We zijn er volgens mij allemaal gek op: taart en gebak! Of je nu een vreselijke zoetekauw bent of juist houdt van puur natuur, Haarlem heeft genoeg te bieden. Van banketbakkerij tot koffietent, wij weten waar je de lekkerste zoetigheden kunt vinden. De totale lijst is natuurlijk veel langer, maar we hebben negen heerlijke taartjes en gebakjes voor je uitgezocht die toch wel écht wat extra aandacht verdienen.

Lemon poppy seed cake van Mica ^
Deze frisse lemon poppy seed cake van Mica smaakt heerlijk bij een van hun goede kopjes koffie. Een perfect tussendoortje.

 

Fairy Berry van By Lima ^
Deze leuke tent heeft talloze vrolijk gekleurde taartjes en gebakjes, maar de Fairy Berry springt er toch wel echt tussenuit. Met smaken van framboos en vanille, en niet te vergeten… hij is gemaakt zonder geraffineerde suikers en bevat geen lactose en gluten!

 

De Super High Carrot Cake van De Volkslust ^
Zelf ben ik sowieso fan van worteltaart, maar die van De Volkslust is wel écht top. En bijkomend voordeel: deze is super high, dus kun je er langer van genieten!

De Banoffee Pie van Jetties ^
Romig, zoet, zacht… misschien wel de lekkerste banoffee taart die ik ooit heb gegeten. Je proeft de banaan goed, maar ook de room en toffee is perfect in balans. Een wegdromertje. Extra leuk: Jetties gebruikt waar mogelijk alleen natuurlijke producten!

 

Scones van Bij Babette ^
Bij Bij Babette waan je je heel even in het chique Engeland. Wat dan natuurlijk niet kan ontbreken: scones. Traditioneel met clotted cream en lemon curd. Maar er zijn ook andere soorten scones, dat is elke maand een verrassing.

 

De Red Square van Huize Van Wely ^
Dit is een chique gebakje zoals je kunt zien en daarom zeer geschikt voor een speciale gelegenheid óf als je jezelf eens extra wilt verwennen. de Red Square is gemaakt van hoogwaardige melkchocolade en gevuld met witte chocolademousse, amandelbiscuit, aalbessencremeaux en afgedekt met frambozengelei.

Het passievruchttaartje (of de rozenwater-pistache cakejes, of tóch de lemon poppy seed cake) van Mogador ^
Het passievruchttaartje van Waldo Patisserie (te koop bij Mogador) ziet er niet alleen fantastisch uit, maar smaakt ook nog eens heel lekker. Ingredienten: o.a. (natuurlijk) passievrucht, Japanse yuzu en witte chocolade. Hmmm…

 

De Franse Citroentaart van de DessertBar ^
Heerlijk fris en perfect voor na een goed diner: de citroentaart van de DessertBar. Hij wordt geserveerd met crème fraîche en verse munt. Wat een genot!

Haarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!



We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké