Ze is International Skincare Therapist of the year, expert op het gebied van huidverbetering en heeft alleen maar tevreden klanten die haar beoordelen met gemiddeld een 9,3. En het allermooiste: ze zit met haar Beatframes gewoon in Haarlem. Waarom wist ik dit niet eerder? We gingen langs bij Vanessa in de salon aan de Wagenweg.

Vanessa Slootmans was als kind al veel bezig met crèmes en make-up, en kwam door haar eigen eczeemhuid in aanraking met het vak. Vanessa: “Uiterlijke verzorging en het aanpakken van diverse huidproblemen vond ik heel interessant, daarom besloot ik de opleiding uiterlijke verzorging te gaan doen.” Na haar opleiding werkte ze bij onder andere Chanel, Estee Lauder en Loreal. Daar gaf ze trainingen en deed heel veel kennis op. Toch begon het 5,5 jaar geleden te kriebelen en begon ze voor zichzelf. “Ik wilde vooral kwaliteit bieden. Dat kan in mijn eigen salon veel beter. Hier heb ik alle ruimte om tijd te nemen voor mijn klanten.”

Dat ze met farmaceutische producten wilde gaan werken stond vast. Dat werden PCA Skin als Nimue. Het vergt veel meer kennis, maar doet ook een stuk meer. Kom je hier voor een gezichtsbehandeling, dan kan je een stap meer verwachten dan ‘gewoon’ een behandeling. Vanessa zorgt ervoor dat je jouw eigen huid leert kennen, en weet welke producten je nodig hebt om deze goed te behandelen. Haar ‘Skin Health Program’ start met een huidanalyse. Tijdens de intake krijg je informatie en wordt de conditie van je huid, en de soort huid bepaald. Daaruit volgt een behandelplan, met natuurlijk je eerste behandeling.

De start is de huid herstellen, dan verbeteren. Waar Vanessa om bekend staat zijn de peelings. Vanessa: “Peelen is heel veilig en het is een sportschool voor je huid. Zonder dat je iets hoeft te voelen. Hoe beter je huid doorbloed is hoe trager de veroudering. En wie wilt dat nou niet mooi oud worden?” Dat Vanessa ongeveer alles van de huid weet mag duidelijk zijn. “Wat je doet op je huid heeft altijd een gevolg. Mijn visie is bewust en gezond met de huid omgaan. Ik probeer dat in Jip en Janneke taal uit te leggen zodat je de juiste keuze maakt voor je huid met direct resultaat.” De behandeling bestaat uit reinigen, een lichte peeling, een bioactiv peeling die inwendig werkt, epileren, onzuiverheden verwijderen en als laatste een herstellend masker. Ze duren ongeveer een uur en zijn natuurlijk ook heerlijk ontspannend.

Als je de deur uitstapt gaat de behandeling door. Bijvoorbeeld met de starterskits van Nimue, die er voor verschillende huidtypes zijn. Zo werk je thuis ook aan dat mooie huidje wat wij allemaal willen. En ja, ook het peelen doe je dan thuis.

Gezichtsbehandelingen werken voor allerlei klachten zoals pigmentvlekken, acne, eczeem, (fijne) rimpels. Maar kunnen ook gewoon als je je huid goed wilt onderhouden. Beatframes heeft ook massages, pedicure, manicure en harsen. Haar salon aan de Wagenweg zit in een prachtig licht bovenpand. Vanuit de behandelkamer heb je mooi uitzicht over de tuin.

Dat Vanessa met haar 22 jaar ervaring een kei in haar vak is mag duidelijk zijn. Dat is ook te zien aan de prijzen die zij heeft gewonnen. “Maar het allerbelangrijkste vind ik tevreden klanten, daar doe ik het voor”, zegt Vanessa.

Nieuwsgierig? Ga dan voor een kennismakingsbehandeling van 75 minuten. Deze is inclusief intake, huidanalyse, reiniging, massages, peelings, masker, reiniging en huidadvies. Kosten zijn 49,50 (ipv 89,50). Wat ons betreft dubbel en dwars waard! Een afspraak maken kan heel makkelijk via de website, bellen of binnenstappen kan natuurlijk ook.

Beauty Institute Beatframes
Wagenweg 16-1h
2012 ND Haarlem
Tel 023- 737 00 53
www.beatframes.nl

Openingstijden
Maandag 09.00 – 21.00 uur
Dinsdag 09.00 – 21.00 uur
Woensdag 09.00 – 21.00 uur
Donderdag 09.00 – 21.00 uur
Vrijdag 09.00 – 18.00 uur
Zaterdag gesloten
Zondag geslotenHaarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie