De bbb health boutique zit nu twee jaar in Haarlem en wij bij Haarlem City Blog zijn groot fan. Waarom? Deze healthclub voor vrouwen gaat veel verder dan sporten alleen. Naast workouts in de warmtecabines, zaallessen en krachttraining wordt hier ook veel aandacht besteed aan lifestyle en coaching. En er zijn programma’s voor alle soorten vrouwen. Van zwanger, net bevallen tot in de overgang. Het motto hier is: word de beste versie van jezelf.

Het interieur en de sfeer bij bbb zijn heel fijn en huiselijk. Veel licht, mooie paskamers, douches, verzorgde ruimtes… alles is er. Bij binnenkomst is de ontvangst altijd enthousiast. Eigenaresse Marlene runt bbb sinds kort samen met haar tweelingzus Danielle. Dat biedt veel voordelen. Marlene: “Wij vullen elkaar perfect aan. We hebben ieder op een ander vlak onze talenten, en daarnaast is bbb flink gegroeid de afgelopen tijd. Daarom is het heel fijn het nu samen te kunnen doen.” Het enthousiasme spat van de tweeling af, maar ook de openheid. Wij zaten vrijwel meteen in diepe gesprekken verwikkeld. “Voor ons is het belangrijk dat iedereen zich op haar gemak voelt hier. Of je nu alleen wilt sporten, coaching wilt, fysio nodig hebt, op zoek bent naar advies in voeding of iets anders. Daarnaast is elke vrouw verschillend, niks is hier te gek”, vertelt Danielle.

Sporten bij bbb doe je in warmtecabines. In deze ‘hot cabins’ is het maximaal 50 graden. Dat heeft veel voordelen: het stimuleert vetverbranding, minder spierpijn, het werkt reinigend en is goed voor doorbloeding. In de cabines worden diverse lessen gegeven, zelf erin trainen kan ook. Groot voordeel: de cabinelessen duren maar een half uur. Ideaal in ons meestal drukke leven. In de zaal bij bbb zijn ook lessen te volgen zoals yoga, TRX en pilates. Na de zomer komt daar kickboksen bij.

De coaches van bbb hanteren een persoonlijke aanpak op maat. Hierdoor kan echt elke vrouw terecht bij bbb. Ben je zwanger, net bevallen of in de overgang? Dan is bbb ook perfect voor jou. Ze hebben speciale programma’s hiervoor. Zo weet je wat wel en niet mag, train je op een goede manier weer je buikspieren na je bevalling, of werk je aan de bekkenbodem. Bij de overgang is spiermassa kweken belangrijk. De begeleiding en tussentijdse metingen zijn een fijne extra motivatie.

Actrice en Haarlemmer Bracha van Doesburgh beviel twee jaar en negen maanden geleden van haar tweeling, en startte daarna met sporten bij bbb. Bracha: “Na een zwangerschap is het toch even zoeken hoe je weer kunt gaan sporten. Bij bbb weten ze precies wat wel en niet mag, en kreeg ik persoonlijke begeleiding. Ik sport het liefst een half uur in de cabine en stap daarna nog even op de loopband. Zo heb ik een goede workout in niet teveel tijd, ideaal met een druk leven. Ik probeer 2x per week te gaan, en ga graag naar bbb. De sfeer is heel fijn, en misschien wel het belangrijkste: ik zag heel snel resultaat. Echt een aanrader.”

Wil je bbb ook een keer proberen? Een proefles is altijd gratis, en een afspraak maken kan heel makkelijk via de site.

 

bbb Healthclub
Houtplein 37
2012 DE Haarlem
Tel 088 64 40 000
www.bbbhealthclub.nl

Openingstijden
Maandag: 08.00 – 12.00 uur en 16.30 – 21.30 uur
Dinsdag: 08.00 – 12.00 uur en 16.30 – 21.00 uur
Woensdag: 08.00 – 12.00 uur en 16.30 – 21.00 uur
Donderdag: 08.00 – 12.00 uur en 16.30 – 21.00 uur
Vrijdag: 08.00 – 13.00 uur en 16.30 – 20.00 uur
Zaterdag 08:30 – 13:00
Zondag 09:00 – 13:00

Fotocredits: Linda Kortekaas Fotografie en bbb health boutiqueHaarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké