“Juist in deze gekke tijden vergeten we onszelf soms. Gun jezelf gewoon jouw verwenmomentje!” – Janique Thomasz van beautysalon By Younique

Ontspannen…niet echt het sleutelwoord van 2020. Maar juist om gezond te blijven misschien wel belangrijker dan ooit. Een schoonheidsbehandeling of massage is de ultieme selfcare en naar onderstaande favoriete beautysalons kun je met een gerust hart toe. Zij houden zich aan de richtlijnen en laten je met een relaxed en opgeladen gevoel de salon verlaten.

 

 

Soap Treatment Store, Zijlstraat 57, Haarlem
Soap Treatment Store is misschien wel de bekendste salon in deze lijst. Een jaar geleden openden ze hun eerste Haarlemse salon aan de Zijlstraat en they are here to stay! Je kunt er terecht voor allerlei soorten treatments zoals the soap brow, facials, ontspannen massages en zelfs voor injectables. Met een heerlijk kopje koffie en tijdschrift, of met een vriendin – op veilige afstand – kun je plaatsnemen op hun manicure of pedicure seats. Alles onder één dak dus! Ze werken met een vast team van allround schoonheidsspecialistes die jou met alle liefde in de watten leggen. De prescription™ facial is hun meest geboekte behandeling, waarbij je niet alleen de salon met een ontspannen gevoel verlaat, maar ook een op maat huidverbeteringsadvies meekrijgt voor thuis. Aanrader dus!

 

By Younique, Kennemerplein 20, Haarlem
“Het leukste aan mijn werk vind ik dat ik mensen blij, ontspannen en nog mooier mag maken. Ik laat mijn klanten even de tijd en hun zorgen vergeten en vervolgens stappen zij weer rozig en stralend de deur uit.” Janique Thomasz heeft al 6.5 jaar haar eigen beautysalon, en met succes. Als je haar googelt lees je veel lovende recensies en de meeste klanten komen al jaren bij haar in de salon. Ze wordt geroemd om haar persoonlijke benadering, wimperlift- en wenkbrauwbehandelingen en haar massagetechnieken. “Niemand is hier een nummertje, of je nu de eerste klant bent ’s ochtends vroeg of de laatste klant ’s avonds laat, ik stop al mijn liefde in elke behandeling.” De producten die ze gebruikt zijn dierproefvrij en in bijna alle gevallen geschikt voor veganisten. Janique Thomasz geeft je wat je nodig hebt en dat alles zonder apparaten en met alleen haar biologische producten én haar handen. Haar ultieme tip? “Juist in deze gekke tijden vergeten we onszelf soms. Gun jezelf gewoon jouw verwenmomentje!”

 

Beautyduss, Schotersingel 115, Haarlem
Schoonheidsspecialiste Miranda Toes is nieuw in Haarlem en de salon Beautyduss is gevestigd op de mooiste plek van het Kleverpark. De van origine Groningse zocht naar een alles-in-één-concept waar ze als schoonheidsspecialiste aan de slag zou kunnen in Haarlem. Dat werd Beautyduss, onderdeel van Knippenduss. ”Ik kijk altijd naar de behoefte van de klant. Wat heeft hij of zij écht nodig, en daar pas ik mijn behandeling op aan. Ik luister echt naar je, en voor elk huidprobleem vind ik graag samen met jou een oplossing.” Ze staat bekend om haar heerlijk rustgevende welkomstritueel en de knusse salon voelt als een huiskamer waar je thuiskomt en ontspant. “We zijn pas net begonnen, maar over vijf jaar hoop ik een bruisende salon te zijn waar hair & beauty een grote wellness ervaring is!”

 

Blush Skin Institute, Zijlweg 314 A-B
We schreven er eerder deze maand al een artikel over, maar Blush Skin Institute hoort zeker in deze favorietenlijst thuis! Deze schoonheidssalon is ook pas een jaar open, maar echt een expert op het gebied van huidverbetering. Als je voor het eerst in de salon komt, krijg je een huidscan met de ‘Observ’. Dit apparaat maakt foto’s van je gezicht waarbij onder andere vocht, structuur en roodheid wordt gemeten. Naar aanleiding van deze foto’s stelt eigenaresse Ilknur een behandelplan voor je op. Voor huidproblemen ben je dus bij Blush Skin Institute aan het juist adres, maar ook voor andersoortige huidproblemen kun je bij hen terecht, zoals hyperpigmentatie of overbeharing. Blush Skin Institute werkt met de allernieuwste technieken zoals de OxyGeneo (apparaat van het jaar 2019) en de Cosmelan, als eerste salon in Haarlem. Alleen een verwenmomentje voor jezelf? Een ontspannen massage mag natuurlijk ook! 


Foto: Hannah Hoek

 

KRIS. skin improvement, Koningstraat 54

Onder kapper Vaeneti in de Koningstraat zit ook een prachtige verborgen parel; KRIS. skin improvement! Deze salon is niet alleen een plaatje om te zien. Huidspecialiste Kristi heeft meer dan twaalf jaar ervaring op het gebied van huidverzorging en huidverbetering en weet met alle problemen raad. Stap binnen in deze ondergrondse schatkamer van beautyproducten en hoogwaardige apparatuur!

KRIS Skin Improvement Koningstraat schoonheidsspecialiste

 

Nog een paar favorieten buiten deze top 5, maar die het ZEKER verdienen om genoemd te worden: Bij Ons, voor de beste (zwangerschaps)massages: Helmlaan 50, en Mapeau, where pharma meets skincare, Barteljorisstraat 7.

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!