In de eeuwige drukte van het dagelijks leven vergeten we wel eens stil te staan. Maar juist die momenten voor jezelf, waarin alle focus op jou ligt, zorgen er uiteindelijk voor dat je door kunt gaan. Een manier om structureel dat momentje te kunnen pakken, is door bijvoorbeeld een fijne yoga- of pilatesles te boeken, of door even naar binnen te keren in een meditatie. Gelukkig heeft Haarlem een flink aantal inspirerende plekken voor mind & body waar je goed terecht kunt!

Hotspots Body en Mind Haarlem

The Human Fabrique

De kunst van ontspanning en weer tot rust komen, dat kun je ervaren bij The Human Fabrique. Op deze plek komen namelijk al jouw bewegingen, gezondheid en creatieve hersenspinsels samen. In The Fabrique gebeurt er van alles, van yoga tot dans en van Pilates tot human movement.
Henk van Turnhoutpad 2 – @thehumanfabrique

The Human Fabrique

BlueBirds

Inspiratie, groei, duurzaamheid, rust en self-care zijn hier de belangrijkste kernwaarden. Bluebirds is een rustige plek in de drukke stad waar je je kunt inspannen én ontspannen, en kunt werken aan je fysieke, mentale én emotionele gezondheid. Bijvoorbeeld door yoga, pilates en meditatie. Maar het is ook een plek om mensen te ontmoeten, thee te drinken, mooie producten te vinden én te genieten van bijvoorbeeld een massage of een bezoek aan de fysio.
Rozenstraat 5 – @bluebirdshaarlem

Bluebirds Haarlem
Fotocredits: Bluebirds Haarlem

Glow

De place to be in het centrum van Haarlem voor een fijne yogales. Bij Glow weten ze dat je door yoga in beweging bent, meer bewustwording krijgt en ook nog eens onder gelijkgestemden bent. Op het lesrooster vind je hier verschillende lessen zoals Yin yoga, zwangerschapsyoga en Vinyasa Yoga. Dus flow, let go & Glow!
Nieuwe Groenmarkt 35 – @glowyogastudio

Movements

De missie van Movements is om Hot Yoga en pilates te geven op het hoogst mogelijke niveau. Ze werken hier met verscheidene ervaren docenten en zorgen voor een unieke sfeer. En natuurlijk is hun hot yoga, beoefend in een ruimte van ongeveer 40 graden, natuurlijk een unique selling point.
Kruisweg 72 zwart – @movementsyoga

Movements hot Yoga pilates Haarlem

Better You Yoga

Tijdens de drukte van de wintermaanden kom je in ’t Kleverhuis bij Better You Yoga even weer op adem. Of je nu een beginner bent of al jaren de master bent in de downward facing dog, Cindy begeleidt alle yogalessen, waarbij mindfulness en stimulatie van je levensenergie centraal staan. Kom ook in balans met jezelf!
Maerten van Heemskerckstraat 69a – @betteryouyoga

Yoga Innerwork

Yoga is meer dan alleen maar in- en uitademen. Steeds meer mensen vinden hun innerlijke rust tijdens de les en nemen dit mee in het dagelijkse leven. Ook als je nieuw bent In de verschillende yogaposes ben je bij Innerwork aan het juiste adres. Toegankelijkheid, laagdrempeligheid en een ontspannen sfeer zorgen voor een veilige omgeving om volledig te kunnen ontspannen.
Kleverlaan 9 – @yogainnerwork

De Yoga Tempel

Child’s pose, cat en cow pose en upward dog pose, met deze bekende oefeningen stretch je niet alleen je lichaam, maar ook je mind. Dat is natuurlijk fantastisch tijdens de drukke maanden. Neem je tijd en laat jezelf helemaal onderdompelen in de rust van De Yoga Tempel.
Turfsteeg 4 – @deyogatempel

Studio44

Kennis, kwaliteit en persoonlijke begeleiding vind je allemaal terug in de de yogalessen van Studio44. De perfecte plek waar energie en spiritualiteit samenwerken en samenkomen. Heb je meer ontspanning nodig, naast de fijne yogalessen, dan kun je ook voor een intieme pilatesles kiezen of een intensieve barre workout om uit te stomen. Namasté!
Burgwal 44 – @studio44_haarlem

Extra tip

Het lijkt misschien een vreemde eend in de bijt, maar dit is zeker een goede tip als je op zoek bent naar stilte en inspiratie. Het Stadsklooster organiseert doordeweeks iedere ochtend een korte stiltemeditatie op unieke, serene plekken in de stad, zoals bijvoorbeeld in de Grote Kerk of de Koepelkathedraal. Nadat er om 09.00 uur driemaal op de gong wordt geslagen, blijft het 25 minuten doodstil. De gong slaat opnieuw driemaal en je kunt je dag vol rust beginnen. Deelnemen is gratis!

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké