort. Geniet bijvoorbeeld van een heerlijke Jopen Bock, Grolsch rijke Herfstbock en Texels Bock.

Rijden op het circuit – 14 oktober
Een formule 1-circuit heeft iets magisch. Zeker een circuit met zo’n rijke geschiedenis. Tijdens Zandvoort Goes Wild kun je zelf een ronde met een coureur meerijden in een BMW M3, AUDI RS5 (450 PK) of AUDI R8 V10 PLUS (560 PK). Óf je laat je twee rondes rijden, waarna je zelf twee rondes achter het stuur kruipt!

 

 

Superfoods Wildpluk Workshop – 23 en 31 oktober
Op 23 en 31 oktober organiseert onze vriendin Kristel van Liefs uit Zandvoort samen met herborist Corina Busman van Groen Vitaal twee Superfoods Wildpluk Workshops in de Zandvoortse Duinen. Je leert hoe je zelf superfoods uit de natuur kunt halen en in kunt zetten voor je gezondheid.

Verder hebben veel restaurants in Zandvoort een heerlijke wildkaart. Ook vegetarische opties zijn aanwezig! En voor de kids zijn er een aantal speciale activiteiten georganiseerd.

 


Foto: Bodhi Beach

 

Meer info over Zandvoort Goes Wild vind je op www.visitzandvoort.nl/zandvoort-goes-wild.

 

 

Deze blog is gemaakt in samenwerking met Visit Zandvoort.

 

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké