Fit zijn is buzzing! Zo nodigde Gijs Spaans ons ook uit om een ronde te doen in zijn spiksplinternieuwe CrossFit Spaarne aan de Paul Krugerkade 24. Zonder enig vooronderzoek, in verrassingsmodus, die kant op gegaan. Gastblogger Sebastian en ik hadden geen idee dat we gingen zweten voor 10 en uitgedaagd zouden worden als nooit tevoren.

Crossfit-Haarlem Crossfit-Haarlem-Spaarne-1

De grote zaal bevat ‘werkvoertuigen’ aan weerszijden inclusief een rekstoksysteem. Wij vonden het behoorlijk indrukwekkend en verwarrend. Nou ja, verstand op nul en gaan. Met de gehele groep begin je met een forse warming-up, uiteraard kan je de intensiviteit naar eigen hand zetten. Ik werd geholpen door twee enorm gespierde kanjers (man en vrouw) als een oefening niet helemaal lukte. Gijs loopt uiteraard ook rond om je te coachen. Dus de teamspirit zit er goed in!

CrossFit is voor alle niveaus, maar wel voor diegene die een echte uitdaging aan durven. ‘Je komt jezelf behoorlijk tegen tijdens onze trainingen’ vertelt Gijs. Daar was geen woord van gelogen. Na de warming-up begon namelijk het echte werk. Iedereen pakte de benodigde attributen en verspreidde zich over de zaal om zo het parcours optimaal af te kunnen leggen. Elke les is anders en dus ideaal voor de sporter die zich snel verveeld en niet van routine houdt. Ook worden er buiten lessen gegeven.

Crossfit-Spaarne-Haarlem Crossfit-Spaarne-Haarlem-2

Na een uurtje volledig afgebeuld te zijn geworden, verlieten Sebastian en ik vol adrenaline en endorfine het pand. We konden de hele wereld aan! CrossFit is niet voor de luie sporter of diegene die af wilt vallen. Zie Gijs zijn website voor meer gedetailleerde informatie, voordat je je keuze maakt. Dit is anders sporten, maar zeker een fijne eye-opener. Je kunt namelijk meer uit je work-out halen, en dus jezelf, dan je denkt!

CrossFit Spaarne
Paul krugerkade 24
2021 BN Haarlem
Tel 06 227 476 24
www.crossfitspaarne.nl

Haarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké