Stijlvol, professioneel, gezellig, maar wel allemaal duurzaam en cruelty-free. Dat is Bohimea! Net voor de eerste lockdown opende Rose haar eigen kappersboutique op de Wagenweg 17 in haar thuisstad Haarlem. Nu is ze écht van start gegaan. En hoe! Kapsalon Bohimea is een plaatje om te zien en de klanten komen niet alleen uit Haarlem, maar uit alle uithoeken van Nederland. Logisch, want in de salon hangt een relaxte, tropische sfeer en de kappers laten je gelijk op je gemak voelen. Daarom is het niet gek dat mensen hier ook langskomen voor alleen een kopje koffie of om even te jammen. Precies wat Rose voor ogen had.

 

 

Overal in de salon vind je groene ideeën, waar Rose je graag over vertelt. Er is namelijk gekozen voor duurzame, cruelty-free opties waar dat maar mogelijk was. Fair-trade versgebrande koffie van Wakuli, biologisch afbreekbare handdoeken, gerecycled papier, vegan haarproducten (van Nak Hair), tweedehands meubels, scheidingsopties voor vier soorten afval en bijna geen gebruik van plastic. Bij Bohimea staat duurzaamheid hoog in het vaandel en Rose wil graag laten zien dat dit niet ten koste gaat van dat relaxte, luxe kappersgevoel waar je natuurlijks deels voor komt. De prachtige inrichting en styling is een samenwerking tussen Studio Labrousse en David Kroupa Raw Designs.

 

 

‘Rose is back in town!’ staat er in sierlijke letters op het raam. Na tien jaar gewerkt te hebben bij Pierôt Coiffures maakte Rose een tussenstapje naar het Joe Blasco Make-up Center for theater, TV en film make-up/special effects in Los Angeles en naar kapper Wild Romance in Amsterdam. Het mooie Haarlem bleef echter lonken en daarom ontstond het idee van een eigen kapperszaak. Door de favoriete methodes, producten en werkwijzen uit haar eerdere banen te combineren met nieuwe ideeën, ontstond er een volledig nieuw concept.

Daniële komt uit een grote kappersfamilie, van haar overgrootouders tot en met haar eigen generatie. Haar passie voor het kappersvak erfde ze van haar vader, waarmee ze ook samenwerkte bij de legendarische kapsalon Trendsetter – de eerste salon in Rotterdam in de jaren 60 die lang haar knipte voor mannen en vrouwen. In 2010 verhuisde Daniële naar Haarlem en werd daar zelfstandig kapster. Haar specialiteit is het knippen van mannen, waarvoor ze ook training geeft aan andere kappers. Met haar meer dan 25 jaar ervaring in het vak, is Bohimea dolblij om Daniële bij de Bohimea-familie te hebben.

 


Foto: Rose en Daniëlle 

 

Nak Hair, het merk waarmee Bohimea werkt, is een gaaf Australisch bedrijf, volledig in Australische handen en opgericht down under. De producten bevatten natuurlijke, veganistische ingrediënten en pure essentiële oliën, met respect voor de delicate aard van het haar en de huid.

 

 

Zoals gezegd, ook voor een lekker (verantwoord) kopje koffie kun je terecht bij Bohimea. Als het warm genoeg is, kunnen de klapdeuren achterin het pand wagenwijd open en zit je zo goed als buiten. Voorin de zaak geniet je van de voorbijgangers op de Wagenweg.

 

 

Deze prachtige nieuwe kapperszaak is dus zeker een bezoekje waard!

 

Contact

Bohimea
Wagenweg 17
2012 NA, Haarlem
www.bohimea.com

facebook.com/bohimeahaarlem
instagram.com/bohimeahaarlem

 

Openingstijden

Dinsdag 10.00 tot 19.00 uur, woensdag tot en met vrijdag 09.00 tot 19.00 uur en zaterdag 09.00 tot 17.00 uur.

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké