Een gezichtsbehandeling met reiniging, masker en hydraterende crèmes is allang niet meer de standaard in beautyland. Er kan véél meer op het gebied van huidverbetering. En dan bedoelen wij niet het grove geschut waarvoor je naar een ‘echte’ dokter moet, maar behandelingen zoals microneedling en Oxygeneo waar je huid echt een boost van krijgt. Bij Haarlems nieuwste beautysalon Blush Skin Institute weten ze precies wat het nieuwste van het nieuwste is op het gebied van huidverbetering. En uiteraard worden alle vernieuwende behandelingen hier gegeven.

Wat meteen opvalt in het gesprek met eigenaresse Ilknur is dat ze bovenop de ontwikkelingen zit wat betreft huidverbetering. Ilknur: “Ik vind het heel mooi dat je technologie en innovatie kan gebruiken om nog beter te worden in huidverbetering. Ik ben altijd bezig met het nieuwste op de markt. Natuurlijk is ontspanning belangrijk, maar ik ben vooral van het ‘next level skincare’.” Een behandeling bij Blush begint dan ook met een uitgebreide intake waarbij je vertelt hoe je je huid verzorgt, wat je levensstijl is en wat je wilt verbeteren aan jouw huid. Daarna krijg je een huidscan in het indrukwekkende apparaat ‘Observ’. Deze maakt verschillende foto’s van je gezicht om een complete analyse te doen. Denk aan structuur, vocht, roodheid etc. Dit alles helpt uiteindelijk om de juiste behandeling voor jouw huid te kunnen doen. Dat is wat wij willen! En: de huidscan is altijd gratis, zonder verplichtingen.

Dat ze bij Blush verder gaan dan normaal mag dus duidelijk zijn, maar wat is dat dan precies? Naast klassieke behandelingen doen ze bijvoorbeeld microdermabrasie. Bij deze behandeling wordt het bovenste laagje van de huid verwijderd en alle dode huidcellen en vuil opgezogen. Dit zorgt voor een stralende huid die steviger wordt. Ilknur is ook razend enthousiast over ‘Microneedling therapie’. Met de dermapen worden kleine prikjes in de huid gemaakt waarbij de huid gestimuleerd wordt tot aanmaak van collageen en elastine. De huid gaat zichzelf dus herstellen en vernieuwen. Daarnaast trekken serums met de juiste stoffen dieper in de huid. Ilknur: ” Microneedling helpt enorm goed tegen rimpels, acne, grove poriën, littekens en huidschade. Dit is absoluut een van ons meest uitgevoerde behandelingen, het resultaat is verbluffend.” En als enige in Haarlem heeft Blush de OxyGeneo+ (uitgeroepen tot apparaat van dit jaar). Deze technologie is een doorbraak in anti-aging. De behandeling combineert de peelende werking van een hele milde microdermabrasie, fruitzuurpeeling en zuurstoftherapie van binnenuit in één behandeling. Je huid krijgt meer volume en hij voelt direct gladder en zachter aan.

Dit is nog lang niet alles. Op het beautymenu staat ook bindweefselmassage en peelings zoals chemische peeling met fruitzuren en de algenpeel gebaseerd op kruiden. Dit is goed voor onderhuidse ontstekingen, roodheid en talgproductie. In de verschillende kamers bij Blush staan indrukwekkende apparaten zoals ook De Beauty Angel. Dit is een collageenlamp waaronder je 15 minuten lekker kunt liggen. Door het licht wordt collageen aangemaakt en dat zorgt weer voor natuurlijke huidverjonging. En er is nog veel meer. Het is maar goed dat je persoonlijk advies krijgt 🙂

Blush is een hele mooie salon met diverse behandelruimtes en een mooie inrichting op de Zijlweg, naast sportschool Delphis. Het grote voordeel: parkeren is hier gratis en er is gratis kinderopvang van dinsdag t/m vrijdag (bij Delphis). De salon is helemaal nieuw, in oktober opende Ilknur de deuren. Ze werkte 3 jaar vanuit huis als schoonheidsspecialist maar wilde groeien. Dat is gelukt! En dat groeien zit in haar. Op dit moment volgt ze een opleiding medisch schoonheidsspecialiste en in de toekomst wil ze bijvoorbeeld ook met lasers gaan werken voor ontharing. De passie voor beauty heeft ze altijd al gehad, ook toen ze hiervoor maatschappelijk werker was. De perfecte combinatie: naast juiste behandelingen geven in de salon geeft ze ook advies voor thuis en vindt ze het heel leuk om met mensen te werken.

Naast prachtige apparatuur werkt Ilknur ook met mooie producten zoals Medik8 (helemaal vegan), Decaar, Meso astetic (de nummer 1 in pigmentatie) en Supp24. Dit is collageen wat je kan drinken. Aan alles is dus gedacht! Goed om te weten: sommige behandelingen zoals acne en acnelittekens worden vergoed door de verzekering. Een afspraak maken kan heel makkelijk via de site, maar bellen of een berichtje sturen kan ook.

Blush Skin Institute
Zijlweg 314 A-B
2015 CP Haarlem
Tel 06 5873 4155
www.blushskininstitute.nl
Instagram.com/blushskininstitute

Openingstijden
Maandag Gesloten
Dinsdag 09:00 – 18:00*
Woensdag 09:00 – 18:00
Donderdag 09:00 – 18:00*
Vrijdag 09:00 – 17:00
Zaterdag 09:00 – 14:00
Zondag 09:00 – 14:00

Deze blog is gemaakt in samenwerking met Blush Skin InstituteHaarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké