Strak, fit én sterk in 20 minuten. En nog wetenschappelijk onderzocht en bewezen effectief ook. Dat klinkt goed! Met deze trainingsmethode ‘Bodytec’ train je al je spiergroepen tegelijk, en door hulp van elektrische spierstimulatie staat een training Bodytec gelijk aan 3 uur reguliere krachttraining. Geen wonder dat deze training een hit is. Bodytec is nu ook in Haarlem bij Fabulous@40. Dit vraagt natuurlijk om nader onderzoek. Dat is precies wat wij gingen doen.

bodytec-haarlem-fabulous-40-1

Deze nieuwe manier van sporten werkt via EMS, oftewel Electro Myo Stimulatie. Je krijgt een speciaal pakje aan die aangesloten wordt op de Bodytec apparatuur. Tijdens de training doe je verschillende (vrij makkelijke) oefeningen. Maar nu komt het: je krijgt tijdens de workout elektrische pulsen van 4 seconden (op en af) die ervoor zorgen dat je spieren optimaal belast worden. Bij een normale spiertraining worden spieren maar met maximaal 30% belast, met Bodytec kan dit oplopen tot 80%. Alle spieren doen mee, er is geen ontkomen aan. De training is daarom 7x effectiever dan een normale krachttraining.

bodytec-haarlem-fabulous-40-2

Door al deze beloftes ben ik toch wel erg nieuwsgierig geworden. Eigenaresse en personal trainer Ineke Zweers hijst mij in het pakje. Het pak wordt nat gemaakt, wat ervoor zorgt dat de elektroden goed worden geleid. Ik doe wat oefeningen zoals een squad en lunges. Ondertussen zorgt de apparatuur voor impulsen. Eng? Zeker niet. Hoogstens een beetje gek gevoel, een prikkelige trilling. Het is mij wel meteen duidelijk dat alle spieren aangespannen worden. Na 20 minuten trainen onder begeleiding volgt 10 minuten een ontspannings- en bindweefselmassage die goed is voor doorbloeding (lees: tegen cellulitis :)). Na de training krijg ik een proteïneshake vol eiwitten. Al met al: zo klaar, en ik moet zeggen; ik voel het echt! Spierpijn en alles.

bodytec-haarlem-fabulous-40

De techniek lijkt nieuw, maar in de fysiotherapie en bij revalidatie wordt EMS al jaren effectief gebruikt om spieren weer op gang te brengen en te versterken. EMS is medisch onderzocht en bewezen effectief. Je wordt dus echt sterker en strakker. Bodytec mag je maximaal 2x per week doen. Zo kunnen je spieren goed herstellen.

bodytec-haarlem-fabulous-40-3

Toen eigenaresse Ineke door een blessure zelf in aanraking kwam met Bodytec was ze verkocht. Haar enthousiasme deelt ze nu via haar eigen bedrijf Fabulous@40 aan de Fonteinlaan. De locatie ligt tussen Haarlem en Heemstede met parkeerplaats voor fiets of auto voor de deur. Naast Bodytec kun je hier ook workshops volgen. Alles om fysiek en geestelijk happy en fit te zijn.

bodytec-haarlem-fabulous-40-4

Dat fit, sterk en strak worden in 20 minuten kan dus echt. Ideaal voor iedereen met een druk schema die toch wil trainen. Ik kan alleen maar zeggen; probeer het eens. Komt goed uit dat de eerste 2x trainen helemaal gratis is (zonder verplichtingen). Als je daarna ook overtuigd bent, neem je een abonnement. Een training (ook proeftraining) is altijd onder begeleiding en is makkelijk in te plannen via de site.

Fabulous@40
Fonteinlaan 5
2012JG Haarlem
06-81428174
fabulousat40.nl

Openingstijden
Maandag tot en met woensdag van 09:00 tot 21:00 uur
Donderdag en vrijdag van 09:00 tot 18:00 uur
Zaterdag van 09:00 tot 14:00 uur

Haarlemse nieuwtjes en blogs in je inbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief >

Haarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!