We hebben er allemaal wel eens last van: druk, druk, druk. En dan vooral in het hoofd, die blijft maar doorrazen met to do lijstjes. Een beetje meer rust, is dan ook meer dan welkom. De Hoofdacademie is nieuw in Haarlem, en gaat ons leren mediteren. Zonder zweverigheid, met als doel een betere mentale fitheid. Op een nuchtere manier.

De Hoofdacademie Haarlem

Mediteren is goed voor geest en lichaam. Docent Eric van Rooijen geeft lessen bij De Hoofdacademie. “Steeds meer mensen hebben enorm veel aandacht voor voeding en hun lichaam. Dat is prima, maar juist op het vlak van de mentale fitheid is nog veel winst te halen. Wie mediteert ervaart meer rust in het hoofd, een betere nachtrust en een hoger energieniveau.”

Eric heeft zelf veel positieve ervaringen door meditatie, maar verwijst ook naar onderzoek. “Er zijn honderden wetenschappelijke onderzoeken die het positieve effect van meditatie ondersteunen. Meditatie geeft innerlijke rust, helpt tegen stress en versterkt het immuun- systeem. Bovendien zijn mediterende mensen gelukkiger. Het verlaagt de bloeddruk, spierspanning en hartslag. Het verbetert de nachtrust. Pijn wordt draaglijker, angsten verminderen, zelfvertrouwen en creativiteit nemen toe.” Veel pluspunten dus.

Hoofdruimte-overzicht

Hoofdruimte-vanaf kussentje

Meditatie klinkt al snel zweverig. Dat is nu juist wat ze bij De Hoofdacademie niet willen. Hier gaat het om de kern, zonder poeha. Met een dosis nuchterheid werken aan geluk en gezondheid. Lessen worden gegeven in het pand aan Klein Heiligland in een fijne omgeving. Om de drempel nog lager te maken zijn er gratis proeflessen mogelijk. Inschrijven daarvoor kan via de website.

Hoofdacademie - Klein Heiligland

De Hoofdacademie
Klein Heiligland 84
2011 EJ Haarlem
www.hoofdacademie.nl

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 22.00 uurHaarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké