Het gezicht is ons visitekaartje en daarmee onze huid dus ook. Het liefst houden wij deze zo jong en gezond mogelijk. Helaas is dat niet vanzelfsprekend. Huidproblemen zoals acne, pigment, roodheid of overbeharing komen vaak voor. Gelukkig is er steeds meer aan te doen. Eerder blogden wij al over Blush Skin Institute en inmiddels bestaat de salon alweer één jaar (note: een heel succesvol jaar). Deze schoonheidssalon aan de Zijlweg is expert in huidverbetering en staat nooit stil: met bijna alle huidproblemen weten zij raad. Ook nu zijn er weer veel behandelingen en producten bijgekomen!

 

 

Op het beautymenu bij Blush staan natuurlijk de ontspannende gezichtsbehandelingen zoals wij ze kennen, maar ook echt next level skincare. Eigenaresse Ilknur zit niet graag stil, mensen helpen met huidproblemen is haar passie. Ga je voor de eerste keer naar deze salon, dan krijg je altijd een huidscan met de ‘Observ’. Dit apparaat maakt diepliggende foto’s van je gezicht waarbij onder andere vocht, structuur en roodheid wordt gemeten. Daarna volgt het behandelplan, en dat is natuurlijk voor iedereen anders. Intake en huidscan zijn trouwens gewoon gratis.

 


 

Acnespecialist

Wie kent ze niet, de vervelende pukkels in je gezicht. Er zijn vele vormen en ze kunnen een behoorlijke impact hebben. Ben je eindelijk van een pukkel af, laten ze ook nog vaak littekens na. Juist omdat er zoveel vormen zijn, zijn er ook veel behandelingen mogelijk. Van binnenuit met voeding, maar zeker ook vanaf buiten. De huidspecialistes bij Blush zijn inmiddels echte experts op het gebied van acne. Bij een standaard acnebehandeling is reinigen de basis. Daarna kan de huid aangepakt worden met een algea peel / biopeel waardoor talgproductie reguliert en ontstekingen worden aangepakt. Ook een chemische peeling en microneedling is mogelijk. Acnebehandeling is echt maatwerk, dus je krijgt altijd een uitgebreide intake en ook een behandelplan voor thuis. Voor sporen en littekens zijn trouwens ook effectieve behandelingen mogelijk zoals microdermabrasie en microneedling. Kortom; heb je last van acne, ga dan zeker langs!

 

 

Weg met pigment

Nog zo’n onaangenaam iets in je gezicht: pigmentvlekken. En hardnekkig ook, want ze gaan vaak niet zomaar weg. Pigment kan komen door verschillende redenen zoals de zon, ouderdom, hormonen of huidbeschadiging. Maar hoe kom je er vanaf? Nou, met Cosmelan. Dit is wereldwijd dé nummer 1 op het gebied van pigmentatieproblemen en deze behandeling wordt nu ook gegeven bij Blush. Hiermee zijn ze de eerste in Haarlem! Je huid wordt eerst voorbereid met een peeling en een week later krijg je het eerste Cosmelan-masker dat je 8 tot 12 uur draagt. Ja, je gaat dus met het masker op naar huis. Na ongeveer twee dagen is de huid volledig hersteld en start je met een Cosmelan 2 crème. Na deze behandeling is er gegarandeerd al resultaat!

Elektrisch ontharen

Één voor één worden haartjes weggehaald. Het grote voordeel van elektrisch ontharen t.o.v. lasertherapie: bij elektrisch epileren worden alle haren meegepakt, ook blond en grijs, terwijl bij lasertherapie dit soort haren gemist worden. Dit kan kan heel lokaal en is daardoor ook heel geschikt voor in het gezicht. Wat voor jou het meest geschikt is vertellen ze je natuurlijk graag.

 


 

Vergoeding via de verzekering

Heb je last van pigmentatie, acne of overbeharing? Dan ben je bij Blush Skin Institute dus aan het juiste adres. Naast de nieuwste behandelingen die echt helpen is er nog meer goed nieuws: het wordt vaak vergoed door je zorgverzekeraar. Loop dus niet langer door hiermee en check het even bij je verzekering. Mooi meegenomen!

 

Wenkbrauwen, wimpers en meer

Op het beautymenu van Blush staat nog veel meer, bijvoorbeeld de wenkbrauw- en wimperbehandeling. Hierbij worden ze niet alleen in shape gebracht, maar kun je ze ook laten verven. Scheelt een hoop gedoe! Kijk op de site van Blush voor alle behandelingen.

 

Contact

Blush Skin Institute
Zijlweg 314 A-B
2015 CP, Haarlem
Tel 06 5873 4155
www.blushskininstitute.nl
Instagram.com/blushskininstitute

 

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag 10:00 – 19:00
Woensdag 10:00 – 19:00
Donderdag 10:00 – 19:00
Vrijdag 10:00 – 17:00
Zaterdag 10:00 – 17:00
Zondag op afspraak

Uitsluitend op afspraak.

Foto’s door Hannah Hoek.

Deze blog is gemaakt in samenwerking met Blush Skin Institute.

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké